Išmokykite vaikus užsirišti batraiščius: mama dalijasi ypatingai lengvu metodu

Daugelis tėvų jau nebesuka galvos vaikus bandydami išmokyti užsirašti batų raištelius – atrodo, daug paprasčiau nupirkti batus su lipdukais, užtrauktukais ar net gumelėmis vietoje batraiščių. Pagal vaiko brandą, teigiama, kad batų raištelius vaikai turėtų mokėti užsirišti einant į pirmą klasę.

 Batų raištelius vaikai turėtų mokėti užsirišti einant į pirmą klasę.<br> „Pixabay“ nuotr.
 Batų raištelius vaikai turėtų mokėti užsirišti einant į pirmą klasę.<br> „Pixabay“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2020, 5:40 PM

Norėdama įkvėpti, tinklaraščio „Unstopped Mother“ autorė dalijasi video įrašu, kuriame vaizdžiai pademonstruoja ypatingai paprastą būdą, kaip vaikus išmokyti užsirišti batraiščius. 

Minutės trukmės įraše Kirsten Johnson ne tik pati parodo, kaip užrišti vieną batą, bet ir pakviečia savo sūnų išmėginti šį metodą. Ir jam pavyksta puikiai! 

Pirmiausia, reikia užrišti pirmą tradicinį mazgą ir suveržti batus tiek, kiek norisi. Antras žingsnis – užrišti dar vieną tokį mazgą, bet jo nesuveržti, palikti pakankamai laisvą. Tuomet batų raištelių galus prakišti pro nesuveržtą mazgą paliekant „ausytes“. Pervėrus abu – truktelti už „auselių“ ir vienu ypu batai užrišti dailiu kaspinėliu. 

Kirsten metodas sulaukė dešimčių tūkstančių patiktukų, ir daugybės komentarų, kuriame tėvai ne tik dėkoja, bet ir apgailestauja, jog nežinojo šio metodo tuomet, kai jie patys buvo vaikai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu