Implantais padidinta krūtinė mamai netrukdė galimybei pačiai maitinti dvynukes

Moters krūtinės forma ar dydis gyvenime gali keistis net kelis kartus, viskas priklauso nuo jos gyvenimo būdo, numesto ar priaugto svorio, o taip pat krūtų formą įtakoja nėštumai, po kurių moterys neretai įgyja įvairių kompleksų bei nebepasitiki savimi, o vaizdas veidrodyje ima kelti slegiančias emocijas. Gamta ne visada suteikia moteriai tokią krūties formą, kokios ji norėtų, tokiu atveju krūtų koregavimas implantais gali išpildyti svajonę turėti trokštamos formos ir dydžio krūtis.

Krūtis pasididinusi mama pati išmaitino dvynukes.<br>„Unsplash“ nuotr.
Krūtis pasididinusi mama pati išmaitino dvynukes.<br>„Unsplash“ nuotr.
„Šiuolaikinėje plastinėje chirurgijoje naudojami tik saugūs ir dažniausiai natūraliai atrodantys implantai, be to, prireikus, yra galimybė juos pašalinti“, – pasakoja „Nordclinic“ plastikos chirurgas Mantas Sakalauskas<br>Pranešimo spaudai nuotr.
„Šiuolaikinėje plastinėje chirurgijoje naudojami tik saugūs ir dažniausiai natūraliai atrodantys implantai, be to, prireikus, yra galimybė juos pašalinti“, – pasakoja „Nordclinic“ plastikos chirurgas Mantas Sakalauskas<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 8, 2021, 3:09 PM, atnaujinta Dec 8, 2021, 3:10 PM

Operacijai pinigus taupė dar mokykloje

Specialistai sako, kad krūtų dydis ir forma priklauso nuo moters kūno sudėjimo, genetinio paveldimumo, mitybos, amžiaus. Jei nepasitenkinimas šia kūno dalimi labai didelis, galima krūtinę koreguoti – mažinti arba didinti. Kaip pasakoja Ingrida, ji didesnės krūtinės, kaip ir visos mergaitės, laukė paauglystėje, tačiau krūtys neaugo.

„Gerai, kad buvau ne viena tokia – nemaža dalis mano bendraklasių irgi negalėjo pasigirti didesne krūtine, tad mes pasikalbėdavome ir pasidalindavome vietomis, kur parduoda vizualiai apimtį didinančias liemeneles. Jas pirkdavome ir didesnių patyčių ar kitokių neigiamų išgyvenimų nepatyrėme. Juolab, kad mane visada labai suprato ir palaikė mama. Mes atvirai kalbėjomes apie visus „moteriškus“ dalykus: hormonus, kontracepciją, menstruacijas. Žinojau, kad visos moterys skirtingos – vienos kenčia dėl per didelių krūtų, kitos kompleksuoja dėl per mažų“, – šypsosi dabar jau dviejų vaikų mama.

Ji pasakoja, kad jau paskutiniais mokslo metais vis dėlto pradėjo erzinti nulinis krūtų dydis, tad vasaromis pradėjo papildomai dirbti siekdama susitaupyti pinigų operacijai.

„Sprendimas didintis krūtinę buvo labai logiškas ir, man atrodo, visiškai suprantamas. Kam jausti kompleksą ir sau nepatikti, jei yra priemonių, kuriomis visa tai galima pakeisti“, – retoriškai klausia Ingrida.

Žindymas pakeitė formą

Sulaukusi aštuoniolikos ji su mama ir abiejų santaupomis peržengė plastikos chirurgo kabineto duris ir susiplanavo operaciją.

„Dariau tai dėl savęs, dėl geresnės savijautos. Pagaliau implantai man padėjo jaustis ir seksualiau, ir moteriškiau, – atvirauja moteris. – Baigusi mokslus ištekėjau, ir su vyru Mariumi netrukus sužinojome, jog tapsime tėvais. Laimė buvo begalinė, o dar ir padvigubėjo sužinojus, jog laukiamės dvynių mergaičių. Ir jų laukimas, ir gimdymas buvo sklandus. Šalia buvo vyras, su kuriuo pasikalbėjom ir pasirengėm, kad dėl ankstesnės operacijos galiu neturėti pieno. Pasirūpinome mišinukais, kurių, beje, neprireikė – pieno turėjau, ir mano mergaitės nevalgiusios neliko.“

Ingrida pasakoja savo pienu dvynes maitinusi maždaug metus. Per tą laiką kiek pakito jos krūtų forma, tad praėjus keleriems metams plastikos chirurgo kabineto duris ji pravėrė dar kartą.

Antra operacija – didesnė krūtinė

Kai Ingrida operavosi vos sulaukusi pilnametystės, jai buvo pritaikyti kūno formai labiausiai tinkantys nedideli implantai. Po gimdymo ir žindymo oda buvo šiek tiek išsitampiusi, be to, jau buvo atėjęs laikas implantus keisti.

„Iš tiesų implantus kas kažkiek laiko būtina keisti, tad pakartotinis apsilankymas pas pirmą kartą mane operavusį mediką buvo planuotas. Tik šį kartą, atsižvelgę į po nėštumo sumoteriškėjusią mano figūrą ir atsiradusią laisvą odą, pasirinkome didesnius implantus. Patenkintas buvo ir vyras, gražu buvo ir man, o gydytojas stengėsi išlaikyti proporcijas, kad viskas atrodytų kuo natūraliau. Visiškai juo pasitikėjau ir buvau rami, o po antros operacijos dar ir labai pagražėjusi bei laiminga“, – šypsosi dviejų dukryčių mama.

Ji skatina moteris klausyti savęs ir paisyti savo jausmų, nesijausti kaltomis, jei sau nori skirti pinigų ir meilės.

Svarbu išgauti natūralų vaizdą

„Krūtų didinimo implantais operacija atliekama siekiant padidinti krūtis arba pakoreguoti jų simetriją implantą įdedant po krūties audiniais arba po raumeniu, virš kurio yra krūtis. Implantai krūtinei suteikia apimties, stangrumo bei apvalesnę formą. Kad ir kokie jie būtų pasirinkti, svarbiausia, kad galutinis rezultatas derėtų su natūralia moters išvaizda.

Krūtų didinimas, vadinamoji augmentacinė mamoplastika, atliekamas naudojant silikonu užpildytus krūtų implantus, o pjūviai atliekami vietose, kur randai pastebimi mažiausiai, t. y. inframamarinėse raukšlelėse. Įprastai implantai dedami po didžiuoju krūtinės raumeniu. Mamoplastika yra itin efektyvus sprendimas moterims, kurių krūtys neišsivysčiusios ar asimetriškos. Vis dėlto svarbu atkreipti dėmesį, kad jei padidinus krūtis moteris ketina žindyti kūdikį, operacija gali turėti įtakos pieno gamybai. Tai labiausiai priklauso nuo paties implanto ir pjūvio vietos. Taip pat gali pakisti spenelių jautrumas.

Dažniausia krūtų didinimo implantais priežastis – krūtų atrofija, todėl operacija suteikia joms pilnesnę ir gražesnę formą. Taip pat ši operacija dažnai atliekama moterims, kurių krūtys sumažėjo po nėštumo, yra akivaizdžiai asimetriškos arba jų netenkina vaizdas po anksčiau atliktų operacijų. Pasitaiko atvejų, kai, siekiant dar efektyvesnių rezultatų, operacijos derinamos – atliekant krūtų didinimą kartu jos ir pakeliamos. Krūtų didinimo implantais operacijos garantuoja, kad moteris galės džiaugtis pasikeitusiu krūtų dydžiu. Šiuolaikinėje plastinėje chirurgijoje naudojami tik saugūs ir dažniausiai natūraliai atrodantys implantai, be to, prireikus, yra galimybė juos pašalinti“, – pasakoja „Nordclinic“ plastikos chirurgas Mantas Sakalauskas.

Jis pabrėžia, jog siekiant, kad po krūtų didinimo operacijos randai liktų kuo mažesni, pasitelkiama speciali mažų randų technika, kuri chirurgui leidžia įdėti implantą atlikus vos 3 cm pjūvį. Šis metodas turi ir daugiau privalumų – yra mažesnė infekcijų bei kitų komplikacijų galimybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.