10 būdų greitai atsikratyti odos bėrimų ir aknės. Suveikia per naktį!

Turbūt kiekvienam pažįstamas nevilties jausmas, kuomet artėja svarbus renginys, o jūs pastebite, kad netikėtai išaugo spuogas. Be to, dažniausiai tai nutinka pačioje matomiausioje vietoje.

 Patarė kaip panaikinti spuogus.<br> 123rf.com nuotr.
 Patarė kaip panaikinti spuogus.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2017, 12:44 PM

Laimė, yra ne vienas būdas, kaip greitai ir veiksmingai šią problemą išspręsti. Tam neprireiks jokių ypatingų priemonių, daugelį rasite savo namų vaistinėlėse ar virtuvės spintelėse. Visgi tai, kad priemonė paprasta, nesumažina jos veiksmingumo.

1. Akių lašai. Šie lašai paprastai švelniai pašalina akių raudonį, todėl gali padėti sumažinti odos paraudimą uždegimo vietoje. Suvilgykite vatos tamponėlį ir patepkite sudirgusią vietą.

2. Temperatūrų kaita. Labai karštu (būkite atsargūs ir nenusideginkite odos) vandeniu suvilgykite rankšluostį ir prispauskite prie pažeistos vietos. Palaukite kol karštis įsiskverbs į jūsų odą ir rankšluostį pakeiskite leduku. Kelis kartus pakartokite. 

3. Dantų pasta. Dantų pastoje esanti silicio rūgštis turi stiprų džiovinantį poveikį todėl spuogo atsikratyti padės greičiau nei dauguma kremų. Visgi būkite atsargūs ir neuždelskite – dantų pasta gali išgraužti odą, o tai sukeltų tik dar daugiau problemų nei spuogas.

4. Išbandykite natūralias priemones. vietoje įvairių kremų išbandykite tokias natūralias priemones kaip bazilikas. Sutrinkite lapelį ir gauta mase patepkite pažeistą, švariai nuplautą vietą.

5. Arbatmedžio aliejus. Šis aliejus jau nuo seno giriamas dėl savo gydomųjų savybių, tačiau negalima persistengti. Patepus odą reikia palaukti 15-20 minučių, bet praėjus šiam laiko tarpui derėtų odą gerai nuplauti. Arbatmedžio aliejus gali kimšti odos poras, o tai ne tik nepadės įveikti bėrimų, bet ir juos pablogins.

6. Česnakas. Nors ir skamba neįtikėtinai, česnakas padeda įveikti odos bėrimus. Jis turi priešgrybelinių ir priešuždegiminių savybių, be to turi ir džiovinamąjį poveikį. Tam, kad sulauktumėte geriausio rezultato, česnaką naudokite tik šviežią. Nulupę skiltelę ją perpjaukite ir pabraižykite perpjautą paviršių tam, kad išsiskirtų sultys. Patrinkite spuogą ir palikite išdžiūti jo nenuplovę.

7. Vandenilio peroksidas taip pat turi ne tik dezinfekuojamąjį, bet ir džiovinamąjį poveikį. Būtent tai, ko reikia norint atsikratyti odos bėrimo!

8. Aspirinas naudojamas ne tik galvos skausmui malšinti, bet ir daugelyje kitų sričių. Viena jų – odos bėrimų mažinimas. Sutrinkite tabletę, sumaišykite su pora lašų vandens ir gautą pastą patepkite ant spuogo. Šis vaistas ne tik sumažins uždegimą, bet ir numalšins odos tempimą ar skausmą.

9. Citrinos sultys. Ne paslaptis, kad citrinose yra gausu vitamino C, kuris ne tik padeda dezinfekuoti pažeistą, bet ir paskatina jos gijimą.

10. Medicininis spiritas. Ši priemonė itin gerai dezinfekuoja ir džiovina spuogus, tačiau būkite itin atsargūs ir netepkite šalia burnos, nosies ar akių. Neastargiai elgdamiasi galite nudeginti gleivinę, o tai sukels daug nemalonesnių pojūčių nei ne vietoje išaugęs spuogelis.

Nors šie metodai yra veiksmingi, ypatingai atsargiai turėtų elgtis jautrią odą turintys, alergiški žmonės. Jeigu kenčiate nuo atopinio dermatito, egzemos, žvynelinės – daugelio šių priemonių geriau vengti ir spuogus gydyti tik mediko rekomenduojamais metodais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.