Pasiruošti mokyklai ir vėl padės „Norfa“

Rugpjūtis tėvams, auginantiems mokyklinio amžiaus vaikus, dažnai kelia įtampą ir galvos skausmą: kaip pasiruošti mokyklai, kaip supirkti geras priemones už prieinamą kainą nesiblaškant po parduotuves?

„Norfos“ parduotuvėse galima rasti visų reikalingų priemonių tiek pirmokams, tiek penktokams, gimnazistams ar studentams.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Norfos“ parduotuvėse galima rasti visų reikalingų priemonių tiek pirmokams, tiek penktokams, gimnazistams ar studentams.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Norfos“ parduotuvėse galima rasti visų reikalingų priemonių tiek pirmokams, tiek penktokams, gimnazistams ar studentams.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Norfos“ parduotuvėse galima rasti visų reikalingų priemonių tiek pirmokams, tiek penktokams, gimnazistams ar studentams.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Norfos“ parduotuvėse galima rasti visų reikalingų priemonių tiek pirmokams, tiek penktokams, gimnazistams ar studentams.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Norfos“ parduotuvėse galima rasti visų reikalingų priemonių tiek pirmokams, tiek penktokams, gimnazistams ar studentams.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 12, 2023, 9:00 AM

Kad pasiruošimas mokyklai nevirstų drama ne tik tėvams, bet ir vaikams, UAB „Rivona“ pramoninių prekių grupės vyriausioji vadybininkė Rita Povilauskienė siūlo pagrindines mokyklai reikalingas prekes įsigyti jau dabar, neskubant ir po truputį, o ne verčiantis per galvą paskutinėmis rugpjūčio dienomis.

„Norfose“ – akcijos

Tėvams, kurie nori nepatirti įtampos prieš mokslo metus ir neišleisti per daug pinigų, R.Povilauskienė pirmiausia patartų peržiūrėti, kas liko nepanaudota nuo praėjusių metų, galbūt kokių nors priemonių liko nuo vyresnių vaikų.

„Gal dar tinkama kuprinė, pieštukinė, liniuotės, rašymo priemonės, žirklutės ar kitos priemonės.

Taip pat verta sekti prekių akcijas „Norfos“ parduotuvėse. Kiekvieną savaitgalį vyksta didžiulės akcijos, išpardavimai. Bus jų ir prieš pat rugsėjo 1-ąją, akcijos tęsis ir rugsėjo mėnesį“, – pažadėjo R.Povilauskienė.

Reikėtų neužmiršti pavartyti ir vaikams parodyti specialaus „Norfos“ leidinio „Į spalvotą mokslo pasaulį“ – taip galima įtraukti vaiką į planavimą, pasiruošimo mokyklai darbus, taip pat sutaupyti ir laiko, ir pinigų.

Prekės iš viso pasaulio

Jau gruodžio mėnesį, kai visi gyvename artėjančių Kalėdų nuotaikomis, prekybininkai pradeda ruoštis kitiems mokslo metams – formuojamas naujas asortimentas, užsakinėjamos naujos prekės.

Mokyklinės ir kanceliarinės prekės į „Norfos“ parduotuves atkeliauja iš Vokietijos, Ispanijos, Italijos, Lenkijos, taip pat Azijos šalių.

Pasak R.Povilauskienės, gamintojai dažniausiai atrandami ir ryšiai su jais užmezgami kanceliarijos prekių parodose Europoje ir Azijoje.

Su kai kuriais tiekėjais „Rivona“ bendradarbiauja jau ne vienus metus, bet kasmet atsiranda ir naujų gamintojų.

Perkamumo viršūnė

„Didžiausias mokyklinių prekių perkamumas būna rugpjūčio antroje pusėje ir rugsėjo pradžioje.

Bet jos perkamos ir kitais mėnesiais. Dažniausiai tai smulkioji kanceliarija – sąsiuviniai, spalvotas popierius, rašymo priemonės. O štai kuprinės ar pieštukinės dažniausiai perkamos prieš mokslo metus“, – pasakojo R.Povilauskienė.

Mokyklinių prekių pirkimo suaktyvėjimas taip pat jaučiamas ir sausio mėnesį, kai moksleiviai sugrįžta iš žiemos atostogų.

Vaikai renkasi dizainą

Kaip atrenkamos prekės, kas svarbu: stilius, funkcionalumas, patvarumas? O gal vaikai nori kasmet vis naujų mokyklinių reikmenų ir dėl to laukti mokslo metų būna smagiau?

„Mokyklinių prekių dizainas tikrai labai svarbus. Vaikai visuomet nori naujo dizaino sąsiuvinių, kuprinių, pieštukinių, rašymo reikmenų ir kitų priemonių. Todėl kiekvienais metais yra atvežamos naujos mokyklinių prekių serijos“, – pasakojo vadybininkė.

Šiemetė naujovė – afrikietiškais safario motyvais išpuošti sąsiuviniai, segtuvai, pieštukinės, pieštukai, drožtukai ar kreidelės. Šios priemonės patiks visiems egzotikos ir gamtos mėgėjams.

Ramiomis pastelinėmis spalvomis pasižymi kanceliarinių prekių linija „Vaivorykštė“.

Mažiesiems kūrėjams – ir dailininkams, ir lipdytojams – skirtos „Kids Art“, „Gyvūnai“ ar „Paris“ priemonės: dažai, guašas, akvarelė, teptukai, flomasteriai, plastilinas.

Į mokyklą – su lėle Barbe

Vienas svarbiausių pirkinių – kuprinė, kuri pirmiausia turi būti patogi. Tačiau ne mažiau svarbu, kad ji patiktų pačiam mokyklinukui, juk tuomet ir į mokyklą eiti kur kas smagiau.

Vadybininkė R.Povilauskienė atvira – su mokyklinėmis prekėmis ji dirba jau daug metų, tad jai vis pavyksta nepasiklysti vaikų mados džiunglėse ir mažieji kasmet gali džiaugtis kuprinėmis ar priemonėmis, išpuoštomis mėgstamų ar tuo metu populiarių herojų piešiniais.

Šiųmečiame „Norfos“ parduotuvių asortimente nemažai patrauklių kuprinių pasiūlymų visų amžiaus grupių moksleiviams ar studentams.

Berniukai neliks abejingi „Cars“ linijos prekėms – kuprinei, sportinės aprangos krepšiui ar pieštukinei. Šiuos gaminius puošia populiaraus kompiuterinės animacijos filmo „Ratai“ motyvai.

O štai mergaitės neabejotinai didžiuosis eidamos į mokyklą su kuprine, papuošta lėlės Barbės piešiniu.

Iš nemenko kuprinių asortimento sau patinkančią ras ir paaugliai, vyresni moksleiviai ar studentai.

Taip pat nereikėtų pamiršti ir priešpiečių dėžučių ar gertuvių – jų „Norfose“ yra įvairių spalvų ir dydžių.

Ragina ilgai nesnausti

Ar „Norfose“ galima susirinkti visą mokyklinių reikmenų krepšelį? Ar skiriasi krepšelio kaina pirmokui, penktokui ar gimnazistui?

R.Povilauskienė patikino, kad parduotuvėse galima rasti visas mokslams ar būreliams reikalingas priemones tiek pirmokams, tiek penktokams, gimnazistams ar studentams.

„Krepšelio kaina priklauso nuo to, kokias prekes pirkėjai pasirenka: ar aukštesnės kokybės, pagamintas Europoje, ar pigesnius Azijos gamintojų gaminius“, – vardijo vadybininkė.

Tačiau prekybininkai pataria nesnausti ir nelaukti rugsėjo – kai prasideda nuolaidos, padidėja ir pardavimas, tad norimas daiktas ar priemonė gali dingti iš lentynų.

Naudingi ir žaidimai

Po pamokų vaikai nori atsipalaiduoti, o atsipalaiduoti prasmingai galima žaidžiant įvairius lavinamuosius žaidimus. Toks žaidimas ar žaislas gali būti ir puiki dovana naujųjų mokslo metų proga.

Lavinamųjų žaislų pasirinkimas „Norfose“ išties gausus.

„Lavinamieji žaislai visada buvo ir yra populiarūs, nes jie atlieka kelias funkcijas: tai ne tik žaislas, kuris užima vaiką, kartu jis ir skatina vaikų smalsumą, kūrybiškumą, moko reikšti jausmus, lavina motorinius gebėjimus, moko sukaupti dėmesį“, – pasakojo UAB „Rivona“ vadybininkė Gerda Pilkauskaitė.

Ji pastebėjo, kad vis labiau populiarėja pagal M.Montessori ugdymo metodus sukurti lavinamieji žaislai, nors ir visi kiti lavinamieji žaislai ar žaidimai yra populiarūs.

Padeda pažinti pasaulį

Mažiausiems vaikams, kūdikiams yra skirti lavinamieji interaktyvūs žaislai, skleidžiantys įvairius garsus, taip pat skirtingų figūrų, medžiagų lavinamieji žaislai, padedantys lavinti kūdikių motoriką, mokantys atpažinti garsus, spalvas, formas, medžiagas.

Didesniems – ikimokyklinio amžiaus vaikams ir pradinukams – skirti įvairūs lavinamieji, mokantys pirmųjų raidžių, padedantys tobulinti skaitymo įgūdžius, mokantys atpažinti skaičius ir skaičiuoti, pažinti laikrodį ir laiko matavimą žaidimai. Yra žaidimų, skirtų išmokti skirti spalvas, susipažinti su emocijomis, taip pat susipažinti, kaip sudarytas žmogaus kūnas, mokytis Kelių eismo taisyklių ir panašiai.

Vyresniems mokyklinukams taip pat yra įvairių lavinamųjų žaislų, kurie daugiausia skirti patenkinti smalsumą, skatinti kūrybiškumą ir domėjimąsi tam tikromis sritimis. Vyresniems skirti įvairūs kūrybiniai rinkiniai – vaikai gali patys susikurti įvairius daiktus, papuošalus, dekoracijas.

Populiarūs ir lavinamieji eksperimentiniai rinkiniai – padedami tėvelių vaikai gali atlikti įvairius eksperimentus ir kartu mokytis.

Ir mažesni, ir didesni vaikai „Norfose“ išsirinks ir sau patinkantį stalo žaidimą, dėlionę ar konstruktorių – jie taip pat gali būti priskirti prie lavinamųjų žaislų, nes moko reakcijos, kūrybiškumo, bendradarbiavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.