Tuščių vežimėlių nuotrauka Lenkijos traukinių stotyje išpopuliarėjo visame pasaulyje: abejingų nėra

Fotografas Francesco Malavolta kovo 3 dieną Peremyšlio (Przemysl) traukinių stotyje užfiksavo širdį draskantį vaizdą – į eilę sustumtus tuščius kūdikių vežimėlius, kuriuos lenkų šeimos paaukojo atvykstantiems pabėgėliams.

Stulbinančia F.Malavolta nuotrauka dalijosi viso pasaulio mamos, įskaitant tokias įžymybes kaip Amy Schumer ir Glennon Doyle.<br>Scanpix / AP nuotr.
Stulbinančia F.Malavolta nuotrauka dalijosi viso pasaulio mamos, įskaitant tokias įžymybes kaip Amy Schumer ir Glennon Doyle.<br>Scanpix / AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2022, 12:14 PM

Viena paveikiausių nuotraukų leidžia įsivaizduoti, kaip šia dovana pasinaudos dėkingos motinos, savo pavargusiomis rankomis kūdikius ir vaikus išnešusios į laisvę iš karo Ukrainoje.

Nedidelis Peremyšlio miestelis įsikūręs 19 km į vakarus nuo sienos su Ukraina.

F. Malavolta, portalui „Insider“ pasakojo, kad vežimėlius į platformą atnešė vietos mamos ir moterų asociacijos. Vežimėliai laukia, kol juos paims tos moterys, kurioms jų reikia, pabrėžiant, kaip mamos gali viena kitą palaikyti.

„Į Lenkiją atvykusios moterys paliko savo vežimėlius Ukrainoje, kad paspartintų kelionę, o daugelis jų keliavo be vyrų, nes šie liko kovoti“, – sakė vežimėlių vaizdo sujaudintas fotografas.

Jis kalbėjosi su viena iš moterų, kuri paliko vežimėlį ant platformos ir taip pat pristatė kūdikių reikmenis vietinei mokyklai. Mama lenkė F.Malavoltai sakė, kad džiaugiasi galėdama dovanoti daiktus iš solidarumo su atvykstančiais žmonėmis iš Ukrainos.

Stulbinančia F.Malavolta nuotrauka dalijosi viso pasaulio mamos, įskaitant tokias įžymybes kaip Amy Schumer ir Glennon Doyle.

Lenkijos vyriausybė skaičiuoja, kad į Lenkiją atvyko beveik milijonas ukrainiečių pabėgėlių, daugelis vos su keliais daiktais ir prie jų prilipusiais vaikais. Peremyšlyje pabėgėliai iš traukinių stoties juda į krizių centrą, įrengtą buvusiame prekybos centre. Ten mamos gali pasikrauti telefonus, pavalgyti ir pabandyti susiplanuoti ką daryti toliau, o tai daryti bus daug lengviau su vežimėliu ir dovanotais kūdikio reikmenimis.

Parengta pagal „Insider“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.