Naujagimio odos priežiūra: svarbu ne tik kuo tepsite, bet ir kuo rengsite

Atsiradus naujagimiui namuose, specialiai jam pritaikytas skalbimo priemones turite naudoti ne tik mažylio drabužiams, bet ir visos šeimos, nes tai yra aplinka kuri jį glaudžiai supa, pataria projekto „Kol aš laukiu tavęs“ vedėja, akušerė ir trečią kartą būsima mama Ieva Girdvainienė.

Mažylio oda itin jautri, todėl rengiame pačiais švelniausiais drabužėliais iš merino vilnos ar šukuotinės medvilnės.<br>„Unsplash“ nuotr.
Mažylio oda itin jautri, todėl rengiame pačiais švelniausiais drabužėliais iš merino vilnos ar šukuotinės medvilnės.<br>„Unsplash“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-20 12:00

Dėmesys skalbikliui

Gimus vaikučiui turime pasirūpinti ir jo rūbelių švara. Mažylio oda itin jautri, todėl rengiame pačiais švelniausiais drabužėliais iš merino vilnos ar šukuotinės medvilnės. Tai dar ne viskas – reikia pagalvoti apie skalbimo priemones. Pirmiausiai, jos turi būti saugios ir patikrintos dermatologų. Ir, žinoma, palikti švarą po skalbimo.

LIDL skalbimo priemonės skirtos kūdikiams ir jautriai odai – milteliai, kapsulės arba skystas skalbiklis puikiai tam tinka.

„Kuo unikalios šios priemonės? Jie tikrai patikrinti dermatologų, jie tikrai tinka jautriai kūdikio odai ir puikiai išvalo dėmes. Aš renkuosi skystą skalbiklį, bet čia kiekvieno pasirinkimas“, – teigia Ieva.

Visos jautriai odai skirtos skalbimo priemonės yra be kvapiklių ir dažiklių.

„Rekomenduoju su šiais skalbikliais skalbti visos šeimos drabužius. Kodėl? Nes visa šeima yra kūdikio aplinka“, – šypteli akušerė.

Kūdikiai – sausaodžiai

Kas dar svarbu kalbant apie kūdikio priežiūrą? Nepamirškite pasirūpinti itin jautria kūdikio oda, kuri yra labai plona, linkusi parausti ir reaguojanti į aplinkos dirgiklius. LIDL kremas su cinku visiems odos tipams padeda tokią odą nuramina ir malšina dirgiklius.

„Tepti reikėtų plonu sluoksniu būtent ten, kur matote paraudimus. Dažniausiai tai kirkšnys, aplink užpakaliuką. Šis daikčiukas turi būti kiekvieno kūdikio vaistinėlėje“, – pataria I.Girdvainienė.

Po pirmųjų maudynių taip pat galite pamatyti besilupančią kūdikio odą. Pasak medikės, dažniausiai, kūdikiai yra sausaodžiai, todėl oda pirmosiomis savaitėmis lupasi lyg nudegus saulėje.

„Todėl ją reikia drėkinti. LIDL turi jautriai odai, be kvapiklių ir specialiai naujagimiams pritaikytą aliejų. Juo ištepkite visą kūdikio odą po kiekvienų maudynių“, – priduria „Kol aš laukiu tavęs“ projekto vedėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.