Socialinių tinklų žvaigždės papasakojo, kokie daiktai buvo reikalingiausi auginant vaikus

Besilaukiančios moterys dažnai yra tiesiog pasimeta informacijos gausoje, ko reikia būsimam kūdikiui. Prekių pasiūla didžiulė, o pardavėjai tikina, kad sunku apsieiti be daugybės priemonių. Bet ar tai tiesa?

  Socialiniuose tinkluose išgarsėjusios mamos teigia, kad geriau įsigyti mažiau daiktų kūdikiui.<br> lrytas.lt koliažas
  Socialiniuose tinkluose išgarsėjusios mamos teigia, kad geriau įsigyti mažiau daiktų kūdikiui.<br> lrytas.lt koliažas
 Dviejų dukra mama Julija Žižė prisipažino, kad nemėgsta apsikrauti daiktais.<br> R.Riaubos nuotr.
 Dviejų dukra mama Julija Žižė prisipažino, kad nemėgsta apsikrauti daiktais.<br> R.Riaubos nuotr.
Soterai Šveikauskaitei netikėtu atradimu tapo elektrinis pientraukis.<br>M.Patašius nuotr.
Soterai Šveikauskaitei netikėtu atradimu tapo elektrinis pientraukis.<br>M.Patašius nuotr.
Dinara Vilčinskytė-Knystautienė dukrai Henrietai kraitelį rinko klausydama draugių.<br>M.Patašius nuotr.
Dinara Vilčinskytė-Knystautienė dukrai Henrietai kraitelį rinko klausydama draugių.<br>M.Patašius nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-06-17 12:02

Žinomos moterys, dalyvavusios vaikiškų prekių parduotuvės „Tipi Tapi“ atidaryme atviravo, kas išties buvo būtina, o be ko buvo galima apsieiti. Žinoma, nekalbant apie pirmosios būtinybės daiktus, kaip vežimėlis ar sauskelnės.

Galėjo skirti laiko sau

Tinklaraščio „Babyblog“ kūrėja Sotera Šveikauskaitė nė akimirkos nedvejojusi prisipažino, kad pats netikėčiausias atradimas buvo elektrinis pientraukis.

„Tai buvo didžiausia pagalba – galėjau nusitraukti pieno, vyras pamaitindavo dukrą, o aš šiek tiek laiko skirti sau.

Kitas pravertęs dalykas buvo mobili auklė, per kurią galėdavau ne tik girdėti, bet ir matyti savo vaiką. Tai dalykai, kurie buvo labai naudingi ir jei ateityje turėčiau daugiau vaikų, tai būtų patys pirmieji pirkiniai“, – prisipažino keturmetės Aretės mama, pridūrusi, kad geriau turėti mažiau, bet labai reikalingus daiktus.

Užtenka „papo“

Visuomenės nuomonės formuotoja dviejų dukrų mama Julija Žižė augindama antrąją dukrą tapo ir „Tutis Uno“ vežimėlio ambasadore. Ją papirko ne tik jų patogumas, bet ir išskirtinis dizainas – mažoji Otilija keliavo dizainerės Agnės Kuzmickaitės ryškiomis spalvomis išpieštame vežimėlyje.

„Maiviausiai po Vilnių ir po visą Lietuvą, – kvatojo Julija. – O šiaip tikrai esu labai neprieraiši prie daiktų ir mažiau man yra daug geriau. Turėjau viską, ko reikia mamai, bet ar galėčiau vieną jų įvardinti, kaip patį reikalingiausią ir būtiniausią? Nėra tokio. Visada sakau, išvažiuojant iš namų iš namų neįmanoma pamiršti pačio svarbiausio dalyko, tai savo „papų“. Gali pažindyti ir viskas jau gerai.“

Nekaupianti daiktų moteris prisipažino, jei augintų trečią vaiką – pabandytų išsiversti su kuo mažiau sauskelnių ir išbandytų natūraliąją higieną, kuomet kelių mėnesių kūdikio mamos išmoksta atpažinti ženklus, kada mažylis nori šlapintis ir tuštintis ir tai atlieka virš kriauklės, vonios.

Patarti gali draugės

Renginyje apsilankė ir socialiniuose tinkluose išgarsėjusi Dinara Vilčinskytė-Knystautienė su dukra Henrieta. Moteris pastebėjo, kad šiuolaikiniai kūdikio kraitelio sąrašai būna labai pertekliniai ir reikėtų gerai apsvarstyti ar visko reikia.

„Kartais ten būna tikrai dalykų, kurių neprireiks arba prireiks vėliau. Labiausiai rekomenduoju pasitarti su kitomis mamomis, draugėmis, kurios turi vaikų, jos pasidalintų savo patirtimi, – šypteli Dinara. – Ko mums nereikėjo? Sunku įvardinti, dukra dar maža. Na, pavyzdžiui apsaugėlės lovoje tai labiau tik dėl grožio, reikalingos mamai, kad kambarys būtų jaukesnis, bet ne dukrai.“

Dešimties mėnesių dukra Henrieta taip pat dažnai šmėžuoja Dinaros socialinėje paskyroje. Ypatingų liaupsių mergaitė sulaukia ir dėl išskirtinės aprangos: „Aš pati tikrai pirkau nedaug, bet mažoji labai daug gavo dovanų. Kartais vos spėji aprengti, o ji jau išauga.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.