Ligonių kasos ir samariečiai: dovanokite ortopedijos priemones

Prieš kelis mėnesius paskelbta akcija „Neskriausk silpnesnio“, raginanti žmones padovanoti jiems nenaudojamas ortopedijos priemones, jau įsibėgėjo ir skaičiuoja pirmuosius rezultatus. Visgi akcijos rengėjai ragina žmones aktyviau joje dalyvauti ir pagelbėti tiems, kuriems tų priemonių reikia labiau.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Julija Dagytė

Dec 2, 2015, 1:35 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 5:29 PM

Valstybinė ligonių kasa (VLK) kartu su Lietuvos samariečių bendrija surengė socialinę akciją, kurios metu ragina gyventojus atnešti naujas ar naudotas, tačiau nenaudojamas ortopedijos priemones į teritorines ligonių kasas. Samariečių bendrija savo ruožtu šias priemones išdalina tiems žmonėms, kuriems jų iš tiesų reikia.

Lietuvos samariečių bendrijos viceprezidentas Mindaugas Vėlyvis sako, kad kol kas itin didelio gyventojų susidomėjimo akcija nesulaukė, tačiau bent keliasdešimt priemonių jau pavyko surinkti. Vien kauniečiai samariečiams perdavė 24 ortopedijos priemones, panevėžiečiai – 20.

„Kol kas mums surinktas ortopedijos priemones yra perdavusios Kauno ir Panevėžio teritorinės ligonių kasos. Pavyko surinkti avalynės įdėklų, diržų, kitų priemonių. Jas jau išdalinome tiems žmonėms, kuriems šios priemonės labai reikalingos“, – sakė M. Vėlyvis.

VLK Ortopedijos technikos kompensavimo skyriaus vyr. specialistas Ernestas Nedzinskas primena, kad akcija dar tęsiasi, todėl nenaudojamų ortopedijos gaminių turintys žmonės kviečiami juos perduoti tiems, kuriems šie gaminiai yra būtini.

„Praktika rodo, kad daliai pacientų išduodamos ortopedijos priemonės yra nereikalingos arba jiems netinkamos. Labai raginame žmones nelaikyti tokių priemonių stalčiuose, o atnešti į teritorines ligonių kasas. Taip pat skatiname gyventojus būti sąmoningesniais ir netoleruoti matomo piktnaudžiavimo. Jei jums gydymo įstaigoje be būtino reikalo siūloma ortopedijos priemonė, pirmiausia sąžiningai sau atsakykite, ar jums ji tikrai reikalinga ir ar tikrai ketinate ją naudoti. Priešingu atveju lieka nuskriaudžiami žmonės, kuriems tos priemonės yra būtinos“, – sakė E. Nedzinskas.

Atnešti nereikalingas ortopedijos priemones žmonės gali į teritorinių ligonių kasų Gyventojų aptarnavimo skyrius, o mažesniuose miestuose – perduoti ligonių kasų atstovams savivaldybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.