Psichikos dienos stacionaras startuoja Panevėžyje

VšĮ Panevėžio miesto poliklinikoje (Nemuno g. 75), šalia Vilniaus psichoterapijos ir psichoanalizės centro, birželio 19 dieną atidarytas Psichikos dienos stacionaras (centras), kuriame paslaugos bus teikiamos Panevėžio miesto ir rajono gyventojams. Jos bus kompensuojamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų. Dienos stacionare (centre) numatyta taikyti individualią ir grupinę psichoterapiją, dailės, judesio terapiją, pacientus konsultuos, gydys ir užims gydytojai psichiatrai, psichologai, socialiniai darbuotojai, psichikos sveikatos slaugytojos.

Pacientai įstaigoje gaus ne tik kvalifikuotą medicininę pagalbą, bet galės atnaujinti, įgyti bendravimo įgūdžius, mokytis prisitaikyti prie naujos aplinkos.<br>123rf nuotr.
Pacientai įstaigoje gaus ne tik kvalifikuotą medicininę pagalbą, bet galės atnaujinti, įgyti bendravimo įgūdžius, mokytis prisitaikyti prie naujos aplinkos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-30 10:03, atnaujinta 2019-11-20 12:17

Centre įkurti kompiuterizuoti užimtumo kambariai su vaizdo ir garso technika, priemonėmis, skirtomis relaksacijai, dailei ir psichoterapijai, procedūrų kabinetas, žaidimų kambarys, poilsio zonos pacientams ir darbuotojams, buitine technika aprūpinta virtuvė.

Pacientai įstaigoje gaus ne tik kvalifikuotą medicininę pagalbą, bet galės atnaujinti, įgyti bendravimo įgūdžius, mokytis prisitaikyti prie naujos aplinkos. Psichikos dienos stacionaras (centras) veiks pagal Panevėžio miesto savivaldybės ir VšĮ Vilniaus psichoterapijos ir psichoanalizės centro sudarytą jungtinės veiklos sutartį, vadovaujantis sveikatos apsaugos ministro 2009 m. vasario 23 d. įsakymu Nr. V-134 „Dėl projektų finansavimo sąlygų aprašo pagal 2007–2013 metų Sanglaudos skatinimo veiksmų programos priemonę Nr. VP3-2.-SAM-08R „Psichikos dienos stacionarų (centrų) įkūrimas patvirtinimo“. Dienos psichikos stacionaras sudarys sąlygas gauti antrinio lygio stacionaro paslaugas pacientui neatsitraukiant nuo įprastos aplinkos, šeimos, namų. Dienos stacionaras skirtas tiems pacientams, kuriems yra paūmėjusi liga, tačiau asmuo išlieka kritiškas savo jutimams, išgyvenimams, problemoms. Pagalba bus skirta krizės ištiktiems asmenims, gydymo kokybę užtikrinant nuosekliu, ilgalaikiu komandiniu darbu ir šiuolaikinių gydymo metodų taikymu. Panevėžio teritorinė ligonių kasa Parengta pagal VŠĮ Vilniaus psichoterapijos ir psichoanalizės centro informaciją

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.