Mažytis auskaras turi neįtikėtiną poveikį sveikatai

Lėtinės migrenos niekuomet nebūna malonios. Pacientai paprastai jaučia net  kartų stipresnius galvos skausmus nei įprastas galvos skausmas. Daugelis mano, kad vienintelis jo gydymo būdas – stiprūs atpalaiduojantys, skausmą malšinantys vaistai ar visiškas savęs izoliavimas tamsiame, tyliame kambaryje, rašė tiphero.com.

Teigiamą poveikį įveikiant migreninius skausmus turi „daith“ auskaras, įveriamas į vidinę ausies kriauklės kremzlę.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Teigiamą poveikį įveikiant migreninius skausmus turi „daith“ auskaras, įveriamas į vidinę ausies kriauklės kremzlę.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2016, 7:46 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 4:04 PM

  Visgi, ne visi asmenys nori vartoti stiprius medikamentus. Tuomet jie pasitelkia alternatyvios medicinos gydymo būdus. Tai gali būti masažas, akupunktūra arba... auskarų įsivėrimas.

  Teigiamą poveikį migrenai daro „daith“ auskaras, įveriamas į vidinę ausies kriauklės kremzlę. Nors ir atrodytų keista, šis papuošalas gali pagelbėti išvengti pačių skausmingiausių migrenos simptomų, kadangi stimuliuoja skausmą malšinantį akupunktūros tašką.

  Mokslininkai tikina, kad tai yra veiksminga dėl paprastos priežasties – pravertas auskaras stimuliuoja nervą, kuris į smegenis siunčia signalą, nurodantį endorfinų bei kitų skausmą malšinančių hormonų išskyrimą.

  Po to, kai spaudoje pasirodė teigiamų atsiliepimų apie šį auskarą, daugybė žmonių suskubo pagirti jo teigiamą poveikį. Arizonos valstijoje, JAV, gyvenanti Nicole Bundes tik viena iš daugelio laimingų klienčių.

  „Šį auskarą turiu jau daugiau nei pusę metų ir galiu prisiekti, jog jo poveikis – nuostabus. Pastebėjau, kad migrena kartojasi daug rečiau, o jaučiamas skausmas toli gražu neprilygsta tam, kurį jausdavau anksčiau.

  Tiesą pasakius, mano vyras tai pastebėjo pirmesnis, nei suvokiau pati. Iš pradžių net nenorėjau patikėti, kad šis paprastas metodas suveikė, kadangi nenorėjau nusivilti. Šiandien galiu pasakyti, kad per pusmetį patyriau vos penkis skausmo priepuolius ir tik vienas iš jų truko visą dieną. Dėka šio auskaro beveik nebeturiu vartoti skausmą malšinančių vaistų“, – džiaugėsi stiprų pagerėjimą pajutusi moteris.

  Kita auskaru besidžiaugianti moteris, Natalie Thompson, tvirtino, kad nuo to laiko, kai įsivėrė „daith“ tipo auskarą pastebėjo, kad jaučiamas skausmas dešimtbalėje sistemoje prilygsta vos trejetui, kai anksčiau siekė septynetą. Pasak jos, vien to užteko, kad gyvenimo kokybė nepalyginamai pagerėtų.

  Tai, kad auskaras gali padėti patvirtino ir ekspertai. Deja, ne visi asmenys pajaučia teigiamą jo poveikį, kuris, beje, dažnai būna ne amžinas.

  „Nėra atlikta daug tyrimų, įrodančių, kad tam tikroje vietoje pravertas auskaras turi teigiamą poveikį malšinant migreninius skausmus. Visgi, akivaizdu, kad kai kurie asmenys pajaučia didelį palengvėjimą įsigiję šį papuošalą. Kad ir kaip bebūtų, svarbu pabrėžti, jog „daith“ tipo auskaras poveikį suteikia ne visiems ir, ko gero, ne visam laikui“, – tvirtino migrenų ekspertas gydytojas Thomas Cohn.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.