Šeštadienį Kauno pilies prieigose – vaikų būrelių ir užimtumo mugė „Pasirink“

Mokslo ir žinių dienai skirtos linksmybės neapsiriboja vien renginiais mokyklose ar Moniqué gyvo garso koncertu Nepriklausomybės aikštėje. Tęsiant gražias tradicijas, rugsėjo 4 dieną, Kauno pilies prieigose vyks Vaikų būrelių ir užimtumo mugė „Pasirink“. Beveik dvi dešimtys neformalaus švietimo organizatorių ir mokyklų kvies susipažinti su popamokinėmis veiklomis ir dalį jų išbandyti patiems vaikams. Keturių valandų programoje – platus spektras edukacijų ir pramogų.

 Su veiklomis vaikai galės susipažinti per interaktyvius žaidimus, edukacijas, įvairaus amžiaus vaikams skirtas viktorinas, kūrybines dirbtuvėles, sporto estafetes ir rungtis.<br>Organizatorių nuotr.
 Su veiklomis vaikai galės susipažinti per interaktyvius žaidimus, edukacijas, įvairaus amžiaus vaikams skirtas viktorinas, kūrybines dirbtuvėles, sporto estafetes ir rungtis.<br>Organizatorių nuotr.
Su veiklomis vaikai galės susipažinti per interaktyvius žaidimus, edukacijas, įvairaus amžiaus vaikams skirtas viktorinas, kūrybines dirbtuvėles, sporto estafetes ir rungtis.<br> Organizatorių nuotr.
Su veiklomis vaikai galės susipažinti per interaktyvius žaidimus, edukacijas, įvairaus amžiaus vaikams skirtas viktorinas, kūrybines dirbtuvėles, sporto estafetes ir rungtis.<br> Organizatorių nuotr.
Šeštadienį, rugsėjo 4 d., nuo 12.00 val. Kauno pilies prieigose šurmuliuos dvi dešimtys mokyklų ir neformalaus ugdymo organizacijų. <br> Organizatorių nuotr.
Šeštadienį, rugsėjo 4 d., nuo 12.00 val. Kauno pilies prieigose šurmuliuos dvi dešimtys mokyklų ir neformalaus ugdymo organizacijų. <br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 30, 2021, 4:23 PM

Pasirinkimas per patirtis

„Šiemet rugsėjo pradžia ypatinga – vaikai į klases sugrįš ne tik po vasaros atostogų, bet ir po pandemijos padiktuotos pertraukos namuose, prie kompiuterių ekranų. Galimybė gyvai bendrauti su bendraamžiais, mokytojais yra nepaprastai svarbi, tačiau norime, kad ir jų popamokinis užimtumas būtų prasmingas bei kokybiškas.

Vaikai atranda jiems patinkančias sritis per smalsavimą, skirtingų veiklų išbandymą. Norime mažiesiems kauniečiams padėti lengviau apsispręsti ir pasirinkti juos dominančius būrelius ar užsiėmimus, todėl į vieną vietą sukvietėme miesto neformalaus užimtumo organizatorius ir jų auklėtinius“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė.

Šeštadienį, rugsėjo 4 d., nuo 12.00 val. Kauno pilies prieigose šurmuliuos dvi dešimtys mokyklų ir neformalaus ugdymo organizacijų. Su veiklomis vaikai galės susipažinti per interaktyvius žaidimus, edukacijas, įvairaus amžiaus vaikams skirtas viktorinas, kūrybines dirbtuvėles, sporto estafetes ir rungtis. Mugėje taip pat numatytos prisistatymo zonos neformalių veiklų ir būrelių organizatoriams.

Pilna vaikų būrelių ir užimtumo mugės „Pasirink“ programa: bit.ly/muge-vaikams.

Ant scenos – vaikai

Mugės žiūrovai ir dalyviai viso renginio metu galės gėrėtis pasirodymais ant scenos, kuriuos dovanos mažieji kauniečiai, jau tobulinantys savo gabumus būreliuose ar menų mokyklose. Vaikai ir juos prižiūrintys mokytojai jų paruošė beveik tris dešimtis.

Ilgai repetuotus šokio numerius atliks ansamblis „Malūnėlis“, šiuolaikinių šokių studija „Vėtra“ bei Choreografijos mokyklos auklėtiniai.

Šiemet itin plati ir skambi programos dalis – muzikiniai pasirodymai. Numerius paruošė „Vyturio“ katalikiškos vidurinės mokyklos, Kauno tautinės kultūros centro, 1-oji muzikos mokyklos, Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų bei Miko Petrausko muzikos mokyklos dainininkai, fleitininkės bei instrumentinės ir folkloro muzikos atlikėjai.

Taip pat į sceną užlips įvairaus amžiaus grupių kolektyvai: mažųjų vaikų grupė „Linksmasis Do junior“, moksleivių-neklaužadų grupė „Improvises“ bei mokytojų vokalinis ansamblis „Cantores Urbis“. Tikimasi, kad viena iš mugės „vinių“ taps Kauno Kultūros centro ir Kazio Binkio teatro spektaklis-pramoginė programa vaikams „Linksmojo laivelio kelionė“.

Jaunuosius atlikėjus ir šokėjus apdovanos mugės rėmėjai. Prizų krepšelyje – „Jūsų Flintas“ lavinamosios knygelės ir žurnalai, „Volfas Engelman“ limonadai ir „Activus“ skanėstai.

Aktyvios veiklos

Smalsių ir aktyvių vaikų lauks „Mokomės, žaidžiame ir sportuojame“ zonos. Organizatoriai ragina nepamiršti sportinės aprangos ir patogios avalynės, nes judesio bus daug!

Mažieji kauniečiai, o kartais ir juos lydintys šeimos nariai, galės dalyvauti orientacinėse varžybose, kurias organizuos Kauno sporto mokykla „Gaja“. Net 7 skirtingus aktyvaus laisvalaikio būdus pristatys Kauno sporto mokykla „Startas“. Renginio metu taip pat vyks futbolo ir krepšinio turnyrai, žinių viktorinos įvairių amžiaus grupių mokiniams.

Išskirtinę programą paruošė ir šią savaitę „Saugėnų“ miestelį oficialiai atidariusi Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokykla. Jie dalį edukacijų atsiveža ir į Kauno pilies prieigas. Vaikai galės pasijusti tikrais eismo dalyviais ir išbandyti mažųjų automobilių ir paspirtukų trasą, dalyvauti saugaus eismo žinių turnyre ir nerti į kitas interaktyvias zonas.

Mugėje vaikų taip pat lauks ir TV pokalbių, animacinių personažų ir dailės, dizaino, gatvės meno bei kitos kūrybinės dirbtuvės.

Dalis programos

Vaikų būrelių ir užimtumo mugė „Pasirink“ yra dalis naujųjų Mokslo metų šventei skirtų renginių. Įžanga į pramogų maratoną taps Rugsėjo 1-osios koncertas miesto širdyje – Laisvės alėjoje.

Nepriklausomybės aikštėje, greta Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios, šventinę nuotaiką kurs viena žymiausių šalies atlikėjų Monika Pundziūtė-Moniqué. Ji moksleiviams ir jų tėveliams, pedagogams ir visiems kauniečiams dovanos gerai žinomas ir jau pamėgtas dainas. Gyvo garso koncertas prasidės 17 val.

A
L
K
Y
G
L
V
A
D
O
R
U
D
U
O
A
V
O
M
V
R
M
I
A
I
N
I
K
E
Ė
U
G
S
Ė
R
K
E
R
G
L
O
S
I
J
A
P
S
I
Z
I
K
L
K
S
A
N
I
M
A
S
F
A
A
K
I
T
Y
M
A
K
I
S
L
R
Ž
A
M
E
T
L
Z
Ė
D
A
E
Ė
T
O
N
I
I
N
I
S
L
I
S
U
I
A
LINIUOTĖ
RUDUO
VALGYKLA
KLASĖ
MOKINIAI
EGZAMINAS
VADOVĖLIS
RUGSĖJIS
PARKERIS
MATEMATIKA
FIZINIS
DARŽELIS
Registruokite savo atsakymą https://plus.lrytas.lt/rugsejo1-2021/ ir laimėkite prizus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.