Žinoma akušerė Ieva Girdvainienė pristato naują tinklalaidę: „Mano misija – padėti šeimoms“

Specialistai sutartinai tvirtina, kad kone kiekvienai kūdikio besilaukiančiai mamai kyla nemažai klausimų ir iššūkių dėl būsimos motinystės. Kokius tyrimus atlikti, kaip pasirinkti medikus, ką įsidėti į gimdyvės krepšelį, kaip su kūdikiu gyventi grįžus iš ligoninės ir kaip gyventi pirmuosius metus, kai viskas nauja ir nebandyta?

Akušerė Ieva Girdvainienė.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Akušerė Ieva Girdvainienė.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2024, 12:43 PM

Pasak akušerės Ievos Girdvainienės, šie kylantys klausimai – visiškai natūralūs, o nerimas – normalus etapas, su kuriuo susiduria būsimos mamos ir tėčiai.

Atsakys į rūpimus klausimus

Ir nors atrodo, kad internete ir socialiniuose tinkluose informacijos – nors vežimu vežk, akušerė, dirbanti su būsimomis ir esamomis mamomis, priduria, kad atėjo metas išsklaidyti mitus ir padėti mamoms atsakyti į visus joms kylančius klausimus.

„Esu akušerė, trijų vaikų mama ir gerai žinau, kokie klausimai mamoms kyla, todėl esu pasiruošusi į juos atsakyti ne tik per konsultacijas bei tėvystės kursus, bet ir naujosios tinklalaidės „Gandro lizdas“ metu. Užteks ieškoti informacijos socialiniuose tinkluose – atėjo laikas išgirsti medikus, kurie kliaujasi mokslu, žiniomis ir patirtimi. Nuo sausio 22-osios į Youtube kanale „Gyvenimas šiaurėje“ kviesiu rinktis visas mamas, kurioms kasdien kyla vienokie ar kitokie klausimai. Mano misija – padėti šeimoms. Kaip medikė pabandysiu į juos visus atsakyti kuo paprasčiau, o mano tinklalaidės svečiai – garsios mamos ir tėčiai – atlieps kiekvieną iš mūsų“, – pasakoja naujos tinklalaidės vedėja.

Kalbės garsios mamos

Ji sako, kad pagrindinis naujos tinklalaidės tikslas – išgirsti kiekvieną mamą ir parodyti, kad nėra nepatogių temų ir kad viskas, kas vyksta mamos ir tėčio pasaulyje, yra normalu: „Štai laidoje dalyvavusi komunikacijos specialistė Dovilė Filmanavičiūtė pasidalijo nėštumo ypatumais, o laidų vedėja Ugnė Siparė uždavė ne vieną klausimą apie ūgtelėjusią dukrytę.

Šie klausimai vienija kiekvieną iš mūsų, taip pat ir garsias mamas, todėl su savo pašnekovais bandysime išsiaiškinti, nuraminti ir išgirsti viena kitą.“

Kaip sako I.Girdvainienė, tinklalaidėje žinomi tėvai dalinsis asmeninėmis gimdymo, žindymo, pirmųjų mėnesių ar metų istorijomis: „Kalbėsime ne tik apie nėštumą, gimdymą, bet ir apie tai, kas plačiąja prasme yra tėvystė, kokiais mitais, mados tendencijomis šiandien ji apipinta ir kaip nepaklysti tėvystės džiunglėse.“

Svarbiausias darbas – būti mama

Tinklalaidės „Gandro lizdas“ prodiuserė Gerda Morozovienė antrina Ievai sakydama, kad dažnai mamos, ypač susilaukusios vaikelio pirmą kartą, kelia gausybę klausimų, susijusių su motinyste, todėl komandos tikslas padėti šeimoms jaustis gerai įtemptoje kasdienybėje.

„Kartais būnant mama atrodo, kad gyvenimas namuose sustoja, įsisuki į ligų, bemiegių naktų labirintus, bet labai svarbu atminti, kad tokių mamų – daugybė, o žibantis instagramas su puošniomis suknelėmis ir vakarėliais nėra tikrasis mamų gyvenimas. Užteks nuvertinti mamas ir pats laikas priminti visuomenei ir viena kitai, kad mamos, augindamos vaikus, daro patį svarbiausią savo gyvenimo darbą ir didžiausią karjerą.

Kartu su Ieva tikimės, kad tinklalaidė ras vietą mamų ir tėčių širdyse, o laidos vedėja ir pašnekovai atlieps kasdienius rūpesčius, džiaugsmus ir tėvystės iššūkius.“

Naujausia tinklalaidė „Gandro lizdas“ su akušere Ieva Girdvainiene jau nuo sausio 22 dienos Youtube kanale „Gyvenimas šiaurėje“ 20 valandą!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.