Į profesionalią karjerą atvedė būrelis: ledo ritulininkas M. Kieras papildomus užsiėmimus lanko net ir dabar

Kad būrelius lanko vaikai arba paaugliai esame įpratę. Visgi, išbandyti naujas veiklas ir lankyti įvairius užsiėmimus vertėtų ne tik laisvu laiku po mokyklos, bet ir visą gyvenimą. Apie tai, kaip neformalių užsiėmimų lankymas praturtina gyvenimą pasidalino šuolius į vandenį „Hobiverse“ lankantis, buvęs Lietuvos ledo ritulio rinktinės kapitonas ir vaikų ledo ritulio treneris – Mindaugas Kieras.

Mindaugas Kieras dabar lanko šuolių į vandenį užsiėmimus.<br>„Shutterstock“ nuotr.
Mindaugas Kieras dabar lanko šuolių į vandenį užsiėmimus.<br>„Shutterstock“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-18 10:29, atnaujinta 2023-09-18 10:30

Aktyvūs užsiėmimai – visą gyvenimą lydintis procesas

Ledo ritulininkas M. Kieras tiek vaikystėje, tiek suaugęs lanko įvairius aktyvius užsiėmimus ir išbando save naujose veiklose. Vaikystėje sportininkas lankė plaukimą, krepšinį ir, neabejotinai, ledo ritulį, kuris galų gale prisidėjo prie gyvenimo istorijos kūrimo ir atvedė į profesionalią karjerą. Suaugęs M. Kieras judrių užsiėmimų taip pat neapleidžia – plaukia vandenlentėmis, jėgos aitvarais ir lanko šuolius į vandenį. Paklausus, kaip susidomėjo šuoliais į vandenį, teigia, jog vaikystėje vasaromis mėgo šokinėti į vandenį nuo tramplinų, tačiau tai darė be trenerio. Kilus norui išmokti šokinėti taisyklingai, pradėjo lankyti užsiėmimus, kur to gali mokytis saugioje aplinkoje ir su trenerių pagalba.

Priežastys, kodėl renkamės vienokius ar kitokius būrelius vaikystėje ir suaugus yra skirtingos. Vaikų pasirinkimams daro įtaką tėvai, bendraklasių lankomos veiklos, o galbūt tiesiog patogumas lankyti vieną ar kitą būrelį arčiau namų / mokykloje. Suaugus, anaiptol, jau geriau pažįstame save ir turime daugiau laisvės patys rinktis norimas veiklas. Ledo ritulininkas Mindaugas Kieras sako – „sportas man visada buvo ir yra žaidimas“ – jis mėgaujasi sporto užsiėmimų suteikiamu procesu, o ne rezultatu. Tai ir skatina nuosekliai lankyti užsiėmimus.

Būreliai – kelias geresnio savęs link

Nesvarbu, dėl kokių paskatų būrelius rinktumėmės lankyti vaikystėje ar suaugus, užsiėmimas neformalaus ugdymo veiklomis visad suteikia begales naudų. Sportininkas sako, kad užsiėmimų, o ypač aktyvių, lankymas ne tik išjudina kūną, gerina sveikatą, bet ir lavina socialinius įgūdžius, moko disciplinos ir padeda geriau pažinti savo charakterio savybes.

Šiais laikais, kuomet ypatingai daug laiko praleidžiame prie kompiuterių ekranų, mokantis ar dirbant, yra būtina užsiimti judriomis veiklomis. Su itin gausia pasiūla įvairiausių veiklų nesunku išsirinkti sau palankią, mėgstamą judrią veiklą. Galbūt tai bus šokiai, joga, stalo tenisas, o gal dar ne kiekvienam pažįstami – šuoliai į vandenį. Verta išmėginti kitokias veiklas suaugus nei mėgote vaikystėje, galite nustebinti patys save, kaip kadaise tolima veikla vėliau tampa aktuali ir verta dėmesio.

Bendravimo ir draugysčių reikia visą gyvenimą, o kur gali būti geresnė vieta sutikti bendraminčių, jei ne būreliuose. Tokiuose užsiėmimuose susirenka žmonės, jau besidomintys konkrečia veikla, todėl visiems lengva rasti bendrų temų diskusijoms. Būreliai, tai puiki terpė lavinti socialinius įgūdžius. Įsisukus darbuose ir didžiąją laiko dalį bendraujant tik su kolegomis ar šeima vertinga sutikti naujų žmonių, pasidalinti patirtimis, pasisemti idėjų.

Disciplina ypatingai svarbi ir vaikystėje, ir suaugus. Vaikystėje tinkamas savo laiko planavimas, gebėjimas tęsti pradėtas veiklas prisideda prie geresnių rezultatų mokykloje, moko atsakomybės, organizuotumo ir kuria gerų įpročių rutiną. Suaugus disciplina išlieka tokia pat svarbi, ji padeda mums sutelkti pastangas į tikslus ir uždavinius, išlaikyti nuoseklumą ir pasiekti norimus rezultatus, nepaisant iššūkių. Būreliai skatina laikytis rutinos ir nuosekliai mokytis naujų įgūdžių.

Be viso to, būreliai neabejotinai padeda geriau pažinti save ir išsiugdyti ryškesnes charakterio savybes. Dalyvavimas užsiėmime, kuriame galite savo laisvu laiku domėtis tuo, kas patinka, padeda giliau suprasti interesus ir aistras, o naujų veiklų vedami išeinate iš savo komforto zonos ir atrandate savybes, kurių net nežinojote, kad turite.

Tėvų pavyzdys skatina vaikus išbandyti naujas veiklas

Vaikai, matantys nuolat mėgiamomis veiklomis užsiimančius tėvus patys ima pavyzdį ir taip pat nori atrasti naujoves. Ledo ritulininkas Mindaugas Kieras pasakoja, kad ragina ir savo vaikus lankyti būrelius. Sportininko dukra šiuo metu lanko ledo ritulį ir tenisą. Beje, pats M. Kieras taip pat teigia, kad ateityje norėtų lankyti tenisą. Tad ne tik vaikai semiasi įkvėpimo iš tėvų, bet ir tėvai iš vaikų.

„Hobiverse“ Centras pataria nesustoti mesti sau iššūkius, nuolat išbandyti naujoves, būrelius ir taip geriau pažinti save. Nesvarbu, vaikystėje, paauglystėje ar suaugus – papildomus užsiėmimus verta lankyti visą gyvenimą nes jie praturtina mus naujais atradimais, pažintimis, skatina laikytis disciplinos, išjudinti protą bei kūną ir kurti savo istoriją. Visgi, vieną dieną atėję į būrelį netikėtai galime atrasti gyvenimo aistrą, kaip tai ir nutiko profesionaliam ledo ritulininkui Mindaugui Kierui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.