Turite kai ko savęs paklausti, jei planuojate gultis po „grožio peiliu“

Daugybė žmonių visame pasaulyje norėtų šį bei tą pakeisti savo išvaizdoje. Kai kurie apie tai tik pasvajoja, o kiti iš tiesų ryžtasi gultis po plastinės chirurgijos profesionalų peiliu. Visgi, prieš priimant šį drastišką sprendimą derėtų sau užduoti šiuos šešis, womenshealthmag.com pateiktus klausimus, padėsiančius nuspręsti, ar iš tiesų esate pasiruošę procedūrai.

Prieš gulantis ant operacinės stalo reikia įsitikinti, kad tai darote dėl teisingų priežasčių.<br>123rf.com
Prieš gulantis ant operacinės stalo reikia įsitikinti, kad tai darote dėl teisingų priežasčių.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2017, 1:49 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 5:07 AM

1. Ar nustojote augti?

Plastikos chirurgai tikina, kad paciento ūgis, svoris ir krūtų dydis neturėtų keistis bent vienerius metus iki procedūros. Pasak profesionalų, nėra jokios prasmės operaciją atlikti vis dar augančiam organizmui, kadangi galutinis rezultatas bus visai ne toks, kokio tikėtasi.

2. Ką būtent norite pakeisti?

Apklausa parodė, kad laimingiausi pacientai yra tie, kurie į medikus kreipėsi tiksliai žinodami, kokio rezultato nori, o tai toli gražu ne visuomet yra tam tikros kūno dalies padidinimas. Priešingai nei daugelis mato, plastinė chirurgija nėra nepasitikėjimo savimi problemos sprendimas.

Todėl prieš priimant bet kokį sprendimą reikia gerai apmąstyti, ar tikrai to norite, ko iš procedūros tikitės, ar manote, jog po jos jausitės geriau, pagerės gyvenimo kokybė. Svarbu suprasti ir kodėl norite operacijos.

Tai niekuomet neturėtų būti daroma dėl kito asmens ar po didelės emocinės traumos. Pirmiausia derėtų išsiaiškinti, ko norite Jūs pats, įsitikinti, kad esate stabilioje emocinėje būsenoje ir tik tuomet priimti sprendimą.

3. Ar tikitės realaus rezultato?

Daugybė moterų ryžtasi plastinei operacijai besitikėdamos nerealistiško rezultato tiek fizine prasme, tiek kaip ši procedūra paveiks jų gyvenimo kokybę. Dėl to svarbu ne tik susirasti gerą chirurgą, kuris paaiškintų, kokio rezultato galima tikėtis, bet ir paklausti savęs, ar tikrai to norite. Jeigu manote, kad po procedūros pagaliau atrodysite taip, kaip visuomet norėjote, galite drąsiai žengti pirmyn. Na, o jeigu pajautėte bent menkiausią abejonę, vertėtų sustoti.

4. Ar pats padarėte viską, ką galėjote?

Plastikos chirurgai tikina, kad prieš ryžtantis procedūrai labai svarbu padaryti viską, ką galite, kad patys ištaisytumėte esamą situaciją. Pavyzdžiui, jeigu kreipiatės dėl riebalų nusiurbimo, įsitikinkite, jog sveikai maitinotės, sportavote. Tokiu būdu gali prireikti ne tokios drastiškos procedūros. Iš viso, idealiausia, kad riebalų nusiurbimo trokštantis pacientas būtų 30 arba mažesnio KMI.

5. Ar žinote, kuo rizikuojate?

Visų pirma, nors rizika ir neįtikėtinai maža, yra galimybė mirti. Neretai plastinė operacija yra didelio masto ir ypač invazinė. Kitos rizikos – infekcija, kraujavimas, randai, kraujo krešulių formavimasis. Net 5 procentams pacientų turės būti atliktos papildomos operacijos, kadangi jie nepatenkinti rezultatu arba kilo įvairios komplikacijos.

Suklusti reikėtų ir rūkaliams. Nikotinas skatina kraujo krešulių susidarymą, o tai reiškia, kad operacija yra pernelyg pavojinga.

6. Ar žinote, į ką kreipiatės?

Ne visi medikai yra lygūs, todėl labai svarbu atrasti tokį, kuris dirbtų legaliai, išklausytų ir atsakytų visus kilusius klausimus, išgirstų pageidavimus, tačiau neleistų susikurti realybės neatitinkančių iliuzijų.

Taip pat reikėtų pasidomėti ne vien gydytoju ir procedūros kaina, bet ir gijimo laikotarpiu, pagalba namų ruošoje. Svarbu ir turėti papildomų lėšų, kuriomis būtų galima padengti korekcinės procedūros išlaidas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.