Ausys gali išduoti, kokia liga jums gresia

Jau seniai žinoma, kad egzistuoja ryšys tarp tam tikrų kūno dalių ir mūsų vidaus organų. Pasirodo, ir žmogaus ausys gali atskleisti sveikatos būklę, o gal net prognozuoti būsimas sveikatos problemas.

Europos Sąjungoje klausos sutrikimais skundžiasi kas šeštas žmogus, o Lietuva Tarptautinę klausos dieną pasitinka neturėdama visiškai jokių duomenų.<br>123rf nuotr.
Europos Sąjungoje klausos sutrikimais skundžiasi kas šeštas žmogus, o Lietuva Tarptautinę klausos dieną pasitinka neturėdama visiškai jokių duomenų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2017-02-21 12:34, atnaujinta 2017-04-09 16:04

„Bright Side“ aprašė, kągi ausys gali atskleisti apie kiekvieno žmogaus sveikatą.

Iš tiesų ausys yra tarsi mūsų piršto antspaudai – vienintelės ir nepakartojamos. Mums gimstant ausys būna visiškai susiformavusios ir praktiškai nekinta mums augant.

Moksliniai tyrimai rodo, kad ant ausies spenelio esantis brūkšnelis (raukšlelė) gali byloti apie grėsmę sirgti vainikinių širdies arterijų ligomis.

Jei jūsų ausys labai išblyškusios, tai gali byloti apie vitaminų ir kalcio trūkumą.

Išraudusios ausys atskleidžia galimus inkstų sutrikimus, o jei ausys labai raudonos, gali pranašauti ir apie galimus atminties sutrikimus, galvos skausmus.

Ausų išraudimas gali būti ir recidyvuojančio polichondrito ženklas. Tai nežinomos etiologijos sisteminė liga, kuriai būdingi periodiniai kremzlinio audinio uždegimo paūmėjimai, sukeliantys šio audinio griuvimą. Tai reta liga, labiau paplitusi tarp baltaodžių žmonių, vienodai dažnai tarp vyrų ir moterų. Amžiaus pikas yra 20 – 60 metų.

Sergant recidyvuojančiu polichondritu, nežinomas veiksnys iššaukia pernelyg stiprią imuninės sistemos aktyvaciją ir tirpinančių fermentų veiklą, kurie ardo kremzlinį audinį.

Taip pat reikia nepamiršti, kad ausyse gausu taškų, kuriuos stimuliuojant galima paveikti vidaus organų veiklą. Pirmąjį projekcinį ausies kaušelio zonų žemėlapį sudarė prancūzų gydytojas Nožje. Žemėlapis primena žmogaus embrioną, gulintį žemyn galva. Pavyzdžiui, vršutinėje ausies kaušelio dalyje yra taškai, atsakingu už akių, gerklės ir dantų funkcijas.

Apskritai ausyje priskaičiuojama arti 200 taškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.