Energetikos ir technikos muziejus kviečia į terasos atidarymą – laukia nemokami renginiai

Energetikos ir technikos muziejus išplėtė stogo terasą, kuri nuo šiol bus prieinama vilniečiams bei miesto svečiams ir po muziejaus darbo laiko.

Energetikos ir technikos muziejus išplėtė stogo terasą, kuri nuo šiol bus prieinama vilniečiams bei miesto svečiams ir po muziejaus darbo laiko.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Energetikos ir technikos muziejus išplėtė stogo terasą, kuri nuo šiol bus prieinama vilniečiams bei miesto svečiams ir po muziejaus darbo laiko.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2024, 12:01 PM

Atidarymo proga gegužės 26 d. vyks nemokamas grupės „Mėlyna“ koncertas, „What a Jazz“ šokių pamokos, ekskursijos, dieną – šeimų laikas: vaikai su tėvais pūs burbulus, dūks „Raganų puotoje“ ir stebės chemijos šou. Veiklos su animatoriais ir gidais – nemokamos.

Gegužės 26 d. taip pat yra nemokamai lankomas muziejų sekmadienis.

Vasaros renginių erdvė

Muziejaus stogo terasa su įspūdingu ir fotogenišku vaizdu į sostinės senamiesčio panoramą buvo atverta dar 2022 m. Nuo to laiko vasaros sezonu čia vyko nemokami koncertai, ekskursijos apie Vilniaus istoriją ir išradimus – telegrafą, elektrifikavimą, televiziją.

Pernai ant stogo nutūpė interaktyvi „Lituanicos“ lėktuvo kopija. Šiemet terasa išplėsta tris kartus. Nuo trečiadienio iki sekmadienio, po muziejaus darbo valandų, ji atvira vilniečiams ir miesto svečiams – čia bus galima užkilti liftu, o pačioje terasoje veiks kavinė.

„Tikimės, kad terasa taps nauja renginių erdve, šiemet – ne vien muzikos, tačiau ir teatro, sporto užsiėmimų, dienomis – šeimų zona, – kalbėjo Energetikos ir technikos muziejaus direktorius Mykolas Bistrickas. – Vakarais prisijungiame prie naktinio Vilniaus gyvenimo. Plėsdami šiuolaikiško muziejaus funkcijas tikimės, kad terasoje apsilankę lankytojai vėliau grįš aplankyti ir muziejaus, kuriame – moderni Virsmo salė, paroda iš Graikijos ir kitos profesionalios ekspozicijos.“

Nemokamas „Mėlyna“ koncertas

Elektrinės terasos ir vasaros atidarymo dieną vyks joga su instruktore Ana Novickaja, šokių pamokos su svingo ir džiazo studija „What a Jazz“ bei ekskursijos su muziejaus gidais.

Vidurdienį – šeimos laikas: įtraukiančios veiklos mažiems, muilo burbulų dirbtuvės ir moksliniai eksperimentai – chemijos bei skysto azoto šou. „Whispers of the Deep“ erdvėje animatorės Alisa ir Modesta lankytojų veidus puoš dažais, fėjų dulkėmis, pins ir dekoruos plaukus. Terasoje skambės Dj Eroott parinkta muzika.

Atidarymą vainikuos alternatyvaus roko grupės „Mėlyna“ koncertas. „Mėlyna“ pasižymi melodingomis gitaromis, stipria mušamųjų sekcija bei svajingu ir stipriu Beatos Beatričės Šiuikaitės balsu.

2020 m. grupė tapo Baltijos šalių grupių konkurso „Novus“ pirmos vietos nugalėtoja bei „Garažo“ antros vietos laimėtoja. 2021 m. išleido albumą „Atgaiva“, 2023 m. – „Nuvytusi Meilė“. Taip pat buvo nominuoti M.A.M.A. 2023 m. roko grupės kategorijoje.

Gegužės 26 d. muziejaus lankymas ir stogo terasos atidarymo renginiai – nemokami. Renginiai čia vyks visą vasarą, pirmasis nemokamas koncertas – jau gegužės 31 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.