Mama Lina dalinasi planu šeimos išvykai į Kačerginę: šešios lankytinos vietos

Kačerginė (Kauno raj.)vė – nuostabus miestelis, kuriame tinklaraščio „Nėra blogo oro“ kūrėja Lina Krilavičiūtė išbandė 6 dalykus, ką pamatyti ir nuveikti joje.

 Kačerginėje pramogauti galima ir pėsčiomis, ir su dviračiais.<br>lrytas.lt koliažas
 Kačerginėje pramogauti galima ir pėsčiomis, ir su dviračiais.<br>lrytas.lt koliažas
Kačerginė – tikras kurortas, iš vienos pusės juosiamas Nemuno, kitos šimtamečių pušų!<br> „Nėra blogo oro“ nuotr.
Kačerginė – tikras kurortas, iš vienos pusės juosiamas Nemuno, kitos šimtamečių pušų!<br> „Nėra blogo oro“ nuotr.
Nuo Pyplių piliakalnio atsiveria nuostabi Nemuno, Raudondvario bažnyčios bokštų panorama.<br> „Nėra blogo oro“ nuotr.
Nuo Pyplių piliakalnio atsiveria nuostabi Nemuno, Raudondvario bažnyčios bokštų panorama.<br> „Nėra blogo oro“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Nėra blogo oro“

May 8, 2020, 8:19 AM, atnaujinta Apr 11, 2021, 11:28 AM

„Tai tikras kurortas, iš vienos pusės juosiamas Nemuno, kitos – šimtamečių pušų! Ir tai tikrai puikus pasirinkimas ieškantiems, kur turiningai praleisti dieną, nes veiklos čia ras ir maži ir dideli. Puikiai išvystyta infrastruktūra dviratininkams, pėstiesiems, pažintinis takas, piliakalnis, pasakų parkelis ir dar daug visko.

Tai tikrai ne visos lankytinos vietos Kačerginėje, bet kaip visuomet laikausi principo, kad rašau tik apie išbandytas vietas ir savo įspūdžius, nes tiesiog lankytinas vietas visi nesunkiai galite rasti internete.

1. Šv. Onos koplyčia

Jos projektas buvo parengtas dar 1936 m. architekto Vytauto Landsbergio-Žemkalnio, o vizija buvo medinė, lengva, perregimoms sienos, kad pastatyta pušyne neatsiskirtų nuo gamtos – Dievo bažnyčios. Tačiau tais laikais ji pasirodė pernelyg moderni ir buvo pasirinktas kitas variantas. Dabartinė koplyčia pastatyta 1998 m. remiantis Vytauto Landsbergio-Žemkalnio projektu , kurį koregavo architektai Feliksas Jackevičius ir Gediminas Jurevičius.

2. Rašytojo Prano Mašioto pasakų parkelis

Čia dar 2004-aisiais jaunųjų skulptorių stovyklos dalyviai įkūrė parką, kuriame puikuojasi mediniai rašytojo pasakų personažai. Jis visai nedidukas, kai kurie personažai jau pavargę, bet labai jaukus ir Medai pasirodė tikrai įdomus.

3. Skulptūrinių suolelių parkas

Tai pušyno apsupty stovintys itin gražūs skulptūriniai suoliukai. Puiki vieta pasigrožėti ir pailsėti. Jie buvo pastatyti Kačerginės bendruomenės centro iniciatyva didžiajam klasikui V. Mykolaičiui-Putinui atminti.

4. Skulptūra dviratis

Skulptoriaus Danieliaus Sodeikos ir architektės Violetos Beigienės skulptūra dviračiui simbolizuoja vis didėjantį šios susisiekimo priemonės populiarumą Kauno regione. Šalia skulptūros yra gražus Nemuno krantas su daugybę akmenukų, kuriuos smagu buvo į vandenį mėtyti ir skaičiuoti kiek šuolių varlytė padaro.

5. Pyplių piliakalnis

Jį pasiekti galima dviem būdais – žygiuojant Šaltinių taku arba keliu palei Nemuną! Nuo piliakalnio atsiveria nuostabi Nemuno, Raudondvario bažnyčios bokštų panorama.

6. Šaltinių takas

Šis natūralus miško takelis driekiasi apie 6 kilometrus ir leidžia pasimėgauti ne tik miškais, bet ir Nemuno krantais bei gamta kvepiančiais miško šlaitais. Šis takas ne veltui vadinamas šaltinių taku, nes bežygiuojant ne vieną kartą teko sutikti čiurlenantį šaltinėlį. Galima rinktis kelis atstumus trumpiausias atstumas – 2,6 km, ilgiausias – 5,5 km.“

Daugiau laisvalaikio idėjų rasite Linos tinklaraštyje „Nėra blogo oro“ arba Instagram paskyroje www.instagram.com/nera_blogo_oro

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.