Vargina sausi plaukai, silpni nagai ar odos bėrimai? Štai, kas gali padėti

Vargina silpni, lūžinėjantys plaukai, besilupantys nagai, o oda taip pat kelia problemų? Gali būti, kad sutriko antinksčių veikla. Šios endokrininės liaukos problemos gali paveikti jūsų plaukų, nagų sveikatą bei jūsų miego kokybę, rašė naturalcureshouse.com.

 Silpni ir lūžinėjantys plaukai ir nagai bei odos problemos gali pranešti apie antinksčių veiklos sutrikimus.<br> 123rf.com nuotr.
 Silpni ir lūžinėjantys plaukai ir nagai bei odos problemos gali pranešti apie antinksčių veiklos sutrikimus.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-25 11:46, atnaujinta 2017-09-25 11:54

Antinksčiai – nedidelė, virš inkstų esanti porinė liauka, atsakinga už tokių hormonų kaip steroidai ir adrenalinas gaminimą.

Jų negalima nuvertinti, kadangi jie reguliuoja jūsų kraujo spaudimą, pagerina imuninę sistemą bei aktyvina medžiagų apykaitą.

Šių hormonų pagalba, žmogaus kūnas yra geriau pasiruošęs atlaikyti stresą sukeliančias situacijas. Žinoma, kad stresas gali sukelti daugelį sveikatos problemų, todėl bet kokia kliūtis, trukdanti funkcionuoti antinksčiams, gali padaryti įtaką daugelio sveikatos problemų atsiradimui.

Laimė, liaudies medicina teigia, kad antinksčių veiklai suaktyvinti užtenka vos kelių produktų, o pačią priemonę galite nesunkiai pasigaminti ir namuose.

Jums reikės:

- Natūralaus medaus;

- Džiovintų petražolių;

- Šviežios imbiero šaknies;

- Graikinių riešutų;

- Razinų.

Paruošimas:

Pirmiausia į trintuvą sudėkite džiovintus petražolių lapelius ir graikinius riešutus. Juos susmulkinkite, įberkite razinas, sudėkite smulkintą nuluptą imbiero šaknį bei supilkite medų. Viską trinkite iki vientisos masės.

Kaip vartoti:

Šią naminę ir natūralią antinksčių funkcijas pagerinančią priemonę vartokite du ar tris kartus per savaitę. Geriausia tai daryti ryte prieš valgį: užteks vos dviejų šaukštelių ant tuščio skrandžio.

Teigiama, kad taip jūs pagerinsite antinksčių veiklą ir jau netrukus džiaugsitės savo kūno pokyčiais. Taip pat turėtų pagerėti miego kokybė, plaukai atrodys sveikesni ir atgaus natūralų blizgesį, o nagai nelūžinės, bus sveiki ir stiprūs.

Atminkite, kad jautrų skrandį ar skrandžio opų turintys, bent vienai iš sudedamųjų dalių alergiški žmonės turėtų būti atsargūs ir šio mišinio nevartoti. Atsargumo priemonių taip pat reikėtų imtis ir vyresnio amžiaus žmonėms.

Nors yra žinoma, kad imbieras aktyvina medžiagų apykaitą ir virškinimą bei mažina kraujo krešulių riziką, jis taip pat gali sukelti ir rėmenį bei numušti kraujospūdį. Todėl kenčiantys nuo per žemo kraujo spaudimo turėtų būti atidūs.

Taip pat teigiama, kad plaukams taip pat naudingi yra įvairūs aliejai. Dažniausiai jų galiukams tepti yra naudojamas ricinos ar kokosų aliejus. Aliejumi sutepti galai geriau išlaiko drėgmę, suteikia žvilgesio.

Itin standžiomis garbanomis galintys pasididžiuoti žmonės aliejumi negausiai gali patepti visą plauko ilgį, o tiesiaplaukiai – galiukus. Taip yra dėl to, kad garbanotas plaukas yra daug sausesnis, nei tiesus.

Jeigu ramybės neduoda lūžinėjantys nagai, juos sustiprinti galima ir suderinus mitybą, pradėjus vartoti kalcio papildus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.