Neįtikėtina istorija: būdama nėščia moteris pastojo dar kartą

Neseniai viena moteris papasakojo savo istoriją apie tai, kaip būdama nėščia ji pastojo dar kartą. Situacija dar unikalesnė tuo, kad jos pagimdytų vaikų skyrėsi ne tik tėčiai, bet ir motinos.

 Neįtikėtina – moteris pastojo būdama nėščia.<br> 123rf.com nuotr.
 Neįtikėtina – moteris pastojo būdama nėščia.<br> 123rf.com nuotr.
 Neįtikėtina – moteris pastojo būdama nėščia.<br> 123rf.com nuotr.
 Neįtikėtina – moteris pastojo būdama nėščia.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 2, 2017, 3:37 PM, atnaujinta Nov 3, 2017, 9:23 AM

Kalifornijoje, JAV, gyvenanti Jessica Allen, 31 m., sutiko tapti surogatine motina vienai kinų porai. Ji buvo apvaisinta in-vitro metodu. Po kurio laiko atlikus tyrimą paaiškėjo, kad 6 savaites nėščia moteris iš tiesų laukiasi dviejų kūdikių.

Kadangi daugiavaikis nėštumas yra gana dažnas reiškinys gydant nevaisingumą ar atliekant pagalbinio apvaisinimo procedūras, medikai nusprendė, kad būtent taip nutiko ir šį kartą.

Tai lėmė ir Jessicos užmokesčio padidinimą – vietoje 30 tūkst. JAV dolerių jis išaugo iki 35 tūkst., mat daugiavaikis nėštumas surogatei kelia didesnį pavojų ir labiau ją išvargina. Svarbu paminėti, kad Kalifornija yra viena iš nedaugelio JAV valstijų, kurioje surogatėms yra sumokama už kūdikių išnešiojimą.

Nėštumas buvo sklandus ir praėjusių metų gruodį moteriai buvo atliktas Cezario pjūvis.  Pasaulį išvydo du ilgai laukti berniukai. Laiminga sutuoktinių pora atsidėkojo surogatei ir pasiėmė sūnus namo.

Visgi praėjus mėnesiui Jesscia sulaukė jų laiško su prisegta berniukų nuotrauka. Prie jos buvo prierašas: „Berniukai labai skirtingi. Galbūt žinote, kodėl?“

Tam pritarė ir Jessica.

„Pastebėjau, kad berniukai iš tiesų nebuvo panašūs. Žinoma, jie nebuvo identiški dvyniai, bet vienas iš jų atrodė gerokai šviesesnis ir labai skirtingų veido bruožų“, – pasakojo moteris.

Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad vienas berniukas buvo biologinis kinų poros vaikas, o kitas – biologinis Jessicos ir jos partnerio Jasperio sūnus. Tiek moteris, tiek sūnų laukusi pora ir medikai buvo šokiruoti. Pasak jų, toks atvejis pasitaiko be galo retai.

Šis fenomenas vadinasi „superfetacija“ ir įvyksta tuomet, kai prisitvirtinus apvaisintai kiaušialąstei moters organizmas neišskiria specialių ovuliaciją sustabdančių hormonų. Kadangi tarp žmonių tai pasitaiko itin retai, mokslininkai vis dar nežino, dėl kokių priežasčių tai įvyksta.

Po ilgo ir sudėtingo teisminio proceso Jessica su Jasperiu išsikovojo visišką savo sūnaus globą ir pavadino jį Malachi vardu.

Savo istoriją pasakodama New York Times puslapiui moteris pripažino, kad paties proceso tikrai nesigaili.

„Kartais juokauju, kad išnuomojau gimdą, o jie vos neatėmė mano pačios vaiko. Tačiau tikrai nesigailiu tapusi surogatine motina, nes tai reikštų, kad gailiuosi susilaukusi sūnaus.

Visgi tikiuosi, kad kitos mano istoriją išgirdusios moterys įvertins ir kitus, ne tik dažniausiai kylančius pavojus. Visa laimė, kad mūsų istorija baigėsi laimingai“, – savo pasakojimą užbaigė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.