Žaidimų kambarių kūrėja garažą pavertė erdve vaikams: dalijasi patarimais

Karri Bowen-Poole darbas – projektuoti žaidimų erdves vaikams ir tą ji daro jau 13 metų savo įmonėje „Smart Playrooms“. Įdomu tai, kad ji pati savo namuose žaidimams skirtą erdvę susikūrė visai neseniai.

Mama garažą pavertė žaidimų kambariu.<br>Asmeninio albumo nuotr. / lrytas.lt koliažas
Mama garažą pavertė žaidimų kambariu.<br>Asmeninio albumo nuotr. / lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-18 10:03

Karri vyresni vaikai jau užaugę, o 14-metei jaunėlei Elai buvo įrengusi žaidimų kambarį rūsyje. Bėda, kad jis nebuvo labai patrauklus ir jaukus.

„Pamaniau, kad galėčiau arba perdaryti visą rūsį, arba susitvarkyti garažą“, – idėjos pradžia portale cubbyathome.com dalijasi mama.

Kaip ir daugelis šeimų, Bowen-Poole garažo nenaudojo pagal paskirtį laikyti ten automobilį, bet tai buvo tiesiog daugybės daiktų kaupykla.

Dabar, po remonto, garažas tapo mėgstamiausia dukros ir jos paauglių draugių susitikimo vieta.

„Randu tris merginas hamakuose, kurios tik kikena, juokiasi ir stumdosi viena kitą, – šypteli mama. – Toks ir buvo tikslas: aš tiesiog noriu, kad jie būtų vaikai, linksmintųsi, atsipalaiduotų ir pailsėtų. Mano tikslas yra leisti vaikams ir toliau būti vaikais. Šiais laikais vaikai patiria tiek daug spaudimo. Aš tikrai norėjau erdvės, kurioje jie galėtų jaustis laisvai.“

Be to, Karri dabar garažą naudoją ir savo treniruotėms – daro ten jogos pratimus.

K. Bowen-Poole dalijasi savo dešimtmečių patirimi, kurians žaidimų erdves namuose ir pataria tėvams, kaip tokią erdvę susikurti pas save.

1. Pradėkite nuo tuščios drobės

Pirmiausiai, kad kažką sukurtumėte, turite pradėti nuo pradžių – išsivalyti. Karri pasamdė rangovą, kad išlietų naują grindų betoną ir supjaustytų fanerą, kuri dengia sienas, suteikdama jai švarų paviršių, ant kurio galėtų lengvai montuoti daiktus. Tada jie panaudojo visą toną baltų dažų, kad sukurtų šviesią, baltą erdvę.

2. Paminkštintos grindys

K. Bowen-Poole yra didžiulė vinilinių grindų kilimėlių gerbėja „Tai suspaustas putplastis, kuris labai tinka tokiems dalykams kaip stovėjimas ant rankų, joga, net bokso treniruotėms: suteikia šiek tiek amortizacijos, bet tai nėra toks didelis kiekis, kad negalėtumėte atlikti ir pagrindinių dalykų“, – sako ji.

Toks kilimas dengia visas garaž grindis, nors nėra priklijuotas. Kūrėja visada rekomenduoja palikti kilimėlius nepriklijuotus, kad prireikus galėtumėte juos susukt.

3. Sukurkite lankstų dizainą

K.Bowen-Poole garažas nėra didelis, todėl, kad tilptų į daugybę užsiėmimų, kuriuos ji žinojo, jog jos šeimai patiks, ji turėjo sukurti erdvę, kuri galėtų lengvai prisitaikyti ir keistis. „Yogibo Modju“ modulinės sofos dalys gali būti kilnojamos, todėl sukuria arba vietą laipioti, arba kur maloniai sėdėti. Ant lubų tvirtinamų kabliukų galima laikyti įvairią žaidimų įrangą, įskaitant bokso maišą ir oro jogos hamakus.

4. Naudokite tai, ką turite

Garažo viršuje jau buvo sandėliukas, todėl K Bowen-Poole įtraukė jį į savo dizainą, pakeisdama senas kopėčias sieniniais strypais, kuriais galite užlipti. Papildomi kilimėliai ir pagalvėlės viršutiniame aukšte buvusią sandėliavimo erdvę pavertė poilsio erdve. Mama taip pat pasinaudojo aukštomis lubomis – metalinės kopėčios veda iki stogo viršūnės.

5. Pirmyn, beždžionėle

Kai kurie vyresni vaikai jau nemėgsta karstytis, bet Karri pažįsta savo vaikus ir žino, kad jiems judėjimas labai svarbus. Be to, tai puiki galimybė prasitempti ir suaugusiems.

6. Nepersistenkite su spalvomis

K. Bowen-Poole norėjo, kad erdvė būtų pakankamai rami vieta jogai ir meditacijai, bet taip pat būtų patraukli jos paauglei, todėl ryškias spalvas ji naudojo saikingai ir strategiškai. Sienos yra baltos, o grindys ir kilimėliai yra ramūs, neutralūs. Vienintelės ryškios spalvos yra laipiojimo sienos rankenos ir įvairūs vaikų žaidimų reikmenys, pavyzdžiui, riedlentės ir lauko žaidimai

7. Paprastumas

Žaidimų kambarių kūrėja siūlo nepersistengti galvojant vietas, kur viską sudėti. Paprastoje 8 skyrių lentynoje tilps įvairios priemonės, o ant sienos tvirtinamus kabliukus galima rasti kiekvienoje statybinių prekių parduotuvėje.

Parengta pagal „Cubby at home“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.