Keisdami sauskelnes dažnai tėvai padaro vieną klaidą, kuri baigiasi šlapiomis nelaimėmis

Vienas iš svarbiausių naujagimio tėvelių darbų – pasirūpinti mažylio švara, kol jis pats to negali padaryti. Sauskelnės kūdikiui bus būtinos metus ar kelis, todėl būtina pasirinkti tokias, kurios jam tiktų labiausiai. Kaip tai padaryti ir kas svarbu jas keičiant pataria akušerė, būsima mama ir projekto „Kol aš laukiu tavęs“ vedėja Ieva Girdvainienė.

Trečio mažylio besilaukianti Ieva akcentuoja, kad jūsų pasirinktos sauskelnės turi būti pritaikos jautriai kūdikio odai, patikrintos dermatologų.<br>lrytas.lt koliažas
Trečio mažylio besilaukianti Ieva akcentuoja, kad jūsų pasirinktos sauskelnės turi būti pritaikos jautriai kūdikio odai, patikrintos dermatologų.<br>lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2022, 9:00 AM

Svarbu – praktika

„Pirmasis naujagimio kambarys yra vystymo stalas ir dar būdami ligoninėje susidursite su pirmuoju iššūkiu – sauskelnių keitimu. Pakeisti sauskelnes pirmą kartą linkiu tėčiams, nes mama padarė didelį darbą“, – šypsosi I.Girdvainienė.

Ji pataria dar prieš susilaukiant mažylio pasipraktikuoti. Galbūt, sutiks artimi draugai ar giminaičiai procesą pademonstruoti su savo mažyliu, o jie tokių nėra – tiks net didesnis pliušinis žaislas.

Trečio mažylio besilaukianti Ieva akcentuoja, kad jūsų pasirinktos sauskelnės turi būti pritaikos jautriai kūdikio odai, patikrintos dermatologų.

LIDL vienkartinės sauskelnės „Lupilu“ nedirgina vaiko odelės ir yra draugiškos aplinkai, nes sauskelnių sudėtyje esantis pluoštas yra išgautas iš tvaresnių šaltinių.

Pirmą kartą perkant sauskelnes daugelis abejoja dėl dydžio – jis yra skaičiuojamas pagal kūdikio svorį. Pavyzdžiui, 1 dydžio „Lupilu“ sauskelnės skirtos 2-5 kg svorio naujagimiams, antro – 3-6 kg mažyliams. Ir taip po truputį auga.

Neverta pirkti didesnes sauskelnes, kad jos sugertų daugiau, nes jos netiks kūdikiui anatomiškai ir šlapimas gali tiesiog pratekėti.

Nepalikite per laisvų

Pirmo ir antro dydžio sauskelnės yra skirtos naujagimiams, nes turi specialią iškirptę priekyje. Ji skirta dar gijančiai kūdikio bambai.

„Dėdami sauskelnę pažiūrėkite, kad bamba, kol gija, nebūtų uždengta“, – pabrėžia medikė I.Girdvainienė.

Labai tėvai baiminasi per daug suveržti mažyliui pilvą, tad sauskelnės būna per laisvos ir viskas baigiasi įvairiais pratekėjimais.

„Spaustukais, kurie šiose sauskelnėse limpa ne kartą, todėl juos užspaudžiame tiek, kad tilptų vienas pirštelis“, – pataria Ieva.

Na, o didžiausias privalumas – ant sauskelnių esanti indikatoriaus juostelė, kuri parodo, kada jas reikia keisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.