Apie vėlyvą motinystę prabilusi mama tęsia: lengviausias tinklinio marketingo grobis

Esu vaiko priežiūros atostogose, kurios skambiai vadinasi – VPA. Skambiai, nes tariasi panašiai lyg VIP. Tai ypatingo svarbumo žmogus, kuris atsipalaidavęs juokiasi, geria šampaną ir mėgaujasi dėmesiu. Bet tai ne aš, o tas, kurį atostogaudama prižiūriu. Tiesa, šis žmogutis vietoj šampano geria pieną.

Jurga Valery: „ O aš va – be kampų, be dėmesio ir be šampano atostogose.“<br> Asmeninio albumo nuotr.
Jurga Valery: „ O aš va – be kampų, be dėmesio ir be šampano atostogose.“<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Valery

2020-05-18 10:14, atnaujinta 2020-05-18 10:21

Visa namų erdvė – jo VIP ložė. Viename kampe matinimo kėdutė, kitame lavinamasis kilimėlis, dar kitame kažkoks grojantis namelis. Visi kampai okupuoti. O dar sako – moteris laiko visus keturis namų kampus. Kur tau...

– Varau į garažą, – sako vyras, ir užkliuvęs už grojančio namelio išeina. Su muzika. Jis turi SAVO garažą. O aš va – be kampų, be dėmesio ir be šampano atostogose. 

Ne, ne, nieko nebus. Reikia kažką veikti. Atsinešu taburetę. Paprastą, virtuvinę. Į VIP ložę. Bent tiek. Visi kampai susižvalgo – kas čia dabar bus? Namelis prityla. Sėdu ant taburetės ir drąsiai tėškiu pasauliui: man reikia veiklos. Sau. Iš namų.

Galiu skirti vieną – dvi valandas. Tiek užteks, kad atgaučiau kokį kampą, pusiausvyrą ir savivertę. Ir VIP žmogutis labai nenukentės, ir aš naudingai laiką praleisiu. Kol miega, tarkim.

Surašau savo norus bei galimybes ir paleidžiu į socialinę erdvę. Užmetu meškerę, taip sakant. Ir kad subanguoja, kad susijudina tinklinio marketingo tinklai tinkleliai. Visi tokie perspektyvūs, vieninteliai ir nepakartojami. Visiems sekasi, nes dirba geriausioje tarptautinėje kompanijoje, kurioje trūksta tik manęs.

Bet kaži kodėl per socialinius tinklus ieškosi kompanjonų, kurių nepažįsta, jei jau taip sekasi? Ar visgi nesiseka? Pasirodo mamytės su taburetėmis pats lengviausias grobis. Jos turi laiko ir draugių. Ir gali platinti. Ne, ne ligas. Kvepalus, papildus ar buitinę chemiją, be chemijos. Rimtiems darbdaviams jos dar neįdomios, pusiau rimtiems dar neperspektyvios.

Tai va ir gaudžia virš mamyčių tinklas. Per šitokį gaudesį vos išgirstu vibraciją. Įsiklausau – na, tikrai vibruoja. Toks sakyčiau intriguojantis pasiūlymas. Kiekvieną pirmadienį parašyti po tekstuką lrytas.lt rubrikoje „Tėvams“ (ir mamytėms.. mamytėms). Pirmadienis man tinka.

Kaip aš jį įsivaizduoju? Ogi, kaip kokių trisdešimties metų vyruką ( pirmadienis juk negali būti sukriošęs senis). Šiek tiek palamdytais šonais, neišsimiegojusį, skaudančia galva. Bet moterims jis patinka. Tuoj, žiūrėk, viena jam kavos ruošia, kita pjausto naminį pyragą, o trečioji savaitgalio likučius nuo skruosto valo. Ir pirmadienis atsigauna. Nušvinta, šypteli ir imasi darbo.

Taigi, iki pirmadienio,

Jurga Valery

www.facebook.com/jurga.valery

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.