Įprasta operacija sugriovė moters gyvenimą: ligoninė kaltės kratosi

Praėjus aštuoneriems metams po siaubingos operacijos, kuri paliko Lisa-Maria Carter be rankų ir kojų galūnių, be pilvo raumenų bei be normaliai funkcionuojančių virškinamųjų organų, ji pagaliau gavo iš teismo sprendimą, patvirtinantį, kad Pietų Floridos universitetas turi Lisai išmokėti 190 mln. dolerių už kančias, pranešė dailymail.co.uk.

 Operacijos metu naikinant gerybinę kiaušidžių cistą kilo komplikacija pilvo ertmėje.<br> 123rf.com nuotr.
 Operacijos metu naikinant gerybinę kiaušidžių cistą kilo komplikacija pilvo ertmėje.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2018, 1:00 PM

2010 metais per operaciją, skirtą pašalinti gerybinę kiaušidžių cistą, chirurgas tariamai perpjovė Lisos plonąją žarną. Po pilvo ertmę pasklidusi infekcija – nekrozuojantis fascitas sunaikino audinius.

Lisa buvo 45 metų ambicinga JAV kariuomenės žvalgybos rangovė. Ji gavo darbą Irake, deja, moteris nepraėjo medicininės patikros. Nepaisant to, kad jos sveikata buvo nebloga, koją pakišo gerybinė kiaušidžių cista.

Lisai buvo 53 metai, kai per operaciją dėl kilusių komplikacijų neteko daug kraujo. Medikai davė jai vaistų, kurie užtikrina kraujo tekėjimą į smegenis ir gyvybiškai svarbius organus. 

Medikamentai išgelbėjo moters gyvybę, tačiau kraujo trūkumas galūnėse sukėlė audinių žūtį.

Kai Lisa prabudo po dirbtinai sukeltos komos, ji pažvelgė į savo rankas ir pamanė, jog dėvi mėgstamiausias juodos spalvos odines vairavimo pirštines. Deja, tai buvo žuvę galūnių audiniai, kuriuos po to reikėjo amputuoti.

Lisos advokatas, Kenas Dandaras, pranešė žiniasklaidai, kad tai, kas liko iš jos žarnų guli odos maišelyje. Anot jo, pro žarnas galima net pamatyti virškinamą maistą. Be to, jai tenka naudoti išmatų surinkimo maišelį. 

Operacijos atėmė iš nukentėjusios daug jėgų ir pinigų. Ant rankų ji nešioja protezus, kurie kainavo po 100 tūkst. dolerių, tačiau jie yra nefunkcionuojantys.

Džiugu tai, kad kojų protezų ir terapijos pagalba, kurią Lisa lanko 3 kartus per savaitę, ji palengva gali mokytis vaikščioti. 

Lisa anksčiau buvusi aktyvi moteris ir turėjusi svajonių dirbti JAV kariuomenėje, dabar be vežimėlio ir nuolatinės priežiūros negali pajudėti nei iš vietos.

Nukentėjusioji tikisi už teismo paskirtus pinigus gauti operaciją, kurios metu jai pakeistų vidaus organus. Viskas, ko ji trokšta, tai laimėti šį mūšį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.