„Lūžtantis“ vyrų pasididžiavimas: štai kokia sekso poza – pavojingiausia

Jei manėte, kad prezervatyvai yra viskas ko pakanka saugiam ir linksmam jūsų lytiniam gyvenimui, tai klystate.

 Mokslininkai ištyrė, kokia sekso poza pavojingiausia.<br> 123rf.com nuotr.
 Mokslininkai ištyrė, kokia sekso poza pavojingiausia.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2017, 6:34 PM

Mokslininkai ištyrė ir nustatė, kad egzistuoja vyrams išties pavojingos sekso pozicijos, nesvarbu ar tuo metu yra dėvimas prezervatyvas ar šalmas, ar kitokios kūno apsaugos, rašė iflscience.com.

Tyrėjų komanda ištyrė pavojingiausių sekso pozicijų tipus, kurie gali sukelti net varpos „lūžius“. Galbūt netikėta, bet „šuniuko“ poza atsidūrė pačiame sąrašo viršuje – jos mėgėjai patyrė net 41 proc. visų sekso metu patirtų varpos lūžių.

Tai reiškia, kad užvaldžius aistrai, atsiranda galimybė rimtai susižeisti – pasirinkus netinkamą padėtį vryo varpa gali imti ir... „lūžti“, o tai sukelia itin daug skausmo ir šėliotojus iš miegamojo varo tiesiai į ligoninės priimamąjį.

Teiginys, kad varpa lūžta nėra visiškai teisingas, mat joje nėra kaulo. Vis dėlto, intensyvaus sekso metu gali būti patiriamas lūžimo jausmas, kuris gali pasireikšti varpai atsitrenkus į partnerio dubens kaulą ar neteisingai ją užsėdus.

Būtent todėl anksčiau buvo manoma, kad pavojingiausia yra atvirkščia „kaubojės“ poza, kuomet vyras guli, moteris sėdi ant viršaus į jį nugara. Visgi, mokslininkams įvertinus 90–ies 18–66 metų amžiaus vyrų, patyrusių rimtas varpos traumas, būklę, paaiškėjusi tiesa pasirodė kiek kitokia. 

Tyrėjai išanalizavo skirtingas sekso pozas ir priežastis, dėl kurių kilo minėtos traumos. Jie patikrino, kas vyksta masturbacijos, misionieriaus  ir „šuniuko“ pozų metu bei tuomet, kai moteris ir viršuje.

Misionieriaus poza netikėtai pateko į antrąją vietą, nors ji ir nėra tokia sudėtinga, kaip kitos daugiau pastangų reikalaujančios Kama Sutros pozos. Manytina, kad taip gali būti ne dėl jos sudėtingumo, o dėl jos populiarumo.

Tyrėjai pastebėjo, kad tiek „šuniuko“, tiek misionieriaus pozos sukelia daugiau varpos ir šlaplės traumų nei kai moteris yra viršuje. Pasak jų, galimybė susižeisti vienos ar kitos sekso pozos metu yra tokia pati.

Na, o paskutinė vieta atiteko pozai „kaubojės“ pozai, kurios metu moteris yra viršuje. Palyginus su kitomis sekso pozomis, jos metu vyrai patyrė mažiausiai varpos „lūžių“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.