Klysti negalima bausti: kablelis dažnai dedamas ne toje vietoje

„Aš galiu! Kaip pasitikėti savimi ir įveikti kasdienines problemas“  apie mokėjimą spręsti problemas, įveikti iššūkius iš likti psichologiškai tvirtai vaikams kalbanti knyga. Ją apžvelgė trijų dukrų mama ir tinklaraščio „Šeimos gidas“ autorė Goda.

Knygos autorius – Niels von Hove – yra psichologinio tvirtumo mokytojas gyvenantis Australijoje ir padedantis daugybei žmonių atskleisti geriausias savo savybes.<br>lrytas.lt koliažas
Knygos autorius – Niels von Hove – yra psichologinio tvirtumo mokytojas gyvenantis Australijoje ir padedantis daugybei žmonių atskleisti geriausias savo savybes.<br>lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

„Šeimos gidas“

Oct 7, 2020, 12:44 PM

„Be galo džiaugiuosi, kad knygynų (ir namų bibliotekų) lentynas papildo tokios naudingos knygelės ir dažniau kalbame apie vaikų meditaciją, problemas ir vidinį pasaulį.

„Aš galiu!“ pasakoja apie mergaitę Keitę, kuri susiduria ir su patyčiomis, baimėmis, problemomis ir pasitikėjimo stoka. Rodos, kitas nuleistų rankas, bet Keitė randa išeitį – mokosi įgalinti savo mintis, išsikelti tikslus ir spręsti bėdas.

Keitės kasdienybės pavyzdys tiks daugybei vaikų, patiriančių panašius iššūkius – atsikelti laiku ryte, nepabijoti išbandyti naujų dalykų, kovoti su prasivardžiuotojais.

Bandyti ir patirti nesėkmę yra normalu. Kartais pagalvoju, kad manęs niekas to nemokė ir niekada apie tai nebuvo kalbama. Klysti negalima bausti – tas kablelis dažnai būdavo dedamas ne toje vietoje. Todėl labai noriu paskatinti savo vaikus – bandyti, suklysti, padaryti nesąmonę ir iš viso to tik pasimokyti!

Knyga papildyta labai smagiu meditaciniu laivelių žaidimu. Neišduosiu koks jis, bet praktiškai jį išbandėme ir jis tikrai padeda nusiraminti. Knygos pabaigoje – rekomendacijos tėvams.

Knygos autorius – Niels von Hove – yra psichologinio tvirtumo mokytojas gyvenantis Australijoje ir padedantis daugybei žmonių atskleisti geriausias savo savybes. Tiesa, šią knygą jis yra atskirai adaptavęs berniukams ir mergaitėms, bet Lietuvoje, suprantama dėl nedidelės rinkos, „Alma littera“ išleido tik mergaitišką versiją.

Rašoma, kad knyga tinkama 4-8 metų vaikams. Gal keturių sunkiau supras, bet priešmokyklinukams, pirmokams-antrokams ji tikrai kaip tik.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.