Atskleidė rečiausius vardus Ukmergėje: kai kurie gali ir priblokšti

Ukmergė tampa vis patrauklesne gyvenimo vieta jaunoms šeimoms. Tai patvirtina ir didesnis registruotų naujagimių skaičius, ir originalių vardų nevengiantys tėvai.

Ukmergės nauji tėvai fantazijos nestokoja<br> „Freepik“ nuotr.
Ukmergės nauji tėvai fantazijos nestokoja<br> „Freepik“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2023, 11:16 AM

Ukmergės rajone šiais metais registruota daugiau naujagimių nei pernai – 2022 metais per pirmus tris mėnesius gimė 53 naujagimiai, o šiemet per tą patį laikotarpį jau 66. Galima net paskaičiuoti, kad šis skaičius, palyginus su praėjusių metų rezultatu, padidėjo beveik penktadaliu – 24,5 proc.

Ukmergiškiai taip pat nestokoja fantazijos ir vaikams suteikia išskirtinius vardus.

2022 metais dukroms išskirtinių vardų ieškantys tėvai suteikė Amėjos, Dinetos, Gluosnės vardus. Ukmergėje registruotus berniukus pavadino, kaip Ksaveras, Vandenynas, Vėlimūdras, Ratiboras, Demiras, Milvydas.

2023 metais per pirmuosius tris mėnesius gimę naujagimės buvo pavadinti retesniais vardais: Juna, Sintija, Adelina, o naujagimiai: Eiminas, Nikolas, Dilonas, Arentas, Gojus, Noelis, Girius Aidas ir Tauras.

Panagrinėjus vardų reikšmes ir kilmę, galima sužinoti, kad Vėlimūdras, nors jame net dvi lietuviškai abėcėlei būdingos raidės, ir Ratiboras iš tiesų yra slaviškos kilmės vardai. Vėlimūdras reiškia „daug žinantis“, o vardas Ratiborasverčiamas kaip „tas, kuris nugali karius“, „liaudies kovotojas“, „karas ir kova ar „bebaimis karys“.

Arento vardas kilęs iš Nyderlandų ir Norvegijos, ten tik dažniau vadinama Arendu, o tai reiškia „erelį“.

Amėja, tai sulietuvinta tarptautinio vardo Amea forma. Vardas reiškia „mylimasis“, „mylėk Dievą“ arba „tas, kuris myli Dievą“. Vardas Juna yra japoniškos kilmės ir reiškia arba „medžiai“, arba „švelnumas“, „gerumas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.