Karantino laikotarpiu senjorai neišnešiotiems kūdikiams parengė ypatingą dovaną

Vienas populiariausių socialinių projektų skirtų vyresnio amžiaus žmonių užimtumo didinimui Lietuvoje „Susitikim, mieli senjorai“ karantino laikotarpiu mezgė specialias mažas kojinaites mūsų šalies Ankstukams. Šiandien minint tarptautinę vaikų gynimo dieną projekto organizatoriai šalies Ankstukų bendruomenei perdavė daugiau kaip 400 kojinaičių skirtų patiems mažiausiems ir silpniausiems šalies piliečiams.

Lietuvoje per metus gimsta maždaug pusantro tūkstančio mažylių, kurie į pasaulį ateina anksčiau nei planuota.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvoje per metus gimsta maždaug pusantro tūkstančio mažylių, kurie į pasaulį ateina anksčiau nei planuota.<br>T.Bauro nuotr.
Minint tarptautinę vaikų gynimo dieną projekto organizatoriai šalies Ankstukų bendruomenei perdavė daugiau kaip 400 kojinaičių skirtų patiems mažiausiems ir silpniausiems šalies piliečiams.<br>T.Bauro nuotr.
Minint tarptautinę vaikų gynimo dieną projekto organizatoriai šalies Ankstukų bendruomenei perdavė daugiau kaip 400 kojinaičių skirtų patiems mažiausiems ir silpniausiems šalies piliečiams.<br>T.Bauro nuotr.
Projekte dalyvavo iniciatyva „Susitikime, mieli senjorai“, „Gintarinė vaistinė“ ir Neišnešiotų kūdikių asociacijos atstovai.<br> T.Bauro nuotr.
Projekte dalyvavo iniciatyva „Susitikime, mieli senjorai“, „Gintarinė vaistinė“ ir Neišnešiotų kūdikių asociacijos atstovai.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 1, 2021, 5:29 PM, atnaujinta Jun 1, 2021, 6:17 PM

„Šiandien yra labai graži diena mūsų projekto bendruomenei. Pasididžiavimas – nuostabus jausmas, kurį šiandien jaučiame dėl savo projekto dalyvių. Galima sakyti, kad mobilizavome savo projekto „Susitikim, mieli senjorai“ dalyvius, kuriems labai patinka megzti ir turime štai tokį gražų rezultatą. Mūsų senjorų megztos kojinaitės šildys pačius mažiausius ir silpniausius mūsų šalies piliečius, kurie į šį pasaulį ateina anksčiau.

Tiesą pasakius, sunkiai sekėsi valdyti jaudulį, kiekvieną kartą atidarius mūsų senjorų siuntinius, kuriuose buvo jų rankomis megztos kojinaitės. Spalvos, kaspinėliai, o ką jau kalbėti apie raštelius su linkėjimais. Labai džiaugiamės, kad anksčiau laiko gimę vaikučiai gaus štai tokius šiltus linkėjimus nuo mūsų šalies senjorų.

Pati geriausia ir prasmingiausia ta veikla, kuri duoda naudą kitiems. Labai didžiuojamės visais, kurie mezgė ir megs šias ypatingas kojinaites. Juk svarbus kiekvienas vaikas“, – emocijų neslėpė projekto „Susitikim, mieli senjorai“ vadovė Jelena Narūnienė.

Ankstukai“ – pirmas paramos projektas Lietuvoje, globojantis anksčiau laiko gimusių kūdikių šeimas. Lietuvoje per metus gimsta maždaug pusantro tūkstančio mažylių, kurie į pasaulį ateina anksčiau nei planuota. Neišnešiotas Lietuvoje gimsta kas dešimtas kūdikis. Ankstukams ir jų šeimoms be galo svarbu jausti, kad šioje kovoje jie ne vieni.

Šią „Susitikim, mieli senjorai“ iniciatyvą, kurios metu senjorų numegztos kojinaitės pasieks ankstukų susilaukusias šeimas Lietuvos ligoninėse, globoja vienas didžiausių Lietuvoje vaistinių tinklas „Gintarinė vaistinė“, kuri savo veikloje taip pat deklaruoja senjorų užimtumo mūsų šalyje svarbą bei reikšmę. Vaistinės atstovai ne tik noriai prisijungė prie iniciatyvos, tačiau ir suteikė reikiamas medžiagas bei įsteigė simbolines padėkos dovanėles visiems mezgusiems senjorams.

„Labai džiaugiamės galėdami būti šios gražios iniciatyvos dalimi ir jungtimi. Mums kaip socialiai atsakingai įmonei, rūpi pažeidžiamiausios visuomenės grupės, tarp jų ankstukai ir senjorai. Pastarieji per karantiną buvo kiek pamiršti ir atskirti nuo likusios visuomenės dalies dėl saugumo, dažnai vienintelė jų stotelė būdavo maisto parduotuvė ir vaistinė.

Mūsų vaistininkai senjorams pandemijos metu tapo net psichologais. Dėl šios priežasties padedame jiems save realizuoti, iš naujo atrasti bendrystę su kitais žmonėmis, įprasminti savo dienas ir, žinoma, prisidėti prie gerų darbų. Šiandien buvo didžiulė garbė mums kartu perduoti šias ypatingas kojinaites. Kokios jos mažos, tačiau kiek daug meilės ir rūpesčio yra jose. Labai gražu ir simboliška, kad šios iniciatyvos dėka – patys vyriausi mūsų šalies piliečiai savo šiluma dalinasi su pačiais mažiausiais ir silpniausiais.

Turbūt, kad labai svarbus jausmas mums visiems – būti reikalingu. Turime rūpintis vieni kitais, o ši iniciatyva puikiausias to įrodymas“, – „Gintarinės vaistinės“ generalinė direktorė Rūta Bagdonavičienė.

Neišnešiotų kūdikių asociacijos vadovė Asta Speičytės Radzevičienė džiaugiasi, kad ši iniciatyva subūrė ir paskatino senjorus dalintis savo rankų šiluma sušildytais mezginiais anksčiau gimusiems kūdikiams.

„Tai gražus ir prasmingas simbolis – ankstukai pasaulį išvysta anksčiau nei planuota, todėl jiems būtina ypatinga priežiūra ir globa. Šiltos ir patogios kojinytės prisideda prie mažiausių kūdikių greitesnio vystymosi“, – teigia ji.

„Mažiausi Lietuvos kūdikiai kasdien stoja į kovą už gyvybę – gimsta itin trapūs, paprastai patys negali kvėpuoti. Anksčiau laiko gimusio kūdikio gyvenime svarbus kiekvienas priaugtas gramas ir centimetras. Šie iššūkiai būtų neįveikiami be profesionalių medikų priežiūros, tėvų meilės ir kiekvieno iš mūsų palaikymo. Ankstukams ir jų šeimoms be galo svarbu jausti, kad šioje kovoje jie ne vieni. Todėl itin džiugu, kad savo pagalbą mums pasiūlė ir Lietuvos senjorai“, – kalbėjo paramos projekto „Ankstukai“ vadovė Asta Speičytė-Radzevičienė.

Projekto „Susitikim, mieli senjorai“ iniciatyva megzti kojinaites anksčiau laiko į pasaulį ateinantiems mažyliams tęsis iki pat lapkričio mėnesio, kai lapkričio 17 d. bus minima Pasaulinė neišnešiotų kūdikių diena. Projekto organizatoriai suteikia visas reikiamas medžiagas. Visus, kurie savo šiluma ir mezginiais nori pasidalinti – kviečiame skambinti projekto „Susitikim, mieli senjorai“ telefonu 860336266.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.