Jurga Valery. Kas esate: vyturys, pelėda ar žvirblis?

Taip, taip, tarp mūsų ir žvirblių esama. Nepažįstate, – sakote, – nieko apie juos negirdėjote? O ar daug girdėjote apie vyturius ir pelėdas, išskyrus tai, kad vieni anksti kyla, o kitos vėlai gula? Taigi, taigi. Praktiškai nieko. Kaip ir apie žvirblius. Tad kas gi tie paukščiai, žmonėmis prisidengę?

Jei vyturiai anksti kyla, o pelėdos vėlai gula, tai žvirbliai visi, kurie liko<br> Unsplash.com nuotr.
Jei vyturiai anksti kyla, o pelėdos vėlai gula, tai žvirbliai visi, kurie liko<br> Unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Valery

Jun 8, 2020, 3:36 PM

Vyturiai

Tai ankstyvi, žvalūs, pasitempę rytmečio žmonės. Jie žino kur padėti raktai, laikrodis ar telefonas. Ypač ryte, kai išgėrus kavos ir perskaičius pasaulio naujienas, reikia bėgti į darbą. Jiems patinka klasika, žinomų kompanijų ženklai bei ilgaamžės tradicijos.

Vyturio moters rankinėje visada bus lūpdažis, veidrodėlis ir siūlas su adata. Visiems gyvenimo atvejams.

Vyturiams patinka kokybiškas audinys, geri automobiliai ir drąsūs žmonės. Tarp vyturių daug verslo pasaulio atstovų, teisininkų, buhalterių. Vyturiai moka savo rankose laikyti finansinius srautus ir pinigų gijas. Jei būsite vyturui kažkuo naudingas, jis pasidomės žmonos ar uošvės sveikata, prisimins kelintoje klasėje jūsų pagrandukas, bet jei nauda neužkvips – aplenks jūsų buveinę trijų kilometrų spinduliu. Su savo sportiniu „Porsche“.

Vyturiai užsispyrę, motyvuoti ir siekiantys savo tikslų – tad jie būna puikūs gydytojai, neblogi statybininkai ar automechanikai. Ką padovanoti vyturui gimtadienio ar Valentino dienos proga? Tiks brendas, kuris „ant bangos“ – naujausias telefonas, nuosavas žirgas ar fotosesija rapsų lauke. Nebijokite, nuo erkių jie pasiskiepiję.

Pelėdos

Jausmų, emocijų ir nakties žmonės. Dažniausiai menininkai arba dirbantys sau. Joms patinka muzika, eilės, filmai, knygos. Dievina nakties tylą, kurią perskrodžia lakštingalos giesmė, todėl dažnai vakaroja pravėrusios langus ir sielą. Sutaria su gyvūnais, kurie prisitaiko prie jų ritmo. Neseka ir neskaičiuoja laiko, todėl reta kuri ant riešo nešioja laikrodį. Joms patinka laisvai krintantys audiniai, nevaržomas grafikas ir chaosas. Bent šioks toks.

– Kaži koks tas klasiokės buvusiojo vardas? – niekaip neprisimindama, pelėda pasuks geriausiai draugei į telefoną ir girdėdama ištisinį signalą, žvilgtels į laikrodį, – ak, penkios po trijų.. po vidurnakčio..

Pelėdos – puikios pašnekovės, ypač prie taurės vyno. Nesibodėdamos pasidalins savo išmintimi, filosofija ir patirtimi. Jei reikės – suburs pakeleivius, supirš bendraminčius ir visus užkrės gera nuotaika. Maloniai nustebinsite pelėdai padovanoję kažką beprotiškai linksmo: naktinė adatos paieška šieno kupetoje, grybavimas ne miške ar muilo burbulų pūtimas lyjant lietui virš Čiobiškio urvo.

Žvirbliai

Jei vyturiai anksti kyla, o pelėdos vėlai gula, tai žvirbliai visi, kurie liko. Jie gali anksti gultis, vėlai keltis, kokias tris paras visai negulti ar visą savaitę lovoje voliotis. Tai labiausiai nenuspėjami plunksnuočiai. Niekada nesuprasite nei kur žvirblis dirba, nei su kuo gyvena ar ką mėgsta.

– Kanceliarinių išlaidų departamento, vyriausiojo specialisto padėjėjas, prie Susisiekimo ministerijos, – prisistatys žvirblis.

Šiaip jie labai protingi, turintys neblogą atmintį datoms, skaičiams ir vardams. Tik žvirblis jums pasakys kiek kainavo barelis naftos per Kuveito krizę, išvardins bronzą laimėjusius Lietuvos krepšininkus ir primins kada pernai, Kalvarijų turgavietėje, pasirodė pirmosios ''spieškos''. Na, tos ankstyvosios bulvės.

Žvirblis ras išeitį iš padėties bei padėtį iš išeities. Jo kišenėse visada bus smulkių, dar smukesnių ir pačių smulkiausių. Net ir išmestas iš penkių mokyklų, vėtytas, mėtytas bei apipešiotas, jis nepražus gyvenime. Žvirbliui tiks viskas, ką padovanosite su meile būtent jam. Jis labai greitai išsiaiškins, jei perdovanosite gautas savo dovanas. Ir supyks žvirbliškai – tiesiog apdergs jūsų lietpaltį. Toks jau tas žvirblis – nei vyturys, nei pelėda...

P.s. jei jums netiks nei vienas šio aprašo variantas – nenusiminkite, galbūt jūs – genys, laukys ar kormoranas.

Jurga Valery

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?