Marijampoliečiai baisisi: geriamajame vandenyje – nemaloni staigmena

„Šlykštu“, – sako kelių Marijampolės daugiabučių gyventojai, kurie geriamajame vandenyje aptiko lervų. Vandentiekininkai tikina, kad toks vanduo sveikatai yra nepavojingas.

Tokių lervų marijampoliečiai aptinka iš čiaupo bėgančiame vandenyje.<br>Marijampoliečio Vytauto nuotr.
Tokių lervų marijampoliečiai aptinka iš čiaupo bėgančiame vandenyje.<br>Marijampoliečio Vytauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Apr 21, 2018, 11:48 AM

Jauna šeima J.Ambrazevičiaus-Brazaičio gatvėje stovinčiame daugiaaukštyje, suremontuotame bute, apsigyveno prieš pusmetį.

Prieš kelias savaites mažametę dukrą auginantys ir antro kūdikio besilaukiantys Aušra ir Vytautas virinto vandens ąsotėlyje pastebėjo plūduriuojančią negyvą apie centimetro ilgio lervą.

„Pradėjome aiškintis, iš kur ji ten atsirado. Atsukome čiaupo sietelį ir jame radome lervų. Kreipėmės į bendrovę „Sūduvos vandenys“, kad ištirtų. Bendrovė ištyrė vandenį ir pranešė, kad jis – švarus, galime ramiai gerti.

Tačiau mes iki šiol randame lervų. Gal kokius penkis kartus aptikome. „Sūduvos vandenys“ patikrino namo vandentiekio įvadą ir jame rado daug lervų.

Reikalai pajudėjo, kai kreipėmės į Maisto ir veterinarijos tarnybą“, – pasakojo Vytautas.

Praėjusią savaitę „Sūduvos vandenys“ išplatino pranešimą, miesto gyventojams sukėlusį nerimo.

Vandentiekininkai teigė, kad geriamajame vandenyje gyventojų aptiktos bestuburių lervos nekelia pavojaus žmonių sveikatai, tačiau rekomendavo gerti virintą vandenį. Esą lervos sukelia tik estetinį nemalonumą.

Daugiabučių gyventojai, bjaurėdamiesi gyviais, geriamąjį vandenį ėmė pirkti ir piktinasi, kad vandentiekininkams už paslaugą moka brangiai, o vanduo yra nekokybiškas.

Bendrovės „Sūduvos vandenys“ direktorius Algis Kadišius sakė, kad marijampoliečiams vanduo tiekiamas iš dviejų vandenviečių.

„Padidinome dezinfekcinio tirpalo kiekį, nuolat tikriname vandenį. Vienoje vandenviečių suradome lervų. Jos į vandenį pateko iš filtrų, nes jie yra atviri.

Juos plovėme 5 paras ir toliau tai tęsime. Šie 1978 metų filtrai atviri, nes yra tokios modifikacijos. Jų niekaip neuždengsime“, – teigė A.Kadišius.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.