Vos du paprasti ingredientai ir jūsų šypsena taps akinančiai balta

Išvengti dantenų ligų ir prasto burnos kvapo gali padėti tik geri burnos higienos įpročiai. Dažniausiai pakanka nustoti rūkyti, naudoti dantų siūlą ir valytis dantis bent du kartus per dieną. Tačiau pageltusius dantis išbalinti ne taip lengva, rašė ourorganizhealth.com.

 Kokosų aliejus gali padėti pašalinti burnoje esančias kenksmingas bakterijas ir užkirsti kelią nemaloniam burnos kvapui.<br> 123rf.com nuotr.
 Kokosų aliejus gali padėti pašalinti burnoje esančias kenksmingas bakterijas ir užkirsti kelią nemaloniam burnos kvapui.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2018, 10:30 AM

Tačiau pirkti brangių burnos skalavimo skysčių ir dantų pastos neprivalote. Neretai juose gausu cheminių medžiagų, galinčių pažeisti dantenas ir dantų emalį.

Jums reikia tik 1 nebrangaus, bet natūralaus ingrediento, kuris pasižymi neįkainojama nauda sveikatai bei padeda balinti dantis.

Tai yra kokosų aliejus. Vienas valgomasis šaukštas šio aliejaus gali padėti pašalinti visas kenksmingas bakterijas, o tai užkirstų kelią nemaloniam burnos kvapui ir apsaugotų nuo kitų dantų problemų. Be to, jis yra turtingas veiksmingomis antimikrobinėmis savybėmis. 

Namų gamybos dantų pasta

Namų gamybos kokosų aliejaus dantų pasta yra visiškai natūrali, padėsianti užkirsti kelią dantų kariesui, gingivitui (dantenų uždegimui) ir prastam burnos kvapui.

Įsitikinkite, kad naudojate gryną, tyrą, pirmo spaudimo kokosų aliejų. Nepirkite to, kuriame yra cheminių medžiagų, naudojamų kosmetikoje.

Jums taip pat reikės valgomosios sodos. Ši priemonė dažnai naudojama dantų balinimui.

Jums reikės:

- 3 valg. šaukštų sodos;

- 2 valg. šaukštų pirmo spaudimo kokosų aliejaus.

Gaminimas:

Abu ingredientus sumaišykite taip, kad gautumėte tirštą masę, panašią į dantų pastą.

Naudojimas:

Šia mikstūra valykitės dantis 2-3 kartus per savaitę. Taip pat šepetėliu perbraukite ir per liežuvį, kad pašalintumėte ant jo esančias bakterijas.

Įspėjimas:

Šio mišinio likučių neišmeskite į kanalizaciją, nes žemiau 25 laipsnių Celsijaus šilumos kokosų aliejus tampa kietas ir gali vamzdžiuose sudaryti kamštį. Todėl norint tausoti ir saugoti gamtą, likučius reikėtų išmesti į šiukšliadėžę.

Be to, nenaudokite šios pastos kasdien, nes valgomoji soda gali pažeisti dantų emalį ar sukelti kitų sveikatos problemų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.