Niežulys moters gyvenimą pavertė pragaru: trūko labai svarbios medžiagos

Trejus metus Paulein Newton kentė nepakeliamą kūno niežėjimą, kuris jos gyvenimą pavertė tikru pragaru. Dėl šios priežasties ji negalėjo normaliai išsimiegoti, o kūnas buvo padengtas žaizdomis, rašė dailymail.co.uk.

 Niežulys moters gyvenimą pavertė tikru pragaru, diagnozę nustatė paprasčiausias kraujo tyrimas.<br> 123rf.com nuotr.
 Niežulys moters gyvenimą pavertė tikru pragaru, diagnozę nustatė paprasčiausias kraujo tyrimas.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2018, 11:17 PM

Diagnozę nustatė paprasčiausias kraujo tyrimas

72 metų amatininkė iš Anglijos nuolatos jautėsi išsekusi ir be energijos, o daugybė dermatologų niekaip negalėjo rasti problemos, kuri sukėlė šį negalavimą.

Specialistų diagnozės keisdavosi nuo alergijos iki vėžio. Tačiau šių metų vasario mėnesį paprasčiausias kraujo tyrimas nustatė, kad niežėjimas atsirado dėl vitamino B12 trūkumo.

Paulein sveikatos būsena pagerėjo po pirmosios vitamino B12 injekcijos, kuri suveikė per keletą valandų. Visgi ji jautėsi pikta, kad tiek ilgai turėjo gyventi tarsi pragare.

Anot 2011 metais atlikto tyrimo rezultatų, gyvenimas su lėtiniu niežuliu yra beveik toks pat blogas kaip ir su nuolatiniu skausmu.

„Tai paveikia miego ritmą ir gyvenimo kokybę, nes ši problema gali užsitęsti nuo keletos mėnesių iki metų“, – pridėjo dr. Emma Wedgeworth.

Pasak dr. Georgo Millingtono iš Britanijos dermatologų asociacijos, niežėjimo pojūtis pasiekia tuos pačius odoje esančius jutiminius nervus kaip ir skausmas.

Kitos niežulio priežastys

Specialistų teigimu, dažniausios odos niežėjimo priežastys yra tokios ligos kaip egzema ar dilgėlinė. Kartais su amžiumi oda tampa sausesnė, todėl gali išsivystyti lėtinis niežulys. Na, o taip pat labai dažnai niežėjimas gali būti ir geležies stokos požymis.

Pauleinai pastarąjį negalavimą sukėlė antikūnai, kurie sunaikino baltymą, reikalingą vitamino B12 įsisavinimui.

Anot medikų, šio vitamino reikia, kad susidarytų riebalų apvalkalas, apimantis nervines ląsteles. Jei jis netinkamai susidaro, tai gali paveikti nervų impulsų perdavimą ir sukelti organizmo atsaką – niežėjimą.

Palengvėjo sužinojus, kad neserga vėžiu

Moteriai kraujo testas kainavo daugiau nei 1,300 eurų, bet, jos teigimu, buvo verta, nes tai ją išgelbėjo nuo trejus metus varginančių kančių ir nežinios.

Be to, jai palengvėjo sužinojus tikslią diagnozę, nes dabar gali atsikvėpti nuo minties, kad serga vėžiu.

Pauleinai vitamino B12 injekcijos reikia kas mėnesį ir ji dabar gali džiaugtis, kad pagaliau gerai miega, o gyvenimas palengvėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.