Knyga vaikams, kuri padės suprasti, kas yra draugystė ir kaip ją puoselėti

Knygos „Geriausi draugai“ autorė Linda Sarah ir vienas geriausių vaikų knygų iliustratorių pasaulyje Benji Davies pasakoja istoriją, padėsiančią suprasti tai dažnai vaikų patiriamus jausmus: prisirišimą, pavydą, nenorą dalintis, ypač kai dalintis reikia geriausiu draugu. Tinklaraščio „Šeimos gidas“ autorė Goda ir jos dukros perskaitė knygą ir dalijasi savo įspūdžiais.

Bertas ir Emilis yra geriausi draugai. Ištisas dienas jie leidžia kartu, prisigalvodami įdomiausių žaidimų su didžiulėmis kartoninėmis dėžėmis. Bet vieną dieną pasirodo Sigutis, kuris irgi nori žaisti kartu, ir Bertą apima pavydas. Ar draugystė atlaikys išbandymus?<br> lrytas.lt koliažas
Bertas ir Emilis yra geriausi draugai. Ištisas dienas jie leidžia kartu, prisigalvodami įdomiausių žaidimų su didžiulėmis kartoninėmis dėžėmis. Bet vieną dieną pasirodo Sigutis, kuris irgi nori žaisti kartu, ir Bertą apima pavydas. Ar draugystė atlaikys išbandymus?<br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

„Šeimos gidas“

Sep 16, 2020, 3:09 PM

„Tyrimais įrodyda, kad laimingiausios šeimos, auginančios keturis vaikus. Arba du. Trys – sudėtingiausias skaičius. Aš pati juokauju, kad mano vidurinėlė būna arba didelė, arba maža, draugauja su vyrenėle arba jaunėle. Trims draugauti kartu labai sunku ir ne visada pavyksta, to mokomės ir mokomės.

Todėl laiku į rankas papuolė „Naminuko“ leidyklos išleista knyga „Geriausi draugai“, kurioje autorė Lina Sarah pasakoja apie nuostabią trijų berniukų draugystę, o ją iliustruoja vienas geriausių vaikiškų knygų iliustratorių Benji Davies.

Istorija paprasta – du geriausi draugai Bertas ir Emilis ištisas dienas leidžia kartu, žaidžia, kuria, svajoja... Žodžiu, tikra pasaka. O tada atsiranda Sigutis, kuris irgi nori žaisti kartu. Emiliui Sigutis patinka ir jis nori žaisti, o štai Bertui idėja dalintis draugu – visai ne prie širdies.

„Aš pats sau geras draugas, nereikia man kitų“, – dainavo „Keistuoliai“, ironizuodama būtent tą situaciją, kuri iš tiesų prie nieko gero nepriveda. Dar viena puiki knygelė diskusijoms, pokalbiams, kas yra draugystė, kaip ją puoselėti ir auginti.

Papildoma vertė – berniukai žaidžia su paprastomis kartoninėmis dėžėmis, kurios tampa bet kuo: piratų laivu, rakate ar pilies bokštu. Kuliminacija – iš dėžių padaryta mašina, kurios dabar reikalauja ir mano dukros. Tad tikrai perskaitę „Geriausi draugai“ pasisemti įkvėpimo ir kūrybiniams žaidimams su paprasčiausia dėže.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.