Susprogdinęs neaiškios kilmės užtaisą susižalojo šauktinis

Penktadienio rytą Lietuvos kariuomenės Vaidoto mechanizuotajame  pėstininkų batalione susprogdinęs neaiškios kilmės sprogstamąjį užtaisą susižalojo šauktinis karys, pranešė Krašto apsaugos ministerija. Nelaimė įvyko paskutiniąją karių tarnybos dieną.

 Karys susprogdino neaiškios kilmės užtaisą ir susižalojo rankos pirštus.<br> I.Budzeikaitės asociatyvi nuotr.
 Karys susprogdino neaiškios kilmės užtaisą ir susižalojo rankos pirštus.<br> I.Budzeikaitės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2017, 12:01 PM, atnaujinta Jul 7, 2017, 12:54 PM

Ministerijos duomenimis, nelaimingas atsitikimas įvyko, kai nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karys eilinis A.V. apie 6.45 val. Mokomojo pulko teritorijoje esančioje rūkymo vietoje susprogdino neaiškios kilmės sprogstamą užtaisą ir susižalojo tris dešinės rankos pirštus.

Kariui suteikta pirmoji medicinos pagalba ir iškviesta greitoji pagalba, jis skubiai išgabentas į Kauno klinikas, kur kariui diagnozuoti trijų pirštų viršūnių sužeidimai. Kario gyvybei grėsmės nėra. Šiuo metu palaikomas nuolatinis ryšys su Kauno klinikų medikais.

Dėl nelaimingo įvykio pradėtas tarnybinis patikrinimas. Kario tėvai apie įvykį taip pat buvo informuoti. Vaikinas tarnybą Lietuvos kariuomenėje pradėjo 2016 metų spalio 10 dieną.

Susisiekus su Kauno klinikų Ryšių su visuomene atstove Karolina Vaikšnoraite buvo patvirtinta, kad karys iš tikrųjų atvežtas gydyti, tačiau daugiau informacijos ji pateikti negalėjo.

Spekuliuojama, kad toks sprogimas galėjo būti kariškų pokštų pasekmė: neva paerzinti kolegą norėję vaikinai į draugo cigaretę įtaisė sprogmenį. Tačiau ši versija kol kas nėra nepatvirtinta.

Pokalbio su kapitonu Mariumi Zapaliu metu paaiškėjo, kad šiuo metu tyrimą yra perėmusi Karo policija, o tai, ar rankose sprogo cigaretė, ar karys pats detonavo užtaisą – kol kas nėra iki galo aišku.

„Šiuo metu turime labai nedaug informacijos apie tai, kas įvyko. Tai, kad reikia pasiruošti paskutiniosios tarnybos dienos ceremonijoms tik pasunkina situaciją. Kol kas karys yra išvežtas į Kauno klinikas, bet priežasties, kodėl tiksliai jo rankose sprogo užtaisas pasakyti negalime“, – apgailestavo jis.

Portalas lrytas.lt primena, kad tai – ne pirmas įvykis Vaidoto mechanizuotajame  pėstininkų batalione šiais metais. Sausio 5 dieną į ligoninę iš lovos iškritęs šauktinis  taip pat buvo išvežtas į Kauno klinikas. Ten jam buvo diagnozuotas smegenų sutrenkimas, stiprus veido srities sumušimas.

Bataliono pulkininkas leitenantas Eugenijus Lastauskas dar sykį patvirtino, kad kario gyvybei pavojus negresia.

„Nors daugelio detalių kol kas nežinau, viena yra aišku – kario gyvybei pavojus tikrai negresia. Kauno klinikų medikai pažadėjo maksimaliai ištaisyti padarytą žalą ir kiek įmanoma labiau išsaugoti kario pirštus, kurie yra sužaloti iš tiesų smarkiai. Kai paskutinį kartą su jais kalbėjau, karys laukė operacijos, kuri šiuo metu turėtų būti atliekama.

Tai, kad sužalojimas kilo dėl draugų pakišto užtaiso, tikrai galima drąsiai paneigti. Greičiausiai sprogo paties kario pirotechnikos parduotuvėje įsigytas užtaisas, kuris paprasčiausiai buvo nelaiku ir netinkamai panaudotas. Sieksime, kad ateityje panaši situacija daugiau nepasikartotų“, – kalbėjo E.Lastauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.