Su trimis vaikais keliaujanti mama dalijasi Panemunės kelio maršrutu, kuris patiks ir mažiesiems

Tinklaraščio „Nėra blogo oro“ autorė ir trijų dukrų mama Lina Vasiliauskienė leidosi į kelionę – pravažiavo viena įspūdingiausių Lietuvos vietų, Panemunės keliu. Apie lankytinas vietas Lietuvoje rašanti moteris dalijasi savo pastabomis ir atradimais, ką ten gali pamatyti visa šeima.

„Tikrai aplankėm ne viską, rinkomės tai, kas bus įdomiau vaikams“, – apie maršrutą pasakoja „Nėra blogo oro“ kūrėja Lina Vasiliauskienė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
„Tikrai aplankėm ne viską, rinkomės tai, kas bus įdomiau vaikams“, – apie maršrutą pasakoja „Nėra blogo oro“ kūrėja Lina Vasiliauskienė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Liną sužavėjo kavinė „Keltininkas“ ir jo įspūdingi skėčiai.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Liną sužavėjo kavinė „Keltininkas“ ir jo įspūdingi skėčiai.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Panemunių regioninio parko lankytojų centras.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Panemunių regioninio parko lankytojų centras.<br> Asmeninio albumo nuotr.
„Zuikio kiemas“.<br> Asmeninio albumo nuotr.
„Zuikio kiemas“.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-06-19 23:09

„Tai tikrai vienas vaizdingiausių maršrutų Lietuvoje – pilys, piliakalniai, gyvūnų ūkiai, dvarai ir nuostabi gamta. Iš tiesų, galima keliauti abipus Nemuno, ties Vilkija persikeliant upiniu motoriniu keltu „Vilkija“ į Šakių rajoną aplankant ir tą pusę, o galima rinktis ir tik vieną pusę kaip padarėme mes.

Dalinuosi mūsų maršrutu – tikrai aplankėm ne viską, rinkomės tai, kas bus įdomiau vaikams. Jums siūlau pradėti nuo Raudondvario dvaro, mes jį sąmoningai praleidom, nes turėjom planų lankyti kitu tikslu.

Panemunės keliu:

1. Raudondvario dvaras

Dabartinė rūmų išvaizda – garsiųjų grafų Tiškevičių nuopelnas, o pačiame komplekse išlikę ne tik rūmai su bokštu, bet ir vaizdinga oranžerija, oficinos, arklidžių ir ledainės pastatas.

2. Seredžiaus piliakalnis

Daug laiptelių, bet verta dėl atsiveriančio vaizdo.

3. Veliuonos miestelis

Puikus sustojimas ledams.

4. Raudonės pilis

Raudonės pilies bokštas paliko tikrai geresnį įspūdį nei Panemunės. 33,5 metrų aukštyje įkurta aikštelė yra atvira, o aplinkui atsiveria nuostabūs Nemuno, miškų, slėnių ir pačio Raudonės miestelio vaizdai.

5. „Zuikio kiemas“

6. Panemunės pilis

Panemunės pilis, skaičiuojanti jau daugiau nei 400 metų istoriją. Šiandien Panemunės pilyje yra atvertas apžvalgos bokštas, veikia muziejus ir net restoranas su viešbučiu. Tiesa, dėl vykstančios restauracijos mums pavyko aplankyti tik atkurtą istorinę XVIII a. virtuvę, karcerį bei užlipti į gana aukštą pilies bokštą. Kurio viršuje langeliai išties maži ir daug apylinkių grožio nesimato.

7. Kavinė „Keltininkas“ 

Nesu buvusi gražesnėje kavinėje Lietuvoje! Visai šalia Panemunės pilies, ant kalvos šlaito nuo kurios atsiveria įstabi Nemuno slėnio panorama stovi elegantiški staliukai su tobulais skėtukais nuo saulės ir lietaus.

8. Nemuno alpakos

Labai norėjome jas aplankyti, tačiau tą dieną buvo itin karšta ir alpakos slėpėsi pavėsyje, tai taip ir neaplankėme, bet jūs būtinai įtraukite į savo planus, nes alpakos yra nerealūs gyvūnai ir čia leidžia ir paglostyti vaikams, ir pamaitinti jas.

9. Arūno žirgynas

Šios žirgyno atstovai savaitgaliai dirba tiek prie Panemunės, tiek prie Raudonės pilies ir yra galimybė tenais pajodinėti tiek ant ponio ( 5e) , tiek ant žirgo (6e). Tačiau jei keliausite darbo dieną – galite su jais susisiekti ir aplankyti jų žirgyną (8-681) 46665.

10 Panemunių regioninio parko lankytojų centras

Apskritai, kiekvienoje kelionėje po Lietuvą siūlau aplankyti lankytojų centrus, tai yra tikras informacijos lobynas, su pasakojimu, patarimais ir interaktyviu pateikimu. Šiame lankytojų centre mergaitės kibo kaip lydekos, smėlyje spaudė gyvūnų pėdsakus, senoviniu būdu gaminosi atvirutes, klausėsi gyvūnų ir paukščių garsu ir turėjom labai įdomią ekskursiją.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.