Atsibuskite lieknesni: pasakė, kokių priemonių reikėtų imtis

Dauguma siekiančių numesti svorį svajoja apie galimybę užmigti ir ryte pabusti atsikračius bent kelių kilogramų. Nors tai, deja, paprastai nėra įmanoma, yra būdų, kurie padės jau kitą rytą atrodyti lieknesniais, rašė realbuzz.com.

 Nors svorio numesti per naktį neįmanoma, galima imtis veiksmų, kad ryte atrodytumėte lieknesni.<br> 123rf.com nuotr.
 Nors svorio numesti per naktį neįmanoma, galima imtis veiksmų, kad ryte atrodytumėte lieknesni.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2018, 8:04 PM, atnaujinta May 10, 2018, 9:16 PM

1. Venkite vėlyvų užkandžių

Be to, kad vėlai valgomas maistas dažniau tampa riebaliniame sluoksnyje kaupiamomis atsargomis, jis užpildo skrandį ir žarnyną. Kai kurie produktai taip pat gali sukelti pilvo pūtimą, todėl natūralu, kad jų suvalgę atrodysite pilnesni.

2. Rinkitės lengvus patiekalus

Valgydami lengvą, neriebų ir greitai suvirškinamą nekaloringą maistą, rytą pasitiksite daug lengvesni nei suvalgę sočią vakarienę. Tam puikiai tinka žuvis su garuose ruoštomis daržovėmis ar dubenėlis salotų.

3. Sportuokite vakare

Sportas vakare taip pat prisideda prie rytinio lengvumo jausmo. Tačiau įsidėmėkite, kad aktyvi fizinė veikla antroje dienos pusėje tinka ne visiems. Kol vienus ji atpalaiduoja, kitiems gali suveikti stipriau nei kavos puodelis ir sutrikdyti miegą.

4. Gerkite daug vandens

Ne paslaptis, kad vanduo yra būtinas gerai savijautai palaikyti. Tam, kad užtikrintumėte pakankamą skysčių kiekį, vandens išgerkite ne tik prieš miegą, bet ant naktinio stalelio taip pat pastatykite pripildytą stiklinę. 

5. Rinkitės arbatą

Tam, kad paspartintumėte svorio metimą, kavą gerkite juodą ir nesaldintą, o dar geriau – pakeiskite ją žaliąja arbata. Ši arbata turi puikių medžiagų apykaitos veiklą skatinančių savybių, be to veikia tonizuojančiai bei suteikia energijos.

6. Valgykite skaidulinį maistą

Nors pamatyti rezultatams prireiks daugiau laiko, valgydami daug skaidulų turintį maistą taip pat neteksite ir antsvorio. Jam suvirškinti organizmas sunaudoja daugiau energijos, o be to jis padės išstumti žarnyne susikaupusias išmatas, kurios taip pat prideda nenorimų kilogramų.

7. Medituokite

Daugybė tyrimų įrodė, kad savimi pasitikintys ir pokyčiais tikintys asmenys svorio neteko greičiau. Be to, meditacija turi naudos ne tik psichikos, bet ir fizinei sveikatai. Dėl sumažėjusio streso taip pat mažėja apetitas, nervinių situacijų paskatintas valgymas. Meditacija taip pat padeda gerinti miego kokybę, o geras poilsis – vienas svarbiausių kriterijų metant svorį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.