Dvi vienišos mamos nusipirko bendrą namą: norėjo dalytis išlaidomis, o sukūrė rojų vaikams

Jei Lietuvoje kartu gyventi priimta tik kol išaugame iš studentiško amžiaus, užsienyje „co-living“ gyvenimo būdas, kuomet ir suaugę žmonės gyvena kartu, yra itin populiaru. Kartu gali gyventi ne tik viengungiai, bet ir šeimoms ar vienišos mamos. Tai įrodė Holly Harper ir Herring Hopper, kurios kartu nusipirko vieną namą.

Dvi išsiskyrusios mamos nusipirko keturių apartamentų namą.<br>Holly Harper nuotr.
Dvi išsiskyrusios mamos nusipirko keturių apartamentų namą.<br>Holly Harper nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2022, 7:24 PM

Holly prieš ketverius metus po 17 metų gyvenimo kartu išsiskyrė su savo antrąja puse. Nurimus aistroms jie pardavė kartu įsigytą šeimos namą, pagyvenusi metus nuomojamame bute, H.Harper nusprendė paieškoti naujų namų.

„Žinojau, kad Vašingtone bus neįmanoma rasti dviejų aukštų namo ar buto, turint savarankiškai dirbančios vienos mamos biudžetą, bet aš norėjau vėl turėti nuosavybę kaip investiciją į savo ateitį“, – naujienų portalui insider.com teigė moteris.

Tad ji susirado kitą vienišą mamą, kurios poreikiai buvo panašūs, turėti erdvę, komfortą ir nuosavus namus, ir pakvietė kartu įsigyti namus.

„Tai pakeitė gyvenimą ne tik mums, bet ir mūsų vaikams“, – šypsosi ji.

Pirmiausiai, išsiaiškino poreikius

Moteris prisipažįsta, kad santuokai žlungant ji pasižadėjo būti atvira unikalioms galimybėms, o gyvenimas su kažkuo kartu bendruomenėje, visada atrodė labai įdomus.

Herring su vyru išsiskyrė panašiu metu, kaip ir Holly. Paskambinusios nekilnojamo turto agentui moterys sulaukė jo komentaro: „Jūs išprotėjote, bet man tai patinka.“

Nuo pat pradžių moterys viena į kitą žiūrėjo, kaip į platonišką sutuoktinį ir pažadėjo būti viena kitai atviros. Jos išsiaiškino, kiek jų vertybės sutampa daugelyje dalykų, kaip politika, auklėjimo stilius, finansai ir gyvenimo būdas. Taip pat reikėjo susitarti ir kokie kiekvienos lūkesčiai dėl paties namo: dydis, tipas, atstumas. Įsitikinusios, kad konfliktų dėl to nekils ir nusistačiusios maksimalų biudžetą kibo į paieškas.

„Mums puikiai tinkantis namas buvo aptiktas pirmąją paieškos dieną“, – prisimena Holly.

2021 metų birželį jos laikė savo bendrų namų raktų duris. Tai keturių apartamentų namas, kurio kiekvieną iš dalių moterys įsirengė taip, kaip norėjo pačios.

2020 metų rugpjūtį „Sirena House“ apsigyveno ne tik Holly ir Herring, bet ir dar viena vieniša mama, kuriai savininkės pasiūlė išsinuomoti vieną iš apartamentų. Didžiuliame name siaučia penki vaikai, trys šunys, du žiurkėnai ir gekonas.

„Teisiškai esame bendrainvestuotojos ir turime veiklos sutartį dėl turto pirkimo. Tada sudarėme sutartį, pagal kurią esame laikomos „bendrais nuomininkais“. Iš esmės gyvename daugiabučiame name su neformaliu, bet legaliu susitarimu tarp mūsų“, – paaiškina jos.

Vaikų rojus

Jos juokiasi, kad tokio gyvenimo būdo privalumai nesuskaičiuojamai nusveria trūkumus.

Pirma, jos dalijasi ir bendrai naudoja vieną automobilį, šunų ir vaikų priežiūra, po lygiai pasiskirsto namo priežiūros išlaidomis ir džiaugiasi visada turėdamos draugių, ant kurių peties galima pasiguosti ar pasidžiaugti. Vienišos mamos tokiuose namuose jaučiasi saugios.

Gyvenant kartu iššūkiai lygiai tokie patys, kaip bet kurioje šeimoje – vaikai auga, tad jiems trūksta erdvės, namai skamba nuo triukšmo ir čia sunku palaikyti tvarką, prietaisai genda dažniau, o pietus reikia ruošti ne tik sau, bet ir kitiems.

Didžiausią privalumą mamos įvardija, tai naudą 9, 9, 10, 11 ir 13 metų vaikams.

„Šis gyvenimo būdas yra vaikų rojus, kuriame yra milžiniškas batutas, parkūro linija, sodas, sporto salė, didelio ekrano televizorius ir amatų studija“, – vardija jos.

Vaikai visada turi žaidimo draugų, karantinas neturėjo jokios reikšmės ir jie mato įvairų gyvenimo būdą iš arti.

„Mano dukra iš mūsų visų mokosi apie skyrybas, pasimatymus, šeimą, brolius ir seseris, patyčias, brendimą, lytinę tapatybę, seksualinę orientaciją, verslumą, kūrybiškumą, mirtį, taisyklių laužymą, saugumą ir džiaugsmo radimą“, – vardija Holly.

Ji pabrėžia, kad jos gyvenimo tikslas yra sukurti tokią aplinką, kurioje kiekvieną akimirką jos šeima būtu saugi siekti laimės.

Parengta pagal „Insider“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.