Jūsų kraujo grupė atskleidžia daugiau, nei tikėjotės: sužinosite, kokiomis ligomis galite susirgti

Daugelis nė nenutuokia, kokiai kraujo grupei priklauso ir dėl kokios priežasties ją reikia žinoti. Įdomu tai, kad ji gali lemti kai kuriuos charaktekrio bruožus, nustatyti mitybos ypatumus ir sveikatos būklę, teigė womenshealthmag.com.

 O kraujo tipą turintieji patiria mažesnę riziką susirgti įvairiomis ligomis.<br> 123rf.com nuotr.
 O kraujo tipą turintieji patiria mažesnę riziką susirgti įvairiomis ligomis.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2017, 3:54 PM, atnaujinta Nov 30, 2017, 5:50 PM

Visų pirma, savo grupę derėtų žinoti dėl sveikatos, jei kada prireiktų perpilti kraują, sakė Lawrence Cytrynas, Niujorko valstijos, JAV, hematologijos ir onkologijos skyriaus vidaus ligų gydytojas. 

Be to, kraujo grupės žinojimas padeda išsiaiškinti, kurioms ligoms esate neatsparus, o tai gali motyvuoti pakeisti gyvenimo būdą į kiek sveikesnį.

Ką turėtumėte žinoti apie savo kraujo grupę?

Žmonės su O kraujo grupe turi mažesnę riziką susidaryti kraujo krešuliams, o AB tipas patiria net 20 proc. didesnį pavojų, teigė daktaras. Na, o A, B bei AB kraujo tipai turi net 30 proc. tikimybės paveldėti Von Willebrando ligą – kraujo krešėjimo sutrikimą. 

L.Cytrynas pasakojo, kad turintys O neigiamą arba teigiamą tipą, priešingai nei A grupė, patiria mažesnę grėsmę susirgti skrandžio vėžiu.

Taip pat O turi 23 proc. mažiau rizikos išsivystyti koronarinėms širdies ligoms. Tačiau Harvardo visuomenės medicinos mokyklos tyrimo rezultatai nustatė, kad AB ir B grupės patiria didžiausią grėsmę.

Be to, kasos vėžys yra mažiau linkęs vystytis O kraujo tipo organizme. Tolimesnių tyrimų, paskelbtų žurnale National Cancer Institute, rezultatai parodė, kad A tipo kraujas turi 32 proc. daugiau rizikos susirgti kasos vėžiu, AB – 51 proc., o AB – net 72 proc.

Tačiau turintys A ir AB kraujo grupes gali nudžiugti, nes mokslininkai įrodė, kad jie turi mažesnę galimybę susidaryti skrandžio opoms, o O tipo – šį kartą didesnę. Tyrėjai dar nenustatė tikslios priežasties, kodėl taip yra, bet mano, jog kaltas imunologinis atsakas į infekciją.

Vidaus ligų gydytojas teigė, kad negalime pakeisti savo kraujo grupės, bet privalome imtis priemonių keičiant gyvenimo būdą, kad pagerintume sveikatą. Svarbiausia laikytis sveikos mitybos plano, reguliariai sportuoti ir laikytis kuo atokiau nuo cigarečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.