Kalėdinių atvirukų vaikams idėjos: pasigaminkite kartu sveikinimus artimiesiems

Paskutinis savaitgalis prieš Kalėdas pats tinkamiausias pasiruošti dažnai beprotiškam šventiniam bėgimui, todėl siūlome patiems kartu pasigaminti kalėdinių sveikinimų artimiesiems.

Kartu su vaikais padarytas atvirukas Kalėdoms ypatingai nudžiugins artimuosius.<br> 123rf nuotr.
Kartu su vaikais padarytas atvirukas Kalėdoms ypatingai nudžiugins artimuosius.<br> 123rf nuotr.
Dažniausias kalėdinio atviruko simbolis – eglutė.<br>123rf nuotr.
Dažniausias kalėdinio atviruko simbolis – eglutė.<br>123rf nuotr.
Kuriant Kalėdų atvirutes svarbu pasitelkti fantaziją.<br> 123rf nuotr.
Kuriant Kalėdų atvirutes svarbu pasitelkti fantaziją.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 16, 2021, 10:08 AM

Tereiks spalvoto popieriaus, žirklių, flomasterių ar pieštukų ir leiskitės kartu su vaikais į kūrybinį procesą.

Dalijamės 6 atvirukų Kalėdoms idėjomis, kurias įgyvendinsite su įvairaus amžiaus vaikais. 

Spalvotos juostelės

Vienas paprasčiausiai įgyvendinamų projektų tai Kalėdų atvirukų gamyba iš spalvotų lipnių juostelių. Galima įsigyti popieriaus pagrindo įvairių lipnių dekoravimo juostelių ir jas sukarpyti skirtingo ilgio gabaliukais, kuriuos sudėjus pagal dydį gaunasi eglutė. 

Virvelė

Iškirpkite vaikams eglutę iš storesnio kartono ir paimkite virvutę, kuri gali būti tiek medvilninė, tiek lininė ar net spalvota. Paprašykite visą eglutės formą iš eilės apjuosti virvele (prieš tai pagrindą galima patepti klijais, kad virvelė neslįstų).

Taip paruoštą eglutę (ar kitą formą) klijuokite ant atviruko ir puoškite blizgučiais, spalvoto popieriaus burbuliukais ar žvaigždėmis. 

Origami eglutė

Net ir visai nepatyrę origami lankstytojai sugebės pasigaminti eglutę iš popieriaus. Priklijuokite vieną jos dalį ant spalvoto atviruko popieriaus, o kitus eglutės šonus palikite 3D. 

Sniego senis

Susukite tris skirtingo pločio popieriaus ritinėlius ir suklijuokite ant atvirutės pagal dydį iš eilės. Nupieškite arba iš popieriaus pagaminkite juoda skrybėlę, nupieškite sagas ir gausis puiki Kalėdų ar Naujųjų metų atvirutė. 

Kalėdų elnias

Iškirpkite iš rudo popieriaus (ar popierinio maišelio) trikampį. Užlenkite jį ir užlenktame smaigalyje priklijuokite ar nupieškite nosį. Trūksta nupieštų ar priklijuotų ragų, akių ir ausų – visai tai įgyvendinus atvirutę su Kalėdomis puošia Kalėdų senelio elnias!

Eglutė su kutais

Iškirpkite tris trikampius iš žalio spalvoto popieriaus. Kraštinę, kur turėtų būti horizontali eglutės dalis paprašykite vaikų smulkiai sukarpyti žirklėmis lyg kutus. suklijuokite visus trikampius vieną ant kito, nupieškite žvaigždę, papuoškite eglutę ir jūsų atvirutė paruošta! 

Sveikinkite artimuosius savo gamybos atvirukais su Kalėdomis ir garantuojame, sulauksite ypatingos jų reakcijos bei padėkos!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.