Kas yra dienos stacionaro paslaugos?

Daugelis pacientų galėtų pritarti posakiui, kad savuose namuose ir sienos gydo. Išties būtinybė spręsti iškilusias sveikatos problemas ne vienam sukelia papildomo streso ir dėl pasikeisiančios aplinkos, kai iš savų namų tenka persikelti tegu ir į pačią jaukiausią ligoninės palatą.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Julija Dagytė

2016-03-22 13:35, atnaujinta 2017-05-31 23:28

Lietuvoje vis labiau populiarėja dienos stacionaro paslaugos. Rytą pacientas atvyksta į gydymo įstaigą, kur jam taikomas gydymas ar atliekama diagnostinė procedūra, o vakare grįžta į namus. Tokiu būdu tiek vaikai, tiek suaugusieji ligoninėje paprastai užtrunka tik dieną.

Valstybinės ligonių kasos (VLK) Paslaugų ekspertizės ir kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė Žydrūnė Baigienė primena, kad privalomuoju sveikatos draudimu apdraustiems pacientams, turintiems siuntimą, dienos stacionaro paslaugos teikiamos nemokamai. „Dienos stacionare teikiamos nėštumo patologijos, dermatovenerologijos, onkohematologijos, hematologijos, terapijos, vaikų ligų, alerginių ligų, spindulinės terapijos ir kt. paslaugos. Esant reikalui, gydymo dienos stacionare laikotarpiu pacientams gali būti išrašomi receptai kompensuojamiesiems vaistams“, – informavo specialistė.

Ji pabrėžė, kad dienos stacionaro paslaugos yra suteikiamos sergantiems įvairiomis ligomis. Pavyzdžiui, onkologine liga sergančiam pacientui, kuriam skiriamas gydymas chemoterapija, jis gali būti taikomas ir dienos stacionare.

„Pacientus raginame nebijoti ir patiems teirautis gydytojų, ar jiems skirtos procedūros, gydymas gali būti atliktas dienos stacionare. Ypač tai aktualu kalbant apie mažiausių pacientų gydymą. Pasinaudojant dienos stacionaro galimybėmis, vaikai dar tą pačią dieną gali grįžti į namus kartu su tėvais, o kitą dieną, jeigu reikalinga, vėl atvykti pas gydytojus“, – teigė VLK specialistė Ž.Baigienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.