Gimdymo rinkinys: ką į ligoninę būtina atsivežti kiekvienai besilaukiančiai

Akušerė ir trečią kartą būsima mama Ieva Girdvainienė projekte „Kol aš laukiu tavęs“ dalijasi profesionaliais patarimais, kaip pasiruošti susitikimui su vaikeliu. Šįkart medikė kalba apie gimdymo rinkinį, kurį atvykdama į ligoninę turi turėti kiekviena gimdyvė.

„Kiekvienos mamos rankinėje vykstant į gimdymo įstaigą turi būti gimdymo rinkinys“, – patvirtina akušerė.<br>lrytas.lt koliažas
„Kiekvienos mamos rankinėje vykstant į gimdymo įstaigą turi būti gimdymo rinkinys“, – patvirtina akušerė.<br>lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2022, 8:00 AM

Įklotai – tik specialūs

Vienas mamas neraminčių dalykų yra galvosūkis, ką pasiimti vykstant į ligoninę gimdyti. Iš tiesų, išsiversti galima turbūt be daug ko, bet trijų dalykų reikėtų nepamiršti – asmens dokumentų, gimdyvės kortelės ir gimdyvės rinkinio.

„Kiekvienos mamos rankinėje vykstant į gimdymo įstaigą turi būti gimdymo rinkinys“, – patvirtina akušerė.

Gimdymo rinkinį sudaro vienkartinės kelnaitės ir specialiūs įklotai į jas.

„Kraujavimas po gimdymo yra pakankamai intensyvus ir įprastų įklotų nepakaks. Įklotai turi būti platūs, aptakios formos, ypač ploni, diskretiški, bet tuo pačiu užtikrinantys ir efektyvią apsaugą, kol gulėsite. Svarbu, kad būtų pralaidūs orai, didelio sugeriamumo ir švelnaus paviršiaus, nes tarpvietė bus labai jautri.“, – pastebi akušerė Ieva. „Canpol Babies“ įklotai po gimdymo užtikrina, kad oda kvėpuotų, neutralizuotų kvapus, nedirginačio kvapo ir užtikrina patogumą.

Svarbu – komfortas

Įklotai po gimdymo lengvai prisiklijuoja į vienkartines kelnaites, kurios gali būti skirtingos medžiagos, bet jų paskirtis ta pati – jos išmetamos kartu su panaudotu įklotu.

„Canpol Babies“ vienkartinės kelnaitės yra pralaidžios orui, minkštais kraštais, kad būtų kuo patogesnės ir yra trijų dydžių.

„Po pirmų parų, kraujavimui šiek tiek sumažėjus, rinkitės tik natūralaus pluošto medvilnines, patogias ir nespaudžiančias kelnaites į kurias ir toliau dėsite šiek tiek didesnio sugeriamumo įklotus“, – pataria I.Girdvainienė.

Dar vieno dalyko, kurio jūsų gali paprašyti akušerė gimdykloje – vienkartinis patiesalas, kuris reikalingas ne tik kūdikiui, bet ir mamai.

„Kadangi pirmas paras praleisite daugiausiai laiko gulėdamos turite jaustis saugiai ir komfortiškai, tam ir tiesiami tie paklotukai“, – paaiškina medikė.

Baby City“ parduotuvėse būsimos mamos gali rasti viską vienoje vietoje – tiek reikalingas priemones kūdikiui, tiek ir daiktus sau į gimdymo namus bei vėlesniam motinystės laikotarpiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.