Eglutės dekoracijos, kurias galite pasigaminti su vaikais

Net ir mažiausi kasdienybės pokyčiai gali ženkliai sumažinti aplinkoje mūsų paliekamą pėdsaką, o artėjančios gražiausios metų šventės – puikus laikas imtis tvarių permainų savo namuose. Prekybos tinklas „Lidl“ kviečia šias Kalėdas sutikti tvariau ir ragina rinktis aplinkai draugiškas eglutės dekoracijas, kurias nesunkiai pagaminsite iš namuose turimų maisto produktų, žaislų ar daiktų.

Į kalėdinių papuošimų gamybą įtraukite ir vaikus – tai gali tapti puikia šeimos pramoga.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Į kalėdinių papuošimų gamybą įtraukite ir vaikus – tai gali tapti puikia šeimos pramoga.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Į kalėdinių papuošimų gamybą įtraukite ir vaikus – tai gali tapti puikia šeimos pramoga.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
 Į kalėdinių papuošimų gamybą įtraukite ir vaikus – tai gali tapti puikia šeimos pramoga.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
 Į kalėdinių papuošimų gamybą įtraukite ir vaikus – tai gali tapti puikia šeimos pramoga.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Į kalėdinių papuošimų gamybą įtraukite ir vaikus – tai gali tapti puikia šeimos pramoga.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 12, 2021, 6:05 PM

Spragėsių ir spanguolių girliandos

Šios spragėsių ir spanguolių girliandos – neįtikėtinai lengvai pagaminamas eglutės papuošimas, sukursiantis švelnų kontrastą tarp eglutės ir dekoracijos spalvų. Jums tereikės didelio dubens spragėsių, puodelio spanguolių, adatos ir siūlo.

Pradėkite į adatą įverdami bet kokios spalvos siūlą ir atsargiai iš eilės verkite po vieną spragėsį ir vieną spanguolę, tarp jų palikdami kelių centimetrų tarpus. Pasiekę norimą girliandos ilgį, nukirpkite siūlą ir gale užriškite mazgą. Priklausomai nuo eglutės dydžio, galite suverti kelias atskiras girliandas, kad išvengtumėte jų susipainiojimo.

Gvazdikėliais inkrustuoti apelsinai

Gvazdikėliai ir apelsinai jūsų eglutei ne tik suteiks naujų spalvų, bet ir pripildys jūsų namus malonių kalėdinių kvapų bei padės juose sukurti autentišką šventinę nuotaiką.

Pirmiausia pasirinkite trumpą medžiaginę juostelę (jos spalva turėtų derėti prie oranžinės ir žalios) ir ja apriškite apelsiną, juostelę pritvirtindami smulkiomis adatėlėmis. Tuomet naudodami adatą vaisiuje padarykite kelias skylutes. Į jas įstumkite smailųjį gvazdikėlio galą ir į apelsiną įtvirtinkite prieskonį. Atminkite, kad šios dekoracijos sveria nemažai, todėl rinkitės stambesnę eglutės šaką.

Citrusiniai griežinėliai spalvai ir kvapui

Apelsinai ar kiti citrusiniai vaisiai, pavyzdžiui, mandarinai, ant eglutės gali atsidurti ir kitu būdu – supjausčius juos griežinėliais, išdžiovinus ir po vieną kabinant ant eglutės.

Plonai supjaustytus vaisių griežinėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dviem valandoms pašaukite į iki 100 laipsnių įkaitintą orkaitę. Praėjus laikui juos išimkite, apverskite ir vėl įdėkite į orkaitę dar dviem valandoms ar iki tol, kol griežinėliai išdžius. Leiskite jiems atvėsti ir tuomet sąvaržėlės ar siūlo pagalba kabinkite ant eglutės.

Pūstų kiaušinių žaisliukai

Nors margi kiaušiniai dažniausiai asocijuojasi su Velykomis, jie gali tapti ir unikaliu kalėdiniu žaisliuku, nustebinsiančiu jūsų artimuosius.

Pirmiausia kiaušinius atsargiai nuplaukite vandeniu ir muilu. Tuomet su tvirta adata pradurkite po skylutę abiejuose kiaušinio galuose ir pūskite į vieną kiaušinio skylutę (tarsi pūsdami balioną), tokiu būdu į dubenėlį pašalindami trynį ir baltymą. Tiesa, nepersistenkite, kad kiaušinis nesuskiltų.

Tuomet kiaušinį nudažykite ir išmarginkite norimu būdu – būtinai į šį procesą įtraukite ir mažuosius šeimos narius – tai taps puikia pramoga vaikams. Pagalvokite, į kokį su Kalėdomis susijusį veikėją galite paversti kiaušinį.

Galbūt ant jo norite nupiešti tam tikras su šventėmis susijusias istorijas ar jį nudažyti kalėdinėmis spalvomis? Tai padės išvengti velykinių asociacijų. Papuošus kiaušinį, praverkite ploną juostelę ar siūlą pro abi skylutes, apačioje užriškite mazgą ir kabinkite ant eglutės.

Vietoje kaspinėlių – makaronai

Stilingas ir originalias kalėdinės eglutės dekoracijas galite pasigaminti ir iš paprasčiausių makaronų. Nudažykite juos norimos spalvos dažais (puošniausiai atrodo purškiamais, auksinį efektą suteikiančiais, dažais nuspalvinti makaronai).

Suriškite juos metaline aukso spalvos vielute ar plonu siūlu ir kaip girliandą pakabinkite ant eglutės. Makaronus taip pat galite išmarginti tradiciniais kalėdiniais ornamentais, širdelėmis ar kitais piešiniais.

Antram gyvenimui prikelti žaislai ir daiktai

Dar viena idėja tvarioms Kalėdoms – papuoškite eglutę vaikų nebenaudojamais žaislais, taip prikeldami juos antram gyvenimui. Tam puikiai tiks tiek minkšti, tiek mažesni žaislai ar figūrėlės, pavyzdžiui, „Lidl“ lipnučių „Stikeez“ akcijos metu surinktos figūrėlės. Paprasčiausiai užriškite ant jų siūlą ir kabinkite ant eglutės šakos. Jei tai didesnis žaislas – tiesiog patogiai ir tvirtai įstatykite jį tarp eglutės šakų.

Be to, ant kalėdinės eglutės taip pat galite pakabinti stalčiuje dūlančius raktų pakabukus ar kitus primirštus, bet spalvingus daiktus. Ypač, jei jie kelia sentimentalius prisiminimus ar yra dovanoti jums brangaus žmogaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.