Pataria, ką daryti jei senelių dovanų kiekis vaikams pralenkia sveiko proto ribas

Būkime atviri, seneliai, tetos, krikštatėviai ir visi kiti giminaičiai gali persistengti su kalėdinėmis dovanomis. Saldainiais, niekučiais ir žaislais apipiltas vaikas nebemoka vertinti ir džiaugtis kiekvienu gautu daiktu.

Seneliai dažnai dovanomis apipila anūkus.<br>„Freepik“ asociatyvi nuotr.
Seneliai dažnai dovanomis apipila anūkus.<br>„Freepik“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2023, 4:32 PM

Jei tėvai dar sugeba susitvardyti pirkdami dovanas, artimi giminaičiai – ne visada. Kartais, senelių dovanotos dovanos net nublanksta prieš siurprizus rastus po namų eglute.

Kol įvairiuose tėvų forumuose suaugusieji skundžiasi vieni kitiems dėl per didelio dovanų kiekio mažiesiems, atsiranda tokių, kurie nusprendžia riboti jų skaičių.

Viena forumo „Reddit“ vartotoja nusprendė, kad jei močiutė persistengia, dalis dovanų keliauja labdarai – ji jas tiesiog paaukoja. Nereikia nė sakyti, kad močiutė nebuvo labai sužavėta idėja.

Socialiniame tinkle „TikTok“ vartotoja, vardu „Workingmomsrn“ vaizdo įraše dalijasi prisiminimais apie praėjusių metų Kalėdas, kai seneliai prie durų Kalėdų rytą išdygo net su 20 dovanų vienam vaikui. Šiais metais ji paprašė savo tėvų apsiriboti ties trimis dovanėlėmis, bet seneliai rado būdą, kaip apeiti šį dekretą. Jie sukūrė vaikams advento kalendorių, kuriame kiekvienai iš 25 dienų iki Kalėdų yra paslėpta po dovaną.

Viena iš komentatorių ironizavo, kad tai ne taip jau blogai – jo vaiko močiutė pernai nupirko ne mažiau nei 30 dovanų. Dabar ir ši mama prašo apsiriboti ties trimis dovanomis – vienas daiktas, kurio vaikas nori, vienas dalykas, kurio vaikui reikia ir vienas – kurį galima skaityti.

Daugelis „TikTok“ vartotojų susiginčijo dėl dovanų ribojimų primindami, kad vieną dieną senelių nebus, todėl reikia mėgautis laiku, kol jie yra. Ar didelė žala, kad vaikai Kalėdų rytą būna labai laimingi? Vieną dieną mano vaikai užaugs, žaislų nebeliks, o Kalėdos su itin dosniais seneliais liks tik nuostabiu prisiminimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.