Plinkantiems vyrams – blogos žinios iš mokslininkų

Galbūt Donaldo Trumpo šukuosena ir nėra pati gražiausia, tačiau net ji vyrui padeda atrodyti patrauklesniam, stipresniam bei sėkmingesniam nei jo plinkantys bendraamžiai. Prie tokios išvados priėjo Jungtinės Karalystės mokslininkai, atlikę tyrimą apie plinkančius vyrus. Jų teigimu, nors net 85 procentai vyrų iki 50 metų susiduria su plikimo problema, požiūris į juos vis dar gan negatyvus, rašė dailymail.co.uk.

 Plinkanti galva gali sumenkinti vyro išorinį patrauklumą.<br> 123rf.com 
 Plinkanti galva gali sumenkinti vyro išorinį patrauklumą.<br> 123rf.com 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2017, 11:13 AM

Šie mokslininkai atliko tyrimą, kuriame pastebėta, jog didžioji dauguma respondentų daug palankiau vertino tyrimo subjektus, kurie turėjo daugiau plaukų. Tarp šių subjektų buvo tokie žymūs žmonės kaip Donald Trump, Emmanuel Macron, princas Harry, Brad Pitt, Russell Brand bei Harry Styles.

50 vyrų ir tiek pat moterų buvo rodomos žymių žmonių nuotraukos, kuriose kompiuteriu buvo pakeistos šukuosenos – vienose vyrai buvo su plaukais, kitose jie buvo pliki. Daugiau nei 80 procentų tyrimo dalyvių teigė, jog visi vyrai su plaukais atrodė geriau. O keturi penktadaliai moterų respondenčių manė, jog šie žymūs vyrai be plaukų atrodė šiek tiek nepatrauklūs bei silpni.

Abi lytys sutiko, jog pliki ar plinkantys vyrai iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti mažiau sėkmingi profesinėje karjeroje nei vyrai, kuriuos gamta apdovanojo vešliais plaukais. Taip pat nuotraukose, kuriose vyrai be plaukų, jie atrodė vyresni nei iš tikrųjų yra. 

„Mūsų tyrimas rodo, jog vien dėl plaukų stygiaus vyrai gali pasirodyti mažiau patrauklūs, silpni ir nesėkmingi. Žinoma, tai neturi nieko bendra su tiesa, tačiau mūsų respondentai teigė, jog tokią nuomonę susidarė instinktyviai.",— apie tyrimo rezultatus pasakojo vienas iš jo organizatorių. 

Tokie rezultatai paaiškina vis didėjantį vyrų susidomėjimą plaukų persodinimo operacijomis bei kitais panašiais metodais. Juk plaukai nuo seno laikomi vienu pagrindinių organizmo būklės rodiklių. Graži šukuosena suteikia pasitikėjimo savimi ir padaro mus patrauklesnius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?