Paprastumu ir iliustracijomis užburianti bėglio pelėdžiuko istorija

Marius Marcinkevičius – gydytojas, keliautojas ir rašytojas. Baigęs medicinos studijas Vilniaus universitete, mokėsi akupunktūros Kinijoje ir Uzbekijoje, keliavo po Indiją, Izraelį ir daugybę kitų pasaulio šalių. M. Marcinkevičius – septynių knygų vaikams ir vieno romano suaugusiesiems autorius. Rašytojo kuriamos istorijos vaikams yra verčiamos į užsienio kalbas, apdovanotos literatūrinėmis premijomis, neretai tampa spektakliais ir dainomis.

 Vos 20 posmelių eilėraštį trimečiui galėsite paskaityti prieš miegą. Rytą nubudęs vaikutis galės apžiūrėti nuostabias Agnės Nananai iliustracijas. <br>lrytas.lt koliažas
 Vos 20 posmelių eilėraštį trimečiui galėsite paskaityti prieš miegą. Rytą nubudęs vaikutis galės apžiūrėti nuostabias Agnės Nananai iliustracijas. <br>lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Agnė Žemaitytė

Aug 21, 2020, 3:24 PM

Naujausia rašytojo knyga vaikams – „Kaip pelėdžiukas iš namų pabėgo“, kurią su trimis savo vaikais skaitė mama Agnė ir dalijasi atsiliepimu.

„Kiekvienam vaikui pasitaiko dienų, kai namai ir tėvai nemieli, o galvoje sukasi mintys, kaip būtų puiku nuo visų pabėgti. Apie tai bent kartą gyvenime pasvajoja įvairiausio amžiaus vaikai, visiškai negalvodami, kad pabėgus ateis vakaras, bus šalta ir norėsi valgyti, o kelio į namus gali lengvai ir neberasti. Laimė, kad tik vienas kitas drąsuolis šią svajonę pabando įgyvendinti. O dažniausiai viskas baigiasi vos peržengus namų slenkstį.

Taip atsitiko ir mažajam pelėdžiukui, kuriam tiesiog atsibodo sėdėti namuose ir jis sugalvojo paklajoti po pasaulį. Viską metęs, jis vienas patraukė į girią ieškoti nuotykių. „Jis pabėgo iš namų. Bėgo, bėgo, kol pateko į šią knygą, – juokauja autorius. – Kur namus jam sukūrė puiki dailininkė Agnė Nananai“.

Kol aplink paiką galvą paikos mintys šoko, bėgliui buvo linksma ir smagu. Tačiau atėjo neišvengiamas metas, kai kojos pavargo, o pilvas ėmė reikalauti vakarienės. Gerai, kad pelėdžiukui nuotykis baigėsi laimingai – jis ne tik buvo pamaitintas, pailsėjo, bet ir atrado geriausią draugę!

Spalvinga paveikslėlių knyga, kurios pagrindu tapo smagus eilėraštis ir puikios Agnės Nananai iliustracijos, kvies knygą ne vien perversti, bet ir tyrinėti bei stebėtis.

Vos 20 posmelių eilėraštį trimečiui galėsite paskaityti prieš miegą. Rytą nubudęs vaikutis galės apžiūrėti nuostabias Agnės Nananai iliustracijas. Jos šioje knygelėje tikrai konkuruoja su tekstu. Jei mažesniesiems žvelgiant į jas bus tiesiog lengviau įsivaizduoti neklaužadą pelėdžiuką, tai ūgtelėjusiems skaitytojams bus ką veikti studijuojant „iliustracijas iliustracijose“.

Šių metų Vilniaus knygų mugėje „Vėjų teatras“ pristatė spektaklį pagal knygelę „Kaip pelėdžiukas iš namų pabėgo“. Tai jau ketvirtoji M. Marcinkevičiaus knyga, atgijusi teatro scenoje. „Visus juos kuria talentingi aktoriai, o jie knygos personažams prideda naujų spalvų“, – sako rašytojas ir priduria, kad teatras turi sugebėjimą sukurti paslaptingą, mistinę erdvę, joje skamba muzika, vyksta interaktyvus žaidimas. „O man, autoriui, nepaprastai įdomu, kad šalia knygos teksto autoriaus ir iliustruotojo randasi trečioji erdvė ir taip dar labiau plečiamos pažinimo ribos“, – įsitikinęs Marius Marcinkevičius.“

Nuotaikingas ir universalus M. Marcinkevičiaus pasakojimas „Kaip pelėdžiukas iš namų pabėgo“ skirtas 3–6 metų vaikams, bet patiks ir mokyklinukams, ir jų tėvams ar seneliams. Beje, priminsiu, kad praėjusį rudenį talentingas rašytojas sėkmingai debiutavo pirmuoju romanu suaugusiesiems – istoriniu detektyvu su mistikos prieskoniais „Juodoji Vilniaus saulė“. Tad paskaitę vakaro istoriją apie bėglį pelėdžiuką mažiesiems galite pratęsti vakarą su solidesne autoriaus knyga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.