Velykinės užduotys šeimoms apie gamtą

Kad netrūktų idėjų, kaip pasiruošti Velykoms gamtai palankiu būdu ir ką smagaus nuveikti namuose karantino sąlygomis, gamtininkai siūlo specialias užduotis šeimoms jaunųjų gamtos reindžerių platformoje www.gamtosreindzeris.lt.

 Juodojo strazdo kiaušiniai atrodo lyg būtų išmarginti dažais.<br>  Gamtosreindzeris.lt nuotr.
 Juodojo strazdo kiaušiniai atrodo lyg būtų išmarginti dažais.<br>  Gamtosreindzeris.lt nuotr.
 Tinklalapyje vaikai ras daug įvairių velykinių užduočių.<br> Gamtosreindzeris.lt nuotr.
 Tinklalapyje vaikai ras daug įvairių velykinių užduočių.<br> Gamtosreindzeris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 9, 2020, 10:57 AM

Kiaušinius margink natūraliais dažais

„Ruošiantis Velykoms pirmiausiai siūlome išbandyti natūralius dažus margučiams. Pabandykite spalvas išgauti ne tik naudojant mums įprastus svogūnų lukštus, bet ir įdomesnes priemones – ciberžolę, morkas, burokėlius, raudonus kopūstus, obuolius… Specialioje užduotyje gamtosreindzeris.lt platformoje pateikiame instukcijas, kaip pasidaryti šiuos natūralius dažus, taip pat – kviečiame dalintis gautais rezultatais. Tereikia prie platformos prisijungti ir eksperimentuoti,“ – apie velykines užduotis pasakoja platformos kūrėja, Baltijos aplinkos forumo specialistė Rita Grinienė.

Sužinok apie keisčiausius kiaušinius ir žaisk gamtos margučių slėpynes

Platformoje taip pat siūloma vaikams susipažinti su keisčiausiais ir įdomiausiais Lietuvos gyvūnų kiaušiniais. Sprendžiant užduotį „Kitokie margučiai“ galima sužinoti, kokie kiaušiniai gali atrodyti kaip besišypsantys veidukai, kokie – kabinami ant šilko siūlo, o kokie – slepiami kokone. Pajudėti ir pasitelkti kūrybiškumą bei logiką privers „Gamtos margučių slėpynės“. Ši užduotis pakvies pasigaminti keletą gamtoje randamų spalvingų kiaušinių, ir pabandyti juos kuo geriau paslėpti, užmaskuoti. Už išspręstas velykines užduotis vaikų laukia dovanėlės.

Didelis užduočių ir informacijos apie gamtą vaikams pasirinkimas

Nemokamoje jaunųjų gamtos reindžerių platformoje galima rasti ir daug kitų, tiek internetinėje erdvėje sprendžiamų, tiek į gamtą kviečiančių išeiti užuočių, testų ir žaidimų. Tėvai tikrai ras idėjų, ką su vaikais smagaus nuveikus gamtoje. Šiuo metu galima rinktis iš daugiau nei 90 užduočių, kurias parengė 18 specialistų iš skirtingų organizacijų. Naujų užduočių sukuriama ko ne kasdien.

Jaunųjų gamtos reindžerių platforma – tai erdvė, kurioje ne tik mokomasi pažinti gamtą, suprasti joje vykstančius procesus, bet ir kviečiama bendrauti, kartu spręsti užduotis, varžytis renkant virtualius ženklelius už teisingai atliktas užduotis, tyrinėti gamtą. Nors platforma skirta 6-14 amžiaus vaikams, su tėvelių ar auklėtojų pagalba užduotis gali spręsti ir darželinukai, o vyresni nei 14 metų vaikai taip pat gali rasti jiems įdomių užduočių. Platformoje šiuo metu – daugiau nei 8 000 registruotų naudotojų.

Platformoje taip pat galima rasti smagių leidinių, filmukų apie gamtą bei idėjų, ką smagaus su vaikais nuveikti gamtoje.

Nors ši platforma sukurta įgyvendinant meldinės nendrinukės apsaugos projektą „LIFE Magni Ducatus Acrola“, užduočių temos tikrai neapsiriboja vien meldine nendrinuke, jos kaimynais, jos namais – žemapelkėmis. Čia kuriamos užduotys apie visas temas, visas rūšis ir visas teritorijas.

Išbandyk jaunųjų gamtos reindžerių platformą www.gamtosreindzeris.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.