Pilvelius nėštukėms „nešti“ padeda specialios priemonės: pasakė, kada jų reikia

Akušerė ir būsima mama Ieva Girdvainienė savo nėštumo kelione dalijasi projekte „Kol aš laukiu tavęs“. Šįkart medikė pataria, kokios priemonės palengvina nėštumą, kai pilvelis, rodos, auga akyse.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2022, 1:08 PM, atnaujinta May 10, 2022, 11:19 AM

Padeda išvengti nugaros skausmų

Nėštumo metu vyksta daugybė kūno pokyčių, o keičiantis kūno formoms, reikia ne tik naujų drabužių, bet ir papildomų priemonių.

„Neretai mamos sako – nešu pilvuką, kaip kiaušinį. Tad atsiradus pojūčiui, jog kažką reikia nešti, patarčiau įsigyti prilaikančią elastinę juostą arba korsetą“, – pataria I.Girdvainienė.

Kol pilvelis nėra ryškus, o judėti norisi, pati Ieva renkasi „Carriwell“ diržą nėščiosioms, nes jis neturi užsegimų, o besiūlis dizainas leidžia vilkėti jį nepastebimai net po aptemptais drabužiais.

„Tai mane mobilizuoja“, – prisipažįsta Ieva.

Pilveliui didėjant verta pagalvoti apie reguliuojamą diržą, kuris padeda maksimaliai sumažinti spaudimą dubens srityje ir išvengti nugaros skausmų.

Išsirinkti reikia iš anksto

Dar vienas naujas aksesuaras turėtų atsirasti pas būsimą mamą, tai žindymo liemenėlė.

„Žindymui reikia ruoštis iš anksto. Be to, kai kurios būsimos mamos trečią trimestrą jau gali jausti išsiskiriantį priešpienį. Todėl siūlau tokiu metu jau pratintis prie žindymui skirtos liemenėlės, kuri lydės jus viso sėkmingo žindymo kelionės laikotarpiu“, – šypteli I.Girdvainienė.

Liemenėlę maitinančioms verta išsirinkti dar nesusilaukus kūdikio, nes tai daiktas, kuris turėtų keliauti į gimdyvės krepšelį ir bus naudojamas jau ligoninėje.

„Didžiausias klausimas – dydis. Tai trečią trimestrą jau galite keliauti į parduotuvę ir pasimatuoti, kiek pakito krūtinė ir kokio dydžio liemenėlės maitinančioms moterims jums reikės“, – pataria akušerė Ieva.

Šių liemenėlių kaušeliai turi lengvai ir patogiai atsisegti, kad būtų galima greitai pamaitinti išalkusį kūdikį. „Canpol Babies“ liemenėlės yra pagamintos iš 100 proc. natūralios medvilnės, o tai ypač svarbu, nes pradžioje žindančios moters speneliai būna labai jautrūs ir reikia juos saugoti nuo papildomo dirginimo. Taip pat šio ženklo liemenėlės maitinančioms turi elastingus kaušelius, į kuriuos lengvai įsidėsite įklotus ar krūtų apsauginius gaubtelius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.