Vaikų literatūros naujienos rudenį: lietuviški vardai, pasauline klasika tapusios knygos ir audiopasakos

Ar ir jums smalsu, kokios naujienos atėjus rugsėjui nugulė knygų vaikams lentynose? Leidykla „Baltos lankos“ dalijasi naujausiais leidiniais ir audioknygomis vaikams, paaugliams ir jaunimui.

Kviečiame susipažinti su leidyklos „Baltos lankos“ naujausiais leidiniais ir audioknygomis vaikams, paaugliams ir jaunimui.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Kviečiame susipažinti su leidyklos „Baltos lankos“ naujausiais leidiniais ir audioknygomis vaikams, paaugliams ir jaunimui.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-21 15:33

Naujos knygos vaikams

Dr. Seuss „Ei! Tavęs laukia plačiausi keliai!“ (iš anglų k. vertė Paulius Norvila)

Ši išminties kupina knygelė – tobula dovana didžiausių švenčių proga, nuo pirmųjų gimtadienių ir mokyklos baigimo iki pat 100-ojo jubiliejaus. Dr. Seussas seka rimuotą pasaką apie visų mūsų laukiančius gyvenimo pakilimus, kai skrajoji aukštybėse, ir paklydimus pasaulio raizgalynėje, kai nubrozdintais šonais gali patekti į Nykulio zoną ar Laukimo Namus. Tačiau, turint drąsos ir ryžto, galima pasprukti net ir iš tamsiausios prieblandos, nenustoti judėti į priekį ir siekti savo svajonių.

Theodor Seuss Geisel, geriau žinomas kaip Dr. Seussas, – vienas mylimiausių visų laikų amerikiečių vaikų literatūros autorių. Su jo sukurtais ikoniškais veikėjais, pasakomis ir iliustracijomis užaugo ne viena karta: jo knygos išverstos į daugiau nei 50 kalbų, visame pasaulyje jų parduota šimtai milijonų egzempliorių. Į įspūdingą Dr. Seusso pasiekimų sąrašą patenka Pulitzerio premija ir net 7 garbės daktaro laipsniai. Jo kūryba paremti kino, televizijos ir muzikos kūriniai pelnė net 3 „Oskarus“, 2 „Emmy“ ir 3 „Grammy“ apdovanojimus.

Nadia Shireen „Gūdžiagirė“ (iš anglų k. vertė Asta Tobulevičienė)

Sveiki atvykę į GŪDŽIAGIRĘ! Kai Tedas visai netyčia nukanda šiurpiausios katės Princesės Sagaitės uodegą, jam ir sesei Nensei tenka sprukti!

Lapiukams reikia kuriam laikui palikti šurmuliuojantį Didmiestį ir įsikurti Gūdžiagirėje. Ten jie tikisi rasti ramybę, tačiau... Brolį ir sesę pasitinka keisti girios gyventojai: vagiliaujanti erelė, teatrališka antis, apsitempusios triko voverės ir nuotykiai, kurių jie niekada nepamirš.

„Sprokite iš juoko (tik mirtinai nesusprokite)!“

Debi Gliori „Pelėdžiuko kiaušinis“ (iš anglų k. vertė Reda Puodžiukė)

Susipažinkite su dar vienu Debi Gliori sukurtu herojumi – Pelėdžiuku. Lietuvoje ir daugelyje šalių pamėgta autorė šįkart jaukiai pasakoja apie pasiruošimą šeimoje sutikti naują kūdikį. Istorija puikiai tiks ūgtelėjusiems mažiesiems, nekantriai laukiantiems tuoj gimsiančio brolio ar sesės.

Mažojo Pelėdžiuko mama padėjo ypatingą kiaušinį. Bet Pelėdžiukas įsitikinęs, jog mamai nereikia naujo vaikelio, – juk ji turi jį! Nebent iš kiaušinio išsiristų pingviniukas... Krokodiliukas... O gal drakoniukas?

Tiesa, nė vienas neatrodo priimtinas. O gal vis dėlto geriausia būtų, jei iš paslaptingojo kiaušinio išsiristų naujas mažylis pelėdžiukas?

Skiemenuotos pasakos. Penkta dalis. Kaip gaidelis pono dvarą griovė; Šiaudas, žarija ir pupa

Penktoje paveikslėlių knygelių serijos SKIE-ME-NUO-TOS PA-SA-KOS dalyje rasite dvi pasakas:

„Kaip gaidelis pono dvarą griovė“ – gerai žinoma lietuvių liaudies pasaka apie tai, kad net būdamas mažas gali pasipriešinti blogiui ir neteisybei.

„Šiaudas, žarija ir pupa“ – istorija, paremta brolių Grimų pasakos motyvais, paaiškinanti daiktų kilmę: kodėl pupa turi dvi dalis, tarsi siūle susiūtas?

Tyrinėdami žaismingas iliustracijas ir mokydamiesi skaityti savarankiškai, sužinosite:

• Ar pavyks drąsiam gaideliui iš piktavalio pono dvaro atsiimti stebuklingas girneles? • Kas nutiko šiaudui, žarijai ir pupai, drauge nusprendusiems keliauti pasaulio pamatyti?

Knyga skirta besimokantiems skaityti 4–7 metų vaikams. Tekstas su-skie-me-nuo-tas, o kirčiuota raidė paryškinta, kad mažieji galėtų lengvai skaityti patys. Kiekvienos istorijos pabaigoje rasite atpasakojimo pratimą.

Audioknyga mažiesiems

Vytautas V. Landsbergis „Oi, tas Pūkis!“

Rudauodegis lapiukas Pūkis – vaikų mylimas herojus, smalsiai tyrinėjantis pasaulį. Šioje audioknygoje paprasta ir linksma forma Giedrius Arbačiauskas pasakoja apie Pūkio nuotykius girioje: draugus, nutrūktgalviškas pramogas, skaudžias ir linksmas gyvenimo pamokas, kurių išmoksime visi kartu.

Audioknygoje „Oi tas Pūkis“ išgirsite 13 linksmiausių lapiuko Pūkio istorijų, kurias labiausiai mėgsta 2–7 metų vaikai.

Paaugliams ir jaunimui

Vidas Bareikis „VB knyga. Kūrybinė autobiografija, natos, tekstai ir naudingi patarimai“

Pirmoji kūrėjo Vido Bareikio knyga „VB knyga“, kurioje rasite jo kūrybinę autobiografiją, natas, dainų tekstus ir naudingų patarimų.

„Ši knyga – tarsi dienoraštis: atvira, nuoširdi ir taikli. Tai Vido pokalbiai su savimi ir skaitytojais nebijant pripažinti padarytų klaidų, atrandant savo stiprybes ir dalijantis patarimais, kaip pasiekti užsibrėžtą tikslą“, – Algis Kriščiūnas, menininkas.

Alice Oseman „Heartstopper. 2 knyga“ (iš anglų k. vertė Gabrielė Gailiūtė-Bernotienė)

Nikas ir Čarlis – geriausi draugai. Nikas žino, kad Čarlis – gėjus. Čarlis įsitikinęs, kad Nikas – ne.

Bet meilė – paslaptingas dalykas. Ji gali būti ir labai paini, ir nuoširdi, padedanti augti. Nikas pamažu ima iš naujo pažinti savo draugus, šeimą ir... patį save.

Alice Oseman (Elis Ousmen, gim. 1994) – „YA Book Prize“ apdovanojimą pelniusi rašytoja, iliustratorė, gimusi ir augusi Kente, Jungtinėje Karalystėje. Laisvalaikiu mėgsta groti fortepijonu, pasinerti į „Pokémon“ žaidimus, prisipirkti krūvas „Converse“ sportbačių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.