Knygos mažiesiems prieš miegą: vakaro istorijos nuves į sapnų karalystę

Kokias knygas skaityti žengiantiems į literatūros pasaulį? Ką rinktis mažųjų taip laukiamoms vakaro istorijoms prieš miegą? Susipažinkite su knygomis, kurias rekomenduoja leidykla „Debesų ganyklos“ – nuo svarbias žinutes nešančių paveikslėlių knygų iki išmintimi besidalijančių pasakų rinkinių.

Pasakos prieš miegą gali tapti puikia tema pokalbiui su vaikais.<br>123rf nuotr.
Pasakos prieš miegą gali tapti puikia tema pokalbiui su vaikais.<br>123rf nuotr.
Šios istorijos gali ikimokyklinio amžiaus vaikų širdyse įžiebti meilę knygai.<br>Leidyklos nuotr.
Šios istorijos gali ikimokyklinio amžiaus vaikų širdyse įžiebti meilę knygai.<br>Leidyklos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 22, 2022, 7:00 PM

„Tukas mokosi dalintis“

Kartais galime išgirsti vaikus, sakančius draugui: „Atiduok! Neimk! Čia mano!“. Arba pastebėti mažylius slepiant savo daiktus, kuriais jie nenori dalytis su kitais. Taip pasielgė ir vienas mažas kiškutis, gavęs dovanų traukinuką. Viskas būtų buvę gerai, jei tik Tukas būtų dalijęsis savo žaislu su draugais arba nebūtų nusinešęs jo į darželį. Garvežiukas dingo, o jo ieškodamas kiškutis Tukas mokėsi dalytis.

Smagią ir ugdančią istoriją su netikėta pabaiga sukūrė rašytoja Danguolė Kandrotienė ir dailininkas Dainius Šukys. Perskaitę paveikslėlių knygelę „Tukas mokosi dalintis“ mažyliai supras, kad dalytis yra kur kas geriau, nei slėpti daiktus nuo draugų.

„(NE)suskaičiuotos miego avelės“

Vakarais, kai negalime užmigti, skaičiuojame miego aveles, gyvenančias dangaus ganyklose. Dienomis jos ten blizgina žvaigždes ir dirba kitus kasdienius darbus, o naktimis išsirikiuoja į eilę ir viena po kitos smagiai šoka per tvorą. Tik viena maža miego avelė dar niekada nebuvo suskaičiuota...

Lenos Hesse ir Philippo Winterbergo dueto knyga „(NE)suskaičiuotos miego avelės“ vaikams siunčia svarbią žinutę – jeigu ko nors labai labai nori, tai būtinai išsipildo.

„Piplioteka??? Lapė bibliotekoje“

Tai istorija, galinti ikimokyklinio amžiaus vaikų širdyse įžiebti meilę knygai – ji skatina apsilankyti bibliotekose, kuo daugiau skaityti ir sužinoti. Istorijos herojė – lapė, kuri skaitymo džiaugsmą atranda visai netikėtai. Šmurkštelėjusi į biblioteką paskui pelytę, ji vietoj pietų gauna... knygą. Rudoji taip įninka į knygas, jog net alkį pamiršta. Be to, susiranda draugų.

Žinomų ir ne vienu apdovanojimu įvertintų šveicarų autorių knyga, išleista aštuoniolikoje šalių, Leipcigo knygų mugėje pelnė „Leipzig reading compass“ apdovanojimą, kuris skiriamas už geriausią knygą, skatinančią skaityti.

„Kai aš užaugsiu“

Visi Julijos draugai jau žino, kuo bus, kai užaugs. Lėja nusprendė būti lakūne. Natalija bus gydytoja, o Antanas – policininkas. Gabrielius svajoja būti traukinio mašinistu, o Laura žino, kad užaugusi taps šokėja. Net svajoklis Markas išsirinko profesiją! Tik Julija apie tai dar nepagalvojo...

Knygos autorius ir iliustratorius Quentin Gréban paveikslėlių knygoje „Kai aš užaugsiu“ trumpai ir aiškiai pasakoja, apie kokias profesijas veikėjai svajoja ir kodėl pasirenka būtent jas. Žaismingos iliustracijos leidžia vaikams įsivaizduoti, kaip knygos herojai atrodys užaugę.

„Pasakos iš stebuklų miško“

Yra miškų, kuriuose auga medžiai, žydi gėlės, dygsta grybai, proskynose ganosi elniai. Yra ir stebuklingų miškų. Slaptuose jų keliukuose gali sutikti kalbančių žvėrių, tankmėse stūkso užburtos pilys, o laukymėse stovi keisti nameliai. Kartais jie būna nuo pamatų iki stogo suręsti iš saldumynų. O kartais pastatyti ant vištos kojelių...

Gausiai iliustruotoje knygoje sudėtos išminties kupinos liaudies pasakos iš margojo pasaulio: Portugalijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Latvijos, Kambodžos, Egipto, Nigerijos, Filipinų ir kitų šalių.

„Aukso tiltas. Lietuvių liaudies pasakos“

Į šią knygą atrinktos retos, o gal ir net visai negirdėtos pasakos iš lietuvių tautosakos lobyno. Čia rasite nuo pasakų apie karalaites, slibinus ir narsius jaunikaičius iki pasakų apie gudruolius ir kvailius. Knygoje nugulė ir pasakos apie išmintingus žvėris.

Kadangi dabartinis pasaulis labai skiriasi nuo to, kuriame pasakos buvo sukurtos – šiuolaikiniai vaikai daugelio jų žodžių ar vaizduojamų dalykų gali nesuprasti. Šioje knygoje pasakos perrašytos bendrine kalba, tad jas supras ir pamėgs tiek maži, tiek dideli.

„Gražiausios Rytų šalių pasakos“

Keliaudami šios knygos puslapiais vaikai sutiks varliuką, kuris vedė princesę, pamatys stebuklingus moliūgus, iš kurių pasirodo deivė ir būrys nenuoramų velniukų, susipažins su žveju, plaukiančiu ant didelės vėžlės nugaros, ir daugybe kitų įdomių veikėjų.

Knyga „Gražiausios Rytų šalių pasakos“ vaikams atskleis kiekvienos tautos išskirtinumą, charakterį ir išmintį. Atsivertę knygoje esantį žemėlapį vaikai sužinos, kokiu atstumu Rytų šalys nutolusios nuo mūsų šalies sostinės Vilniaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.