Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Paaiškino, kas sekso metu vyksta moters lyties organuose

Atlikus apklausą paaiškėjo, kad moterys, deja, apie savo kūnus žino nedaug. Dar mažiau žino jų partneriai, todėl, norint pagerinti susiklosčiusią situaciją, womenshealthmag.com parengė sąrašą procesų, kurie sekso metu įvyksta moters lytiniuose organuose.

Sekso metu moters intymioje zonoje vyksta daug pokyčių.<br> 123rf.com nuotr.
Sekso metu moters intymioje zonoje vyksta daug pokyčių.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2017, 8:42 PM

Kai seksualinį susijaudinimą patiria vyras, tai būna akivaizdu. Tuo tarpu susijaudinusi moteris išoriškai mažai skiriasi nuo seksualiai nesudomintos, tačiau jos organizme vykstantys pokyčiai ne ką mažiau intensyvūs. 

Vos tik moters smegenys pajaučia potencialų aktą, kraujagyslės išsiplečia ir kraujotaka ypač suaktyvėja dubens srityje. Pagerėjusi kraujotaka paskatina makšties išskyras – natūralų iš baltymų ir aminorūgščių sudarytą lubrikantą. 

Makštyje esančios nervų galūnės taip pat pajautrėja, o aplinkiniai audiniai bei klitoris sustangrėja ir padidėja.

Pastarasis gali padidėti netgi iki trijų – keturių kartų, todėl neveltui teigiama, kad ir moterys patiria mini „erekciją“.

Kadangi klitoris tęsiasi ir moters viduje bei apgaubia makštį (išorėje matyti tik nedidelė jo dalis), o po lytinio akto turi prabėgti nemažai laiko kol atslūgsta sutinimas, kai kurios moterys tuo metu patiria sunkumų šlapinantis.

Akto metu taip pat suminkštėja gimdos kaklelis, o jį (arba šalia esantį nervą) stimuliuojant žaislu ar varpa, patiriamas malonumas yra registruojamas tose pačiose smegenų zonose kaip ir įžangos į lytinį aktą metu patiriamos emocijos.

Be to, orgazmo metu apie 10 proc. moterų patiria ejakuliaciją. Persigąsti nereikėtų, mat tai – ne šlapimas, o tik keli lašai permatomo skysčio.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.