Mama liepė vyrui ir vaikams įrodyti, kad jie sugebės pasirūpinti šunimi: dalijasi savo planu

Auginti šunį yra ir malonumas, ir daugybė iššūkių, o ypač, jei šeimoje yra mažų vaikų, nes suaugusiems reikės pasirūpinti ne tik jais, bet ir augintiniais. Tinklalapyje „Reddit“ viena moteris, pasivadinusi SeaworthinessOwn9590 pasidalijo savo planu, kurį pateikė vyrui ir vaikams.

Auginti šunį yra ir malonumas, ir daugybė iššūkių, o ypač, jei šeimoje yra mažų vaikų, nes suaugusiems reikės pasirūpinti ne tik jais, bet ir augintiniais.<br>„Unsplash“ nuotr.
Auginti šunį yra ir malonumas, ir daugybė iššūkių, o ypač, jei šeimoje yra mažų vaikų, nes suaugusiems reikės pasirūpinti ne tik jais, bet ir augintiniais.<br>„Unsplash“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2023, 12:31 PM

Moters istorija sulaukė beveik 2000 komentarų – pasirodo, ši problema yra tikrai aktuali. Tiesa, jos šeimynykščiai su tuo nesutiktų.

SeaworthinessOwn9590 pasakoja, kad prieš susituokiant ir susilaukiant vaikų su vyru buvo susitarusi, kad visus svarbius sprendimus priims vienbalsiai – du taip arba du ne. O dabar situacija pasikeitė – ne tik du vaikai, bet ir vyras užsinorėjo keturkojo draugo.

„O aš ne. Girdėjau per daug siaubo istorijų apie tai, kad šeima įsigyja augintinį, o tada žmogui, kuris jo nenorėjo, teko juo rūpintis“, – rašo mama.

Tuomet ji iškėlė šeimai tris sąlygas. Pirmiausia, keturokojis turėjo sverti ne daugiau 27 kilogramų, tad tai būtų nemažas, bet ir ne didžiulis šuo. Antra, šuo turėtų nesišerti – nors namuose nėra alergiškų žmonių, bet moteris nenorėjo papildomai tvarkytis. Na, o trečia, 60 dienų iš eilės vaikai ir tėtis turėjo pasirūpinti namų šiukšlėmis – ištuštinti kasdien namų šiukšliadėžes ir nunešti šiukšles iki konteinerio. Taip buvo siekiama užtikrinti, kad jie nepamirš pašerti šuns. Taip pat 60 dienų visi trys šuns norintys šeimos nariai leistųsi į 1,6 km žygį du kartus per dieną su aktyviu GPS maršruto sekikliu. Jei jei praleisdavo bent vieną iš šių užduočių – viską reikėjo kartoti iš naujo.

„Iki šiol ilgiausiai jiems pavyko tai padaryti – dvi savaites“, – dalijasi moteris.

Dėl griežtų reikalavimų ją užsipuolė ne tik šeima, bet ir jos pačios tėvai.

„Jie pasakė, kad esu juokinga ir smulkmeniška. 100 procentų su jais sutikau, bet kadangi jie visada anūkų pusėje, aš jau buvau pasiruošusi ir nusiunčiau nuorodą į šunų vedžiojimo paslaugas teikiančią įmonę. Pasakiau, kad jei jie nori prisidėti prie sprendimo, tuomet jie turi sudaryti sutartį su įmone, kad galėčiau išsikviesti vedžiotojus tada, kai jų brangūs ir tobuli anūkai bei žentas pamirš pasirūpinti augintiniu. Tuomet jie pasakė, kad aš išprotėjau ir, kad jie turi teisę į savo nuomonę. Sutikau, kad jie tai turi, bet pasakiau, kad į ją atkreipsiu dėmesį, nebent jie sutiktų apmokėti išlaidas“, – teigia ji.

Jos vyras galų gale pamatė, kad vaikai vis dėl to nėra pakankamai atsakingi, kad galėtų auginti savo šunį.

„Jis pasakė, kad turime kartu jiems tai pasakyti. Sakau, mielasis, „mes“ yra per daug žmonių, aš nesu ta, kuri stojo jų pusėn. Jis mano kad esu kvailė“, – ironizuoja ji.

Daugelis komentatorių negailėjo pagyrų moteriai, kuri aiškiai įvardijo sąlygas ir pastebėjo kad daugybė žmonių įsigija augintinius nepagalvodami apie ilgalaikius įsipareigojimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą